Trend Micro, 2023 Gartner Peer Insights Uç Nokta Koruma kategorisinde müşterilerin tercihi olarak belirlendi

Son kullanıcı profesyonellerden alınan geri bildirimlere ve derecelendirmelere dayanan sonuçlara göre Trend Micro, müşterilerin tercihi oldu.

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro, “Gartner Peer Insights 2023 Voice of the Customer for Endpoint Protection Platforms” (Uç Nokta Koruma Platformları Müşterinin Sesi) araştırmasında müşterilerin tercihi olarak belirlendiğini açıkladı.

Trend Micro Küresel Güvenlik ve Risk Stratejisti Shannon Murphy, “Trend Vision One platformu, müşterilerin politikaları yönetmelerini ve uç noktalar, sunucular ve bulut iş yükleri genelinde tehdit koruması ile siber risk yönetimi arasındaki boşluğu tek bir konumdan kapatmalarını sağlayarak modern uç nokta korumasını yeni bir seviyeye taşıyor. Bu yaklaşımın pazarda karşılık bulmasından memnuniyet duyuyoruz. Bizim açımızdan bunun müşterilerimizin görüşleri aracılığıyla doğrulanmasından daha önemli bir şey olamaz” dedi.

Uç Nokta Koruma Platformları (EPP’ler) için Gartner Peer Insights raporu, 30 Haziran 2023’te sona eren 18 aylık bir dönem boyunca 4.210 yayınlanmış incelemeye dayanıyor. Müşterilerin Tercihi olarak tanınmak için, tedarikçilerin hem ortalama Genel Deneyimi hem de ortalama Kullanıcı İlgisi ve Benimsemesini karşılaması veya aşması gerekiyor.

Değerleme oranı arttı

Trend Micro için yapılan 275 müşteri değerlendirmesinin büyük çoğunluğu (%62) beş yıldız, üçte birinden fazlası (%35) ise dört yıldızlı değerlendirmelerden oluşuyor. Trend Micro, Haziran 2023 itibariyle EPP teklifi için müşterilerinden genel olarak 4,6 puan aldı ve %93 oranında önerilmeye değer görüldü.

Trend Vision One – Endpoint Security, fiziksel sunucular, sanal makineler, bulut ve konteynerler gibi hibrit ortamlarda koruma, tespit ve müdahale sunarak klasik uç nokta korumasının ötesine geçiyor.

Gelişmiş tespit ve müdahale için uç noktalar, veri merkezleri ve bulut iş yükleri genelinde EDR/XDR’yi entegre ediyor. Ayrıca, kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı koruması, cihaz kontrolü, sunucu tabanlı saldırı önleme, uygulama kontrolü, dosya bütünlüğü izleme, günlük denetimi, makine öğrenimi/yapay zeka ve daha fazlasını içeren kapsamlı çok katmanlı yetenekler içeriyor.

Trend Micro, raporun ilk kez yayınlandığı 2002 yılından bu yana “Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platform (EPP)” kategorisinde 17 kez Lider olarak belirlendi. Trend Micro ayrıca Bulut İş Yükü Güvenliği Pazar Payında (IDC) beş yıl üst üste 1. sırada yer aldı.