Huawei Mate 50 şarjda, hafiflikte ve görüntülemede İPhone 13 Pro Max’ı geçti

Apple uzun yıllar boyunca telefon endüstrisinde zirvede yalnızlığı yaşadı. Ta ki Huawei ortaya çıkıncaya kadar. İkisi de Çin’de üretilen biri ABD’li öteki Çinli iki markanın yarışı Covid19 öncesine kadar hızlı şekilde seyretti. Daha sonra Huawei, küresel yarışta Apple’ı ve İPhone’u geride bıraktı. Rekabetin son perdesi olan İPhone 13 Pro Max ile Huawei Mate 50’yi karşılaştırdık. Kazanan Huawei Mate 50 oldu. Hem tüketici beğenisi, hem pazar payı noktasında Türk kullanıcılarının tercihi Huawei’den yana. Fiyat olarak ise İPhone 13 Pro Max 39 bin TL’den, Huawei Mate 50 ise 33 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

ABD’li Apple’ın İPhone markası ile Çinli Huawei’nin Mate serisi büyük bir yarış içinde. Pazar payını giderek artıran ve Apple’dan liderliği alan Huawei, son olarak Mate 50 serisini tanıttı. Türkiye’de iki ürünün satış fiyatları birbirine çok yakın olmasına rağmen aralarında ciddi rekabet hız kesmeden devam ediyor.

Apple Ağırlığını Koydu, Mate’nin Hafifliği Sevildi

İPhone 13 Pro Max konusunda Apple tutkunları birçok açıdan telefonu beğendiklerini belirtiyor. Ama kullanıcıların hemen hepsinin ortak bir şikayet noktası var. Telefonun oldukça ağır olması. İPhone 13 Pro Max yaklaşık 250 gram ağırlığında. Bu da çeyrek kilogram yapıyor ve kulaklık olmadan konuşmayı seven ya da oyun oynayanlar için büyük sorunlar yaratıyor.

Öte yandan Huawei Mate 50 ise 204 gram ağırlığa sahip. 162.1 mm yüksekliğe, 75.5 mm genişliğe ve 8.5 mm kalınlığa sahip bir telefon için rakibine göre 45 gramlık hafiflik kullanıcılar nezdinde Huawei’yi bir adım öne taşıyor.

İPhone çabuk Isınıyor, Huawei Uzun Pili ile Önde

İPhone kullanıcılar tarafından suya, toza, düşmeye karşı dayanıklı yapısı ile biliniyor ve tercih ediliyor. İPhone 13 Pro Max için ise pil konusu hayli gündemde. Kullanıcılar ürünün pilinin 1 ay gibi kısa bir sürede yüzde 99 seviyesine düşmesinden şikayetçi. Öte yandan ürünün fazla ısınması da yine başlıca şikayet konusu durumunda.

Huawei ise Mate 50 rakibi gibi suya, toza ve düşmeye karşı dayanıklı yapısı ile ön planda bulunurken Huawei bu ürünü için pil ve ısınma sorunlarını alt etmiş görünüyor. Kullanıcılar Huawei Mate 50’nin uzun pil ömrü ve daha az ısınan yapısından memnuniyetini dile getiriyor.

Sosyal Medya Fotoğraflarında Üstünlük Elde Etti

Apple marka telefonlar üstün çekim özellikleriyle tanınır. İPhone 13 Pro Max da yine böyle üstün çekime sahip telefon modellerinden biri. Gece çok net fotoğraflar çekilebilen üründe, 3 kata kadar daha fazla zoom niteliği de bulunuyor.

Huawei ise Mate 50 modelinde görüntüleme alanında çığır açmış durumda. XMAGE tarzı fotoğrafçılığı devreye alen Huawei, netlik, genişlik ve derinlik konusunda profesyonel makinelerle yarışan bir ürün ortaya koydu. Videolarında ise Macro Pip özelliği sayesinde National Geographic kalitesinde detaylara hakim olarak çekim yapmak mümkün. Bu nitelikleri sayesinde sosyal medyada özellikle de İnstagram’da birçok fotoğrafın #Huaweimate50 etiketi ile yayınlandığı göze çarpıyor.