Microsoft oyun konsolu savaşında Call of Duty cephesini açtı

Teknoloji devi Microsoft, geçtiğimiz yılın sonunda, Activision Blizzard’ın satın alınması onaylanırsa Call of Duty’yi (CoD) 10 yıllığına Nintendo’ya getirmeye kararlı olduğunu açıklamıştı. Microsoft’un Başkanı Brad Smith kısa süre önce, 10 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını duyurdu ve Nintendo’nun Xbox ile aynı CoD erişimine sahip olacağını doğruladı. Böylece Microsoft’un konsol ürünü Xbox ile en büyük rakibi Sony Playstation arasında yeni bir savaş başlamış oldu.

Dünyanın en büyük beş şirketinden biri olan yazılım ve teknoloji devi Microsoft, bilgisayar oyunu geliştiricisi ve yayıncısı Activision Blizzard’ı satın alarak büyük bir tartışmayı başlatmıştı. Call of Duty gibi bazı popüler oyunların geliştiricisi olan Activision Blizzard’ı satın almasıyla Microsoft’un video oyun piyasasında rekabeti kısıtlamasından endişe ediliyordu. Bu nedenle, Avrupa Birliği Komisyonu da satın alma anlaşmasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Şimdi yeni bir gelişme daha yaşandı.

69 milyar dolarlık anlaşmanın ardından iki şirket arasında önemli bir imza atıldı. Microsoft’un Başkanı Brad Smith, 10 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını duyurdu ve Nintendo’nun Xbox ile aynı CoD erişimine sahip olacağını doğruladı.

Savaş oyunlarının en iyisi

Teknoloji devi tarafından yapılan açıklamada, “Microsoft ve Nintendo şimdi, Call of Duty’i Nintendo oyuncularına Xbox ile aynı günlerde, tam özellik ve içerik eşitliğiyle getirmek için 10 yıllık bağlayıcı bir yasal anlaşma imzaladı. Call of Duty’ye diğer oyun platformlarına uzun vadeli eşit erişim sağlamaya kararlıyız.” denildi.

İki şirket arasındaki satın alma anlaşması kuruldan onay alıp geçerse, Microsoft, Call of Duty’i Nintendo gibi diğer platformların kullanımına sunma sözü verdi. Şirket, Call of Duty için diğer oyun platformlarına da uzun vadeli olarak eşit erişim sağlayacak. Öte yandan, Microsoft söz konusu oyunu Nintendo oyuncularına sunacağını ifade etti ama Switch’e getireceğine dair bir bilgi vermedi. Microsoft açıklamada, “Nintendo kullanıcıları, Xbox oyunları ve Call of Duty gibi Activision oyunlarını, aynı PlayStation ve Xbox kullanıcıları gibi deneyimleyebilecekler.” ifadesini kullandı.