Google, yapay zeka donanımlı Bard’i herkesin kullanımına açıldı

Google’un yapay zeka yarışında rakibi Microsoft’un OpenAI’nın ChatGPT ürününe karşı devreye aldığı Bard tarihi bir gün yaşadı. Bu kapsamda Brad, diğer yapay zeka donanımlarına kıyasla daha hızlı ve daha verimli çalışan büyük dil modeli PaLM 2 kullanılacak.

Google I/O etkinliğinde, başta yapay zeka alanındaki çalışmalar olmak üzere şirketin yeni ürün ve hizmetleri duyuruldu. Bard adlı sohbet robotunun da herkesin kullanımına sunulduğu açıklandı.

Bard için yeni duyurulan büyük dil modeli PaLM 2 kullanılacak. PaLM 2, diğer yapay zeka donanımlarına kıyasla daha hızlı ve daha verimli çalışabiliyor. Ayrıca, derin öğrenme algoritmalarının yanı sıra, görüntü işleme, nesne tanıma ve doğal dil işleme gibi çeşitli yapay zeka işlevleri için optimize edilmiş bir yapıya sahip.

Şiir ve öykü yazabiliyor

Bard’ın özellikleri arasında, kelime sayısı, üslup, ton ve hedef kitle gibi özellikleri belirleyebilen özelleştirilebilir parametreler yer alıyor. Kullanıcılar, Bard’ın ürettiği metinleri değiştirebilir veya tamamen yeni bir metin oluşturmak için Bard’ı yeniden çalıştırabilirler. Bard, aynı zamanda görsel arama özelliği de sunuyor. Kullanıcılar, Bard’a bir resim yükleyerek belirli bir konuda metin üretmesini sağlayabilirler. Örneğin, bir kullanıcı bir doğa manzarası resmi yüklediğinde, Bard o resme uygun bir şiir veya öykü yazabilir. Ayrıca Bard’ın özellikleri arasında bir “karanlık mod” da bulunuyor. Bu özellik, Bard’ın karanlık bir arka plan üzerinde çalışmasını sağlıyor ve kullanıcıların gözlerinin yorulmasını önleyerek daha konforlu bir kullanım sunuyor.

PaLM 2 büyük dil modelinin yanı sıra etkinlikte tanıtılanlar arasında Gmail için yeni yapay zeka araçları, Pixel 7a Android telefon, Pixel Tablet ve 1799 dolarlık Pixel Fold katlanır telefon gibi yeni ürün ve hizmetler bulunuyor.