Facebook aylık 3 milyar kullanıcıya ulaştı

Dünyanın ilk sosyal medya platformu Facebook, aynı zamanda en yüksek kullanıcı sayısı rekorunun da sahibi oldu. Buna göre Facebook’un aylık kullanıcı sayısı 3 milyarı buldu.

Mark Zuckerberg’e ait Facebook rekorlarına her geçen gün yenisini ekliyor. Sosyal medya platformlarının üye sayısı 5 milyar kişiyi bulurken, Facebook’un aylık kullanıcı sayısı ise 3 milyar kişiye ulaştı. Bu tüm sosyal platform uygulamaları arasında da bir zirve oldu. 2023’ün ikinci çeyreği kazanç raporuna göre Facebook aylık aktif 3 milyar kullanıcıyı aştı. Meta’nın uygulama ailesi WhatsApp, Instagram, Messenger ve aileye yeni eklenen Threads ise toplamda 3.88 milyar aylık aktif kullanıcıya sahip.

Kullanıcı sayıları arttıkça sosyal medya platformları da dünyanın en büyük alışveriş merkezlerine ulaştı. Facebook’un yakaladığı bu başarının ardında anlık hikaye paylaşımı uygulamasının da etkili olduğu düşünülüyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg‘ün paylaştığı bilgilere göre, Reels, tüm uygulama ailesi boyunca günlük 200 milyar oynatmaya ulaştı.