Acer SpatialLabs Stereoskopik 3D ile oyuna ve içeriğe yeni boyut katıyor

Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition Dizüstü Bilgisayar eğlence için göz alıcı üç boyutlu (3D) içerikler sunarken Predator SpatialLabs View 27 oyun monitörü üç boyutlu oyun deneyimini yeni zirvelere taşıyor


Acer, SpatialLabs stereoskopik 3D serisini Aspire dizüstü bilgisayar serisine ve Predator oyun monitörlerine genişlettiğini açıkladı. Yeni Aspire 3D 15 SpatialLabs™ Edition dizüstü bilgisayar, 15,6 inç UHD ekranında eğlence ve içerik oluşturma için göz alıcı üç boyutlu içerikler sunuyor. Cihaz, ayrıca özel gözlüklere ihtiyaç duymadan üç boyutlu görüntüleme ve içerik oluşturma için yapay zeka destekli SpatialLabs uygulamaları paketiyle birlikte geliyor, kullanıcıları en sevdikleri içerikleri izlerken memnun ediyor ve geliştiricilerin tasarımlarını gerçek üç boyutlu halleriyle görmelerine olanak tanıyor. Windows 11’in Microsoft Copilot özelliği sayesinde kullanıcılar yapay zeka destekli görev yardımı ile yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini artırırken, Acer PurifiedView™ ve PurifiedVoice™un yapay zeka destekli çözümleri üç boyutlu görüntüleme özelliğine sahip dizüstü bilgisayarda konferans görüşmelerini üst seviyeye taşıyor.

Predator SpatialLabs View 27 oyun monitörü ile oyuncular, SpatialLabs TrueGame teknolojisinin oyun geliştiricilerinin hayal ettiği üç boyutlu oyun alanlarını hayata geçirmesiyle tam anlamıyla gerçekçi bir üç boyutlu deneyim yaşıyor. TrueGame, orijinal üç boyutlu oyun tasarımlarını daha fazla derinlik ve konturla işleyerek oyuncuların nefes kesici bir üç boyutlu gerçekliğin keyfini çıkarmasını sağlarken, Acer Immerse Audio sistemi ortam sesi için sanal bir kulaklık görevi görüyor.

Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition: Sürükleyici ve Yapay Zeka Destekli Deneyimlerin Önünü Açıyor 

Yeni  Acer Aspire 3D 15 dizüstü bilgisayar (A3D15-71GM), daha fazla kullanıcıya sürükleyici üç boyutlu eğlence ve yaratıcı deneyimler sunma amacıyla SpatialLabs’ın gelişmiş optik çözümlerinin yanı sıra Intel® Core™ i7 13620H işlemciye kadar  ve NVIDIA® GeForce RTX™ 4050’ye kadar Dizüstü Bilgisayar GPU’larının gücünü bir araya getirerek göz alıcı üç boyutlu görüntüler ve sahneler sunuyor.

Stereoskopik üç boyutlu dizüstü bilgisayar, meraklılar ve içerik oluşturucular için üç boyutlu deneyimleri daha da üst düzeye çıkarmak üzere bir dizi SpatialLabs uygulaması ve eklentisi içeren SpatialLabs Experience Center Pro ile birlikte geliyor. SpatialLabs Go, iki boyutlu (2D) içeriği gerçek zamanlı olarak üç boyutluya dönüştürmek için Acer’ın tescilli yapay zeka modellerini kullanıyor ve içeriğin sürükleyiciliğini bir üst seviyeye taşıyor. İster güzel bir manzara fotoğrafı, ister değerli anılardan oluşan bir video, hatta bir YouTube videosu olsun, SpatialLabs Go, iki boyutlu içerikleriniz için derinlik haritaları oluşturuyor ve bunları göz açıp kapayıncaya kadar çarpıcı stereoskopik üç boyutlu içeriklere dönüştürüyor. Ayrıca SpatialLabs Player, Aspire 3D 15’te video izlerken yan yana video oynatma ve 2D veya 3D modlarına sorunsuz geçiş için tam kontrol sağlıyor.

İçerik oluşturucular, fikirleri daha ayrıntılı olarak incelemek ve görüntülemek üzere CGI ve CAD dosya formatlarını içe aktarmak ve üç boyutlu çizimlere dönüştürmek için SpatialLabs Model Viewer uygulamasından ve gerçek zamanlı işleme (render) teknolojisinden faydalanabiliyor. Üç boyutlu dizüstü bilgisayar ayrıca uyumlu uygulamalarda sorunsuz üç boyutlu içerikler oluşturmak için Acer’ın OpenXR çalışma zamanını ve üç boyutlu projeleri hızlandırmak ve çeşitli alanlarda daha fazla içerik oluşturucuya destek sağlamak için SpatialLabs Unity ve Unreal Engine eklentileri gibi diğer geliştirici araçlarını da destekliyor. Bir sonraki bilgisayar akımı için tasarlanan bu üç boyutlu dizüstü bilgisayar, günlük yapay zeka asistanına hızlı ve kolay erişim için Copilot ve özel bir Copilot tuşu ile birlikte geliyor. Windows’da yerleşik olarak gelen Copilot, çalışırken, içerik oluştururken veya oyun oynarken kişiselleştirilmiş yanıtlar ve görevlerde yardımcı olmak için yapay zekanın gücünden yararlanarak daha fazla yaratıcılık ve üretkenlik sağlıyor.

İster tasarım yapmak ister boş zamanları değerlendirmek için olsun, Adobe RGB renk gamını yüzde 100 destekleyen, iki boyutlu ve üç boyutlu görüntüleme modları arasında geçiş yapılabilen 15,6 inç UHD IPS panelinde üç boyutlu görseller inanılmaz derinlik ve sinematik renklerle hayat buluyor. Görüntülü görüşmeler sırasında Acer PurifiedVoice ve PurifiedView birlikte çalışarak kullanıcıların yapay zeka destekli gürültü azaltma teknolojisi ve kamera efektleriyle en iyi şekilde görünmelerini ve duyulmalarını sağlıyor. Ağır üç boyutlu işleme iş yüklerine rağmen Aspire 3D 15’in dahili bileşenleri, Acer’ın TwinAir teknolojisi ve ısıyı verimli bir şekilde dağıtmaya yardımcı olan üç bakır boruya sahip termal yönetim sistemi sayesinde serin kalıyor ve sorunsuz çalışıyor. Özel AcerSense tuşuna tek bir tıklamayla erişilebilen AcerSense™ yardımcı program uygulaması ile cihazda sistem bakımı ve performans izleme son derece kolaylaşıyor. Kullanıcılar ayrıca Aspire 3D 15’in 32 GB’a kadar DDR5 bellek ve 2 TB’a kadar depolama alanıyla sağladığı yüksek bellek kapasitesinin yanı sıra bir HDMI 2.1 bağlantı noktası, bir USB Type-C Thunderbolt™ 4 bağlantı noktası ve Wi-Fi 6 uyumluluğuyla sunduğu çoklu bağlantı seçeneklerini de beğenecekler.

Predator SpatialLabs View 27 Oyuncu Monitörü: Üç Boyutlu Oyunlar Yeniden Tanımlanıyor

Acer, yeni Predator SpatialLabs View 27 oyun monitörü ile stereoskopik üç boyutlu ekran serisini genişleterek oyuncuların üç boyutlu dünyaların derinliklerine dalmalarını sağlıyor. SpatialLabs TrueGame, oyunlardaki mevcut derinlik bilgileriyle bireysel üç boyutlu profiller geliştirmek için özel gölgelendirme ve sürücü tekniklerinden faydalanıyor. İkinci sanal kameraya sahip yeni 3D Ultra modu, her sahnede daha fazla derinlik ve geometri sergilerken, oyuncuların görsel efektleri ve yoğunluğu kendi zevklerine göre özelleştirmelerine olanak tanıyan daha geniş bir üç boyutlu stereo yapılandırma koleksiyonu da sunuyor. Patentli Tek Tıkla Oyun Oynama işlevine tıklandığında, oyunlar önceden yapılandırılmış 3D profillerinde otomatik olarak başlatılıyor ve her ay keşfedilmeyi bekleyen daha fazla AAA oyunlar ve klasikler ekleniyor.

Acer Immerse Audio, ortamı çevreleyen uzamsal ses teknolojisi ile oyun monitöründeki etkileyici üç boyut deneyimini tamamlıyor. Zengin ses ortamı, iki adet 2.5 W hoparlörden yankılanan sesler, yapay zeka destekli akustik hüzme iletimleri ve surround ses özelliğine sahip kulaklık kullanılıyor hissi oluşturan kafa izleme çözümlerinin kombinasyonuyla daha da geliştiriliyor. Gerçek donanım olmaksızın bile, oyuncular en sevdikleri oyun maceralarına atılırken her sesin, duygunun ve adrenalin pompalayan sahnenin tadını çıkarıp özümseyebiliyor.

Predator SpatialLabs View’ın 27 inç iki boyut ve üç boyut arasında geçiş yapabilen 4K ekranı, 160 Hz yenileme hızı, 400 nit parlaklık ve Delta E< 2 renk doğruluğu sayesinde göz alıcı iki boyutlu ve üç boyutlu görselleri parlak renklerle sunuyor. AMD FreeSync™ ve NVIDIA® G-SYNC® uyumluluğuna sahip üç boyutlu oyun monitörü, oyun oynarken ışığın son derece az olduğu ortamlarda bile canlı ve yırtılmasız kareler sunuyor.

Profesyonel içerik üreticiler ve geliştiriciler için daha önce SpatialLabs çözümlerinin bir parçası olarak duyurulan Acer SpatialLabs View Pro 27, üç boyutlu fikirlerin ve görsel-işitsel öğelerin şekillenme sürecini iyileştiriyor, her tasarım detayını ve konseptini gerçeğe yaklaştırıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer Aspire 3D 15 SpatialLabs Edition (A3D15-71GM) Mart ayında EMEA bölgesinde 1.499 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Predator SpatialLabs View 27, 2024 yılının 1. çeyreğinde EMEA bölgesinde 1.999 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.