Vertiv, Kuzey Avrupa’da Green Mountain’ın büyümesini desteklemek amacıyla Norveç’teki operasyonlarını genişletiyor

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, Norveç’te yeni bir tüzel kişilik kurduğunu duyurdu. Bu kapsamda, barındırma sağlayıcısı Green Mountain ile ortaklığını güçlendirdiğini belirten Vertiv, Kuzey Avrupa’daki hızlı büyümesini desteklediğini belirtti. Bu stratejik adım, Vertiv’in müşterilerin ve son kullanıcıların artan taleplerini karşılamak için sürdürülebilir ve ölçeklenebilir altyapı sunma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Genişleme planlarının bir parçası olarak Green Mountain, Norveç’in Hamar kentinde son teknolojiye sahip bir veri merkezi inşa etmeyi içeren OSL2-Hamar projesine başladı. Endüstrideki en çevreci sağlayıcılardan biri olarak kabul edilen OSL2-Hamar projesi, gelecekteki büyümeyi karşılamak için 150 MW’a kadar ölçeklendirme potansiyeline sahip olacak ve 90 MW yenilenebilir hidroelektrik enerji ile çalışacak. Ayrıca, şebekeyi desteklemek için dengeleme hizmetleri sağlayabilecek. Tesisin 30 MW’lık ilk binasının Kasım 2023’te devreye alınması planlanıyor.

Green Mountain CEO’su Svein Atle Hagaseth, “OSL2-Hamar projesi, kolektif çabalar ve güçlü ortaklıklar gerektiren ve gerçekleştirilmesi bir zorunluluk haline gelmiş bir projedir. Bu nedenle olağanüstü desteği için Vertiv’e içtenlikle teşekkür ederiz. Vertiv’in kararlılığı ve uzmanlığı, bu girişimin başarısını sürdürmede önemli bir rol oynadı. Çevre dostu veri merkezlerinin geleceğini şekillendirmedeki ortaklıklarını çok değerli buluyoruz” dedi.

İş büyümesini teşvik ediyoruz

Vertiv EMEA Başkanı Karsten Winther, “Norveç’teki operasyonlarımızı genişletirken ve Green Mountain’ın Kuzey Avrupa’daki hızlı büyümesini desteklerken, Vertiv olarak verimli ve ölçeklenebilir altyapı çözümleri ve hizmetleri sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği, en son veri merkezi teknolojileri ve olağanüstü bir müşteri desteği sunma konusundaki taahhüdümüzün bir göstergesi. Birlikte, veri merkezlerinin geleceğini şekillendirirken, inovasyonu, gelişmiş verimliliği ve iş büyümesini teşvik ediyoruz” dedi.

Green Mountain, etkileyici referanslarıyla öne çıkıyor. Bunlar arasında, 1,25’lik Güç Kullanımı Etkinliği (PUE) oranı, yüzde 100 hidroelektrik enerji kaynakları, Tier III sertifikaları ve yüzde 100 çalışma süresi ve SLA uyumluluğu gibi önemli kayıtlar bulunuyor. Ayrıca, veri merkezi tesisi, balık yetiştiriciliği için atık ısı kullanımına yönelik pilot projeler, döngüsel ekonomi girişimleri, akıllı aydınlatma ve yenilikçi soğutma çözümleri gibi çevre dostu özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Son genişlemeler kapsamında, Green Mountain, hidroelektrik enerjinin kullanımını destekleyen ve şebeke dengeleme hizmetlerini mümkün kılan Dinamik Şebeke Desteği’ni ve gelişmiş akü depolama sistemlerine sahip Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS kullandı. Green Mountain tesislerinin her biri, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik girişimleri için sürekli olarak çıtayı yükseltirken, belirli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere dikkatle tasarlanıyor ve özelleştiriliyor.

Uzun vadeli talepler için

Svein Atle Hagaseth, “Hem sürdürülebilirlik hem de veri gizliliği konularında öncü olmaktan gurur duyuyoruz.  Dengeli teslimat modelleri ve sürdürülebilirlik uygulamaları oluşturmaya yardımcı olmak için bu konudaki uzmanlığımızı pazar genelinde paylaşmayı istiyoruz. Vizyonumuz, Norveç’te birden fazla lokasyonun konuşlandırılmasını içeriyor ve bu da Norveç’i yeni projeler için merkez ülke haline getiriyor. Kurumsal iş yüklerindeki beklenen artış ve dijitalleşmeyle beraber bu talepleri uzun vadeli olarak karşılamaya kararlıyız” dedi.

2020 yılından bu yana Green Mountain’ın güvenilir ortağı olan Vertiv, küresel pandemi nedeniyle ortaya çıkan zorluklara rağmen son derece verimli bir termal yönetim ve güç çözümleri sunuyor. Hagaseth, “Covid-19 sırasında dağıtımları yönetmek son derece zorlu bir süreçti. Neyse ki, Vertiv devreye girip, lojistik zorlukların üstesinden gelmemize yardımcı oldu, gönderileri takip etti ve sınırlar kapalı olsa bile ekipman teslimatını sağladı. Vertiv kesinlikle güvenimizi kazandı ve şimdi veri merkezi çözümleri için tercih ettiğimiz ortaklarımızdan biri haline geldi.” dedi.

Vertiv’in veri merkezlerine yönelik enerji açısından verimli çözümleri hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.