Hizmet sektörü data ile daha ölçülebilir oldu

Türkiye’nin en büyük dış kaynak sağlayıcı (BPO) şirketlerinden Mplus Türkiye, uzman ekibiyle sağlamış olduğu danışmanlık hizmetiyle iş ortaklarına organizasyonel dönüşüm yol haritası sunarken, sağladığı iş gücü verimliliği ve maliyet tasarrufu ile de şirketlerin hizmet düzeyini ve üretkenliğini artırıyor. Sundukları hizmetlerle hem şirketlere yepyeni fırsatlar yarattıklarını hem de çalışanların maksimum seviyede performans gösterebilmelerini sağladıklarını belirten Mplus Türkiye Danışmanlık Direktörü Mehmet Sancak, “Hizmet sektörü artık dataya dayalı hale geldi, bu da sonuçların daha gözlemlenebilir olmasını sağlıyor. Teknolojinin sunduğu bu fırsatla müşteri deneyimi vizyonu uçtan uca, tam bir ekosistem olarak ele alınabiliyor” dedi.

Müşteri deneyimini kusursuzlaştırmak isteyenlerin çözüm ortağı olan Mplus Türkiye, değişen ve dijitalleşen dünyada kendisini geliştirirken sektörünün dinamiklerini de pozitif yönde değiştirmeyi hedefliyor. İş dünyasının ihtiyaç duyacağı her süreçte çözüm üretmek için çalışan Mplus Türkiye, sunduğu ürün ve hizmetlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetiyle de şirketlere rehberlik ediyor. Sundukları hizmetlerle hem şirketlere yepyeni fırsatlar yarattıklarını hem de çalışanların maksimum seviyede performans gösterebilmelerini sağladıklarını belirten Mplus Türkiye Danışmanlık Direktörü Mehmet Sancak, işletmelerin müşteri hizmetlerini de verilerle daha somut hale getirdiklerinin altını çiziyor.

Mplus Türkiye şirketlere yeni fırsat önerileri sunuyor

Çağrı merkezi sektörünün yeni nesil teknolojilerle gelişimini sürdürürken sunduğu ürün ve hizmet yelpazesini de her geçen gün zenginleştirdiğini kaydeden Mehmet Sancak, “Sektörde yeni açılımlar başlatma kararlılığımızla bilimsel nitelikli Ar-Ge faaliyetleri kapsamında yeni nesil teknoloji ve ürünler geliştirirken müşteri deneyimini ileri seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımızı soluksuz sürdürüyoruz. Bu kapsamda sunduğumuz danışmanlık hizmetiyle müşteri memnuniyetini ve çalışan deneyimini artırırken maliyetleri azaltmaya, verimliliği yükseltmeye odaklanıyoruz. Bugün her sektörden her büyüklükteki şirket, kendi pazarında farklılaşarak hedef kitlesini genişletmeye odaklanıyor. İş ortaklarımıza sunuyor olduğumuz danışmanlık hizmetimizle müşteri deneyimine uzanan tüm operasyonel süreçleri birbirine entegre ederek şirketleri yeni fırsatlarla tanıştırırken, başarı hikayelerimize yenilerini ekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yeni dünya düzeninin vazgeçilmezi: Kurum Kültürü

Gelişen ve değişen dünya düzeninde kurum kültürü oluşturmanın artık bir mecburiyet olduğunu belirten Sancak, bu sürecin en önemli parçası olan çalışanlar için de çözümler sunduklarını şu sözlerle aktardı, “Yönetim danışmanlığı hizmeti kapsamında organizasyonel dönüşümünü sağlayarak işletmelerin organizasyon yapısı ile yetenek, liderlik, iş kültürü ve stratejilerini birbiriyle uyumlu hale getiriyoruz. Çözüm ortağı misyonumuzla şirketlerin stratejik iş hedeflerini, pazar dinamiklerini ve sahip oldukları teknolojileri dikkate alarak işletmeleri geleceğe hazırlıyoruz. İşletmelerin yetenek avcısı olarak çalışanların yeteneklerini artırma ya da doğru yerlerde kullanmaya yönelik sunduğumuz rehberlikle kurum kültürünü geliştiriyoruz. Bu gelişim sürecinin en önemli parçası olan çalışanları da odak noktasına yerleştiriyor ve kendi potansiyellerinin ortaya çıkmasını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Çalışanların daha üretken olabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri işlerde etkin olmasını sağlarken onları sürekli tekrarlayan, hata yükü fazla, parçalı ve verimsiz süreçlerden uzaklaştırıyoruz. Otomasyona yönelik süreç yaklaşımımızla doğru, uygun maliyetli ve iş birliğine dayalı iş akışı sağlıyoruz. Böylece hem çalışanlara hem de müşterilere insan merkezli bir deneyim sunuyoruz.”

Dataya dayalı hizmet anlayışı dönemi

Müşteri deneyimini optimum seviyeye taşıyan ve müşteri verilerinden elde edilen içgörülerle müşteri deneyimini artırmaya yönelik kalıcı çözümler sunduklarını söyleyen Sancak, “Hizmet sektörü artık dataya dayalı hale geldi, bu da sonuçların daha gözlemlenebilir olmasını sağlıyor. Teknolojinin sunduğu bu fırsatla müşteri deneyimi vizyonu en başından sonuna kadar tam bir ekosistem olarak ele alınabiliyor” açıklamasında bulundu. Müşteri deneyiminin fotoğrafını çekerek işe başladıklarını, farklılaşmayı sağlamaya ve sorunların üstesinden gelmeye yönelik yol haritaları sunduklarını belirten Sancak sözlerini şöyle tamamladı: “İşletmelerin sundukları müşteri deneyimini verilerin diliyle ölçeklendiriyor, sunduğumuz yol haritasıyla müşteri temsilcilerinin başarı oranını artırıyoruz. İşletmelerin müşteri hizmetlerini verilerle tanımlayarak ekipleri hedeflenen müşteri deneyimine hazırlıyoruz.”