Yapay Zekâ destekli TurkNet SmartyFi ile ev internetine hız ve kapsama çözümü geliyor

Kullanıcılarına 1000 Mbps simetrik TurkNet Gigafiber ile Dünya standartlarında internet deneyimi sunan TurkNet, kullanıcılarının yüksek hızlarda kaliteli bir kablosuz internet deneyimi yaşayabilmesi için, yapay zeka destekli TurkNet SmartyFi hizmetiyle önemli bir yeniliğe imza atıyor. TurkNet SmartyFi ile evlerdeki kapsama ve bağlantı sorunları tarih oluyor.

Kaliteli bir kablosuz internet deneyimi için hız ve performansı optimize ederek yapay zeka destekli performans yönetimi sağlayan TurkNet SmartyFi, yapay zeka desteği ile kablosuz internet bağlantısıyla ilgili sorunları çözerek evlerin her noktasında ihtiyaç duyulan internet deneyimini yaşamanızı sağlıyor. Aynı anda birçok cihazın bağlandığı evlerde, yapay zekâ desteği ile kullanıcının en yakın cihaza otomatik olarak kesintisiz bir şekilde bağlanmasını sağlıyor. Hatta evin mimarisi ve aynı anda internete bağlanan cihaz sayısı gibi faktörleri de göz önünde bulundurarak evdeki tüm kullanıcılara aynı kalitede internet hizmeti sunabiliyor. TurkNet SmartyFi, evlerdeki bağlantı sorunlarını çözerek internet performansını optimize ediyor ve daha iyi bir kablosuz internet deneyimi sunuyor.

Her kullanıcıya ayrı çözüm sunuyor

TurkNet Ticari Fiber Operasyonları Grup Başkanı Deniz Özdel TurkNet SmartyFi’ı anlatıyor: “Evlerde artan kullanıcı ve cihaz sayısı kullanıcıya performans problemi olarak yansıyabiliyor. Aldığınız hizmet ne kadar hızlı olursa olsun kablosuz internet deneyimi olumsuz olabiliyor. Bunun için her kullanıcıya aynı çözümü sunan cihazlar ya da nasıl verim alacağınızı bilmediğiniz pahalı cihazlara yatırım yapmak çözüm değil. TurkNet olarak yeni TurkNet SmartyFi çözümü ile evlerde kablosuz internet deneyimini akıllı algoritmalar ve yapay zeka desteği ile uçtan uca iyileştiriyoruz. Müşterilerimizin sorunlarına çözüm bulma arayışına girmesine ve optimize edilmemiş yüksek maliyetli yatırımlar yapmalarının gerekmediği, hatta yaşanan sorunun bile farkına varmayacakları anahtar teslim bir çözüm paketi sunuyoruz. Kullanıcının deneyimini iyileştirmek için yapay zekayı devreye almak en yenilikçi çözüm. Sektörde hep ilkleri yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Müşterilerimize sağladığımız internet hizmetinin ev içi deneyimini iyileştirerek kesintisiz ve kusursuz müşteri deneyimi sunmayı hedefliyoruz.”

TurkNet SmartyFi Nasıl Çalışıyor?

TurkNet SmartyFi, Wi-Fi 6 teknolojisi ile birlikte çalışıyor. En güncel Wi-Fi teknolojisi olan Wi-Fi 6, evinizin mimarisi nedeniyle internete bağlanamadığınız noktalarda bile internetin güçlü bir şekilde kullanılabilmesini sağlıyor. Daha güçlü ve geniş kapsama alanına sahip olduğu için veri akışını engelleyen duvar vb.engelleri kolayca aşıyor. Bu nedenle her odada, yüksek hızda internet bağlantısı sağlayabiliyor.

TurkNet SmartyFi’ın bu teknolojiyi çok daha özel kılan özelliği ise yapay zekâ desteği. Yapay zekâ her cihazın ne amaçla interneti kullandığını ne kadar veri akışına ihtiyacı olduğunu anlıyor. Buna göre bağlantı noktasından cihaza gönderilen veri akışını her bir cihaz için önceliklendiriyor. Yani her cihaza ihtiyacına göre internet sağlayarak bir cihazda büyük boyutlu dosya indirilse bile diğer odalarda da kesintisiz bir şekilde internetin kullanılmasını sağlıyor. Böylece her cihazda tutarlı, stabil ve yüksek hızda internet kullanılabiliyor. Yapay zekânın giderek daha fazla konuşulduğu ve kullanımının yaygınlaştığı günümüz dünyasında, bu yeni nesil teknoloji, TurkNet sayesinde işlevselliğini evinizin her alanında gösteriyor. TurkNet SmartyFi yapay zekâ ile cihazınızın ihtiyacını tam olarak anlamakla kalmıyor, aynı zamanda ağa yeni bağlanan ya da tanımlanan cihazları da tanıyarak özelliklerini tespit ediyor. Böylece olası internet bağlantı sorunlarını siz yaşamadan tespit ederek ev internet ağınızı yeniden optimize ediyor. Böylece kullanıcının ev internetinden beklediği tüm özellikleri tek başına sağlayabiliyor! 

TurkNet SmartyFi’ın Diğer Ev İçi Çözümlerinden Farkı Ne?

TurkNet SmartyFi, standart ağ genişleticilerden farklı olarak bağlantıyı tek bir ağ üzerinden sunar ve bu sayede hem hız kaybı yaşatmaz hareket anında geçişlerde kopmalar olmaz. Wi-Fi cihazlarını 2,4 GHz bandından 5 GHz bandına otomatik olarak taşır. Bu da diğer ağ genişleticilerine göre, mobil cihaz performanslarının %500’den %800’e çıkarılması anlamına gelmektedir. Standart cihazlar, Wi-Fi kalitenizin düşmesine neden olan etmenleri engelleme konusunda zayıftır. TurkNet’in yapay zekâ teknolojisi, Wi-Fi bağlantı kalitenizin düşmesine neden olan çevredeki kirli frekanslardan etkilenmez ve temiz olan kanlları kullanarak kaliteli bir bağlantıyı kesintisiz sağlar. Yapay zekâ, evlerin çevresinde sürekli olarak değişkenlik gösteren parazit kaynaklarındaki değişimlere göre kanal ayarınızı yapar. Özellikle ev içi çoklu cihaz kullanımı söz konusu olduğunda optimum hız dağılımını sağlar. Yani yapay zekâ hem çevresel faktörleri hem de internet kullanım alışkanlıklarını göz önünde bulundurur. Böylece sürekli ve kesintisiz bir bağlantı sunar.