Twitter’e mahremiyet özelliği geliyor

Elon Musk, 44 milyar dolara satın aldığı Twitter platformunda önemli değişikliklere imza atmaya devam ediyor. Şimdi de ünlü milyarder, Twitter ekibinin kullanıcı deneyimini geliştirmek için eklemeyi planladığı bazı yeni özellikleri duyurdu. Sosyal medya platformu nihayet uçtan uca şifreleme ve tam imoji desteğine kavuşuyor.

Hafta sonu yaptığı paylaşımda Elon Musk, uçtan uca şifreli DM özelliğinin bu ay içerisinde kullanıma sunulacağını söyledi. Bilmeyenler için uzun süredir beklenen ve günümüzde birçok platformda karşımıza çıkan bu özellik, platformdaki direkt mesajlara cihaz tabanlı şifreleme getirecek. Bu sayede mesajların Twitter çalışanlarının görmesi dahi engellenmiş olacak.

Ayrıca Musk, kullanıcıların bireysel DM’lere istedikleri herhangi bir emoji ile yanıt verme olanağına da sahip olacağını duyurdu. Günümüzde Twitter’da bir DM’ye emoji ile yanıt vermeye çalıştığınızda, seçebileceğiniz yalnızca altı seçenek bulunuyor. Görünüşe göre Musk, tüm emoji seçeneklerinin kullanılmasına izin verecek. 

Elon Musk’ın konuyla ilgili attığı tweet de şöyle: “Bireysel DM’leri yanıtlama, emojilere tepki bırakma ve şifreleme özelliğini bu ayın sonunda kullanıma sunmayı hedefliyoruz.”