Sürdürülebilir bir Metavarse evreni mümkün

Blokzincir ve kripto para sektörü temsilcilerini, teknoloji liderlerini ve yatırımcıları bir araya getiren Istanbul Blockchain Week 22 -23 Ağustos tarihlerinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de düzenlendi. Istanbul Blockchain Week’in Silver kategoride resmi sponsorluğunu üstlenen GoArt Metaverse, yeni paradigma değişiminde Metaverse odaklı sunumlarıyla dikkatleri üzerine topladı.

GoArt Metaverse Kurucu & CEO’su Burak Soylu, Hype’ın ötesi: Sürdürülebilir bir Metaverse oluşturmak’’ başlıklı oturumda yaptığı sunumla bizleri bekleyen dijital geleceğe dair önemli ipuçları paylaştı. Soylu sunumu sırasında 2020 yılından bu yana devam eden ve sanal dünya ile gerçek dünyanın kesiştiği bir dijital alan olan Metaverse rüzgarının, geçici bir popülerlik olmanın ötesinde, iş yapış modellerini kökten değiştirecek bir yenilik olduğunu vurguladı. NFT ve Metaverse’ün evrimine sağlam adımlarla devam ettiğini söyleyen Burak Soylu sözlerine şöyle devam etti:

‘’GoArt olarak kitlelerin Metaverse entegrasyonunun öneminin büyük olduğunu düşünüyoruz. Tasarladığımız dünyaların fiziksel dünyanın bir kopyası değil, imkanların sınırsız olduğu bir uzantısı olarak değerlendirerek ilerliyoruz. Bu çerçevede öncelikle mobil olmayı ve AR teknolojisi ile ilerlemeyi hedefledik. Ayrıca kendimize 3 ana dikey sektör belirledik: turizm, spor ve oyun/oyunlaştırma. Web 3.0 alanında ilk üzerine çalıştığımız ve odaklandığımız konu turizm oldu. Portföyümüzde çok büyük markalar yer alıyor ve her geçen gün de sayıları artıyor. Halk Bankası ve İş Bankası’nın ilgi uyandıracak büyük Metaverse projeleri üzerinde çalışıyoruz. Biz iş birliği yaparken markaların Web 3.0 dünyasına açılan kapıları olma sorumluluğunu alarak ilerliyoruz ve onlarla uzun soluklu, deneyimi oyunlaştırdığımız ve kitlelerini entegre edip zenginleştirebildiğimiz yol haritaları çiziyoruz. Oyun ve oyunlaştırma tüm çalışmalarımızın orta noktasında yer alıyor. Bu yıl içinde yayına almayı planladığımız Game SDK ile oyun ekosistemindeki paydaşlarımıza da yeni bir alan sağlamış olacağız. GoArt olarak “Time travel is possible” diyoruz ve zamanın tüm evrelerini sahipleniyoruz. Geleceği tüm paydaşlarımızla birlikte inşa ediyoruz. Çünkü sürdürülebilir bir Metaverse’ün ancak kitle adaptasyonu ve birlikte inşa edilen bir ekosistemden geçtiğine inanıyoruz.’’ dedi.

Türkiye oyun merkezi oluyor

Soylu sunumu esnasında oyun pazarına ilişkin de çarpıcı veriler paylaştı. 2022 Küresel Oyun Pazarı Raporu’na göre İstanbul Avrupa’da ikinci, dünyada ise beşinci oyun merkezi konumunda. Dünyada oyun oynayanların sayısı 2.9 milyara ulaştı ve Türkiye’de oyun oynayan kişi sayısı 44 milyon oldu. Rapora göre Küresel Oyun Pazarı 185 milyar dolar değerinde, 2022 verilerine göre toplam oyun endüstrisi geliri 625 milyon dolar, toplam yatırım miktarı ise 425 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Istanbul Blockhain Week’in en ilgi çeken aktivitelerinden biri de GoArt Metaverse’ün özellikle gençlere yönelik olarak düzenlediği Treasure Hunt (Hazine Avı) etkinliği oldu. Yarışmacılar GoArt Metaverse uygulaması üzerinden AR teknolojisiyle etkinlik alanına dağıtılmış sanal puanları toplayarak, hedefe ulaşmaya çalıştılar. Paris Blockchain Week’te başlattığı hazine avı geleneğini burada da sürdüren GoArt Metaverse, eğlenceli ve rekabet dolu bu etkinlik sonunda katılımcıları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.