Zyxel Networks’tan 22Gbps (BE22K) WiFi 7 Access Point

Yeni WBE660S WiFi 7Access Point, bulut yönetimi ve kablosuz uç güvenliğinin yanı sıra önceki nesle göre beş kat daha yüksek hızlar sunuyor.

Güvenli ve bulut destekli ağ çözümleri  lideri Zyxel Networks, bugün Yönetilen Hizmet Sağlayıcıları (MSP’ler), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ’ler) ve Enterprise-Edge için ilk WiFi 7 çözümü olan WBE660S WiFi 7 BE22K Üçlü Radyo NebulaFlex Pro Access Point’i piyasaya sürdüğünü duyurdu. Kurumsal düzeyde teknoloji, olağanüstü performans, sorunsuz bulut tabanlı yönetim ve güvenlik sunan bu access point, işletmelerin en zorlu WiFi sorunlarını hafifletmek için tasarlandı. Ürünün, 2023 Ekim ayı sonundan itibaren satışa sunulması planlanıyor.

Gelişen bağlantı taleplerini karşılamak

Zyxel Networks’ün WiFi 7 kablosuz access point ürünü, işletmeler, ofisler, sınıflar, stadyumlar ve ulaşım merkezleri gibi yüksek yoğunluklu alanların artan taleplerinin karşılamasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Üçlü radyo mimarisi ile WBE660S, 6GHz spektrumundan yararlanarak yalnızca genel verimi artırmakla kalmayıp aynı zamanda kapasiteyi de (daha fazla cihaz) artıran daha geniş 320MHz kanalı sayesinde (WiFi 7 cihazlarına özel) önceki nesil WiFi’den (WiFi 6/6E) beş kat daha hızlı olan 22Gbps’yekadar hızları destekler. Ek olarak, 10GbE’ye kadar destekleyen bir Multi-Gig LAN uplink bağlantısının dahil edilmesi, 10GbE ağlarının tüm potansiyelini ortaya çıkarır. 

Rakipsiz performans

 Qualcomm ® Networking Pro 1220 Wi-Fi 7 Platformu tarafından desteklenen WBE660S, güçlü bilgi işlem gücü sunar ve en zorlu senaryolarda bile sorunsuz çalışma sağlar. Üç adet 4×4 Akıllı Anten, paraziti azaltarak her ortama uyum sağlamak için anten modellerini akıllıca şekillendirerek WiFi performansını optimize eder. 

Zyxel Networks’ün Gelişmiş RF Filtresi ve Gelişmiş Hücresel Birliktelik teknolojilerini içeren özel RF öncelikli tasarımı, yüksek yoğunluklu ortamlarda sıklıkla karşılaşılan bitişik WiFi kanallarından ve 4G/5G mobil ağlardan kaynaklanan paraziti en aza indirir. Tasarım sadece tüm kanallarda optimum performans sağlamakla kalmaz, aynı zamanda 4K QAM (WiFi 7’ye özel) tarafından sağlanan verim artışlarından da en iyi şekilde yararlanır. 

Nebula Cloud ile basitleştirilmiş yönetim ve daha güçlü güvenlik

Görev açısından kritik, yüksek yoğunluklu bir ağı, ağ sorunlarına en az yer bırakacak şekilde yönetmek ve güvenliğini sağlamak son derece zor olabilir. Zyxel Networks’ün Nebula çözümü ile sorunsuz bir şekilde entegre olan WBE660S, WiFi Health, WiFi Aid ve Connect & Protect Plus (CNP+) gibi kurumsal sınıf özelliklerle ve bir yıllık Nebula Pro Pack lisansı ile birlikte gelir.

WiFi Aid, tüm kablosuz istemcilerin ağa katılım yolculuğu boyunca ağ erişim sorunlarını otomatik olarak giderir ve CNP+ access pointteki ihlallere karşı gelişmiş güvenlik sağlayarak kullanıcı trafiğinin çoğunun ağa girdiği noktada kablosuz sınırı güvence altına alır. 

” Qualcomm Networking Pro 1220 Platformu, güçlü bilgi işlem ve zorlu altyapı ortamları için tasarlanmış bir mimari tasarıma sahip ve yeni nesil Wi-Fi 7 özelliklerini bugünden sunuyor.” diyen Qualcomm Technologies, Inc Kablosuz Altyapı ve Ağ Oluşturma Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ganesh Swaminathan, sözlerini şöyle sürdürdü “Zyxel ile devam eden işbirliğimiz sayesinde, yüksek yoğunluklu kurumsal, küçük ve orta ölçekli işletmeler için ideal olan ve ağ performansı için endüstri ölçütlerini belirleyen bir platform sunmaktan gurur duyuyoruz.”

Zyxel Networks Kıdemli Başkan Yardımcısı Bay Kell Lin, “WBE660S, en zorlu mekanlarda WiFi tıkanıklığını çözmek isteyen MSP’ler için gerçek bir oyun değiştirici” dedi. “WiFi 7’nin öncüleri olarak, kablosuz yeniliklerin gücünü kullandık ve işletmelerin karşılaştığı bağlantı zorluklarını ele almak için benzersiz ürün mimarimizle birleştirdik. Kullanım kolaylığını artıran Nebula bulut yönetimi ile Zyxel Networks, WiFi 7’yi daha fazla işletmeye sunma ve yeni bağlantı çağından yararlanmalarına yardımcı olma konusunda öncülük etmekten gurur duyuyor.” 

WBE660S’nin güç seçenekleri arasında PoE++ ve USB Type-C şarjı yer alırken, mevcut şarj cihazlarından da yararlanarak çevreye duyarlı bir alternatif sunuyor. Daha fazla bilgi için lütfen https://www.zyxel.com/global/en/products/wireless/be22000-wifi-7-triple-radio-nebulaflex-pro-access-point-wbe660s adresini ziyaret ediniz.