İstanbul Kahve Festivali’ne teknoloji damga vurdu

Covid-19 pandemisinin ardından ilk kez yoğun katılım ile İstanbul Maçka Küçükçiftlik’te 6-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen İstanbul Kahve Festivali, kahve tutkunlarının yanı sıra kahve makineleri üreticilerinin, kahve markalarının da teknoloji festivaline sahne oldu. Birçok marka yeni kahve makinesi ürünlerini tüketiciyle buluşturdu.

İstanbul Kahve Festivali, bu yıl büyük bir coşku ile kutlandı. Maçka’daki Küçükçiftlik Parkı’ndaki alanda Arçelik, MediaMarkt, Philips, Karaca, Melitta, Siemens, Arzum gibi teknoloji firmaları son nesil akıllı kahve makinelerini hem tüketici hem de satın alma gruplarıyla buluşturma imkanı buldu. Türk Telekom Prime’in de sponsorları arasında yer aldığı etkinlikte birçok müzik grubu da sahne alırken, markalar hem müzik hem de eğlencenin olduğu yerde teknolojiyi ön plana çıkarma fırsatını yakaladı.

İlginin Arttığını Görüyoruz

İstanbul Kahve Festivali’nin oldukça hareketli geçtiğini belirten, MediaMarkt Türkiye Satınalmadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Faruk Kocabaş, Türkiye’deki tüketicilerin kahve çeşitlerine olan ilgisinin arttığını belirtti. Kocabaş, şunları kaydetti: “Seneden seneye yüksek yüzdelerde büyüme gösteren bir pazar söz konusu. Tüketicinin özellikle de tam otomatik espresso makinelerine ve kapsüllü kahve makinelerine olan talebinin ve tüketiminin yoğun olduğunu görüyoruz. Bu grup, aynı zamanda teknoloji olarak inovasyonun en yoğun olduğu ve pazarda en hızlı büyümenin yaşandığı grup. Bunun devamında ise filtre kahve makineleri geliyor. Tabii geleneksel lezzetimiz Türk kahvesini en pratik, leziz ve hızlı şekilde tatmamıza yardımcı olan Türk kahve makinelerini de göz ardı edemeyiz. Bu kategorinin bilhassa son dönemde sütlü kahve ve sıcak çikolata hazırlama gibi yenilikçi teknik özelliklerle büyümesini sürdürdüğünü gözlemliyoruz.”

Melitta’ya Kaliteli Ürün İlgisi

Festivalin en çok ziyaret edilen stantlarından olan Hakman Elektronik’in markalarından Melitta’nın marka temsilcileri ise gördükleri ilgiden hayli memnun olduklarını belirtti. Melitta’nın tüketici nezdinde her geçen gün büyüyen bir marka algısına ulaştığını belirten Melitta yetkilileri şu açıklamaya yer verdi:
“Hakman olarak Türkiye’deki 30. yılımızı kutluyoruz. Kahve ise Türk kültüründe oldukça yeri olan bir içecek. Son dönemde kahve demleme ve içme yöntemlerinde de ciddi değişimler yaşanıyor. Melitta ile geçen yıl da festivaldeydik. Son iki yıldır çekirdekten bardağa konseptiyle ögütülmüş kahve, kahve çekirdeği, tam otomatik kahve makinemizi yerinde inceleme ve her bir makineyi test etme imkanı buldular. Daha detaylı sorularına da yanıtlar buldular. Dört günlük festival boyunca gördüğümüz ilgi bizi memnun etti. Melitta dünyanın tanıdığı bir marka. Kahvelerinin kalitesi, hem de kahve makinelerini bilen yerli, yabancı kahve tutkunlarının sorularını yanıtlamaya çalıştık. Salgının bitmesiyle birlikte açılan ofisler, küçük şirketlerde tam otomatik kahve makinelerimiz tek tuşla kolay kullanımı nedeniyle tercih sebebi. Sütlü ve koyu kahve tercihlerini kaydedebilen ürünlerimiz, evlerin ve ofislerin en önemli ihtiyacını karşıladığı için gördüğümüz ilgiden gayet mutlu olduk. Bize olan ilginin bir sebebi de Melitta markası ile kahve çekirdeğinin, filitresinin ve makinesinin aynı kalite ile edinilmesinden kaynaklanıyor.”

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, 8 Ekim Cumartesi günü saat 12.00’de Kimma Coffee Kurucu Ortağı ve Specialty Coffee Association Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Yaman ile ‘Türk Kahvesinin OKKA’lı Yolculuğu’ başlıklı söyleşide konuşmacı olarak yer aldı. 

Hacı Bekir lokumları eşliğinde OKKA’lı Türk kahvesi

İstanbul Kahve Festivali’ne bu yıl 7’nci kez katılan Arzum, festival alanına kurulan Arzum OKKA standında ziyaretçilerine tam kıvamında, enfes lezzette, bol köpüklü OKKA’lı Türk kahvesi deneyimi yaşattı. Şekerci Hacı Bekir ile farklı türdeki Türk kahvelerine hangi lokumun daha iyi gideceğiyle ilgili bir eşleştirme çalışması yapan Arzum, ziyaretçilerine sunduğu Türk kahvelerinin yanında, bu eşleşmeler doğrultusunda lokum ikram etti. Stantta, sade-sütlü Türk kahvesi ile ekstra fıstıklı lokum, kakuleli Türk kahvesi ile güllü lokum, karamelli Türk kahvesi ile tarçınlı lokum gibi birbirinden zengin eşleştirmeler yapılarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Arzum OKKA standına uğrayanlar ayrıca Türkiye Cezve İbrik Şampiyonu olan ve ülkemizi World of Coffee Dünya Cezve İbrik Şampiyonası’nda temsil eden Deniz Tombuloğlu’nun Türkiye’nin ilk karıştırıcılı cezveli sütlü Türk kahve makinesi Arzum OKKA Rich Spin M ile  özel olarak hazırladığı Türk kahvesi kokteyllerinin tadına bakma fırsatı elde etti.

“Kahveseverleri ağırlamaktan mutluluk duyduk”

Murat Kolbaşı, 600 yıllık Türk kahvesi kültürünü tüm dünyaya yayma misyonuna sahip 55 yıllık köklü bir marka olarak İstanbul Kahve Festivali’nde Arzum OKKA ile yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Dünyaya Türk Kahvesini Sevdiren Marka: Arzum OKKA’larla Türk kahvesi kültürünü farklı ülkelere taşıdıklarını dile getiren Kolbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk kahvesi keyfini daha çok insana yaşatabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu doğrultuda dünyanın pek çok noktasındaki festivaller ve özel etkinliklere katılarak Türk kahvesiseverlerle buluşuyoruz. İstanbul Kahve Festivali’nde bu yıl da birbirinden renkli aktiviteler ve özel tadım etkinlikleriyle Türk kahvesi meraklılarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Türk kahvesi keyfini yeniden tanımlayan, her seferinde okkalı, aynı enfes lezzet deneyimini sunan Arzum OKKA ailesinin tüm üyeleriyle tanışmak, Türk lokumu eşliğinde bol köpüklü Türk kahvesi keyfini doyasıya çıkarmak isteyenleri İstanbul Kahve Festivali alanındaki Arzum OKKA standında ağırladık.”