Vertiv, 2022 Gartner® Hype Döngüsü™ Raporlarında Mikro Veri Merkezi Çözümleriyle Ön Plana Çıktı

Vertiv, “Edge Bilişim için Hype Döngüsü 2022” ve “Orta Ölçekli İşletmeler için Hype Döngüsü 2022” de Örnek Tedarikçi Olarak Gösterildi

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv (NYSE: VRT), hem Edge Bilişim hem Orta Ölçekli İşletmeler için Gartner  Hype Döngüsü raporlarında mikro veri merkezi çözümleri için örnek tedarikçi olarak gösterildi. 

Gartner, müşterilerin teknoloji olgunluğunu ve gelecek potansiyelini izlemeleri için her yıl çeşitli alanlarda 90’dan fazla Hype Döngüsü oluşturuyor. Gartner raporları mikro veri merkezleriyle ilgili bölümde şirketlerin yıllardır mikro veri merkezleri oluşturduklarını ancak bu işi geçici olarak yaptıklarını belirtiyor. Kuruluşlar, tedarikçilerle iş birliği yaparak, istikrarlı ve standartlaştırılmış bir yapı oluşturarak, bu kritik varlıkların kontrolünü yeniden kazanabilir; riskleri, operasyonel maliyetleri düşürüp hizmet kalitesini geliştirirken siteye özel hizmetleri hızla sunma becerilerini artırabilirler.

Altyapı çözümleri sunuyor

“Hayatlarımız daha fazla dijitalleştikçe, gecikme sürelerini azaltma ve anlık bilgi işlemi destekleme ihtiyacı daha da artıyor, bu da edge bilişimi daha kritik hale getiriyor” diyen Vertiv’de entegre kabin çözümleri stratejisi ve dönüşümünden sorumlu başkan yardımcısı Martin Olsen, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Mikro veri merkezi çözümleriyle Vertiv, tüm sektörlerdeki şirketlere bilişimi; onu kullanan kişilere ve cihazlara daha yakın hale getirmesine yardımcı olan verimli, güvenilir, hızlı dağıtılabilir BT altyapı çözümleri sunuyor.”

Vertiv, küresel talebe ayak uydurmak için daha düşük gecikme süresine, hızlı, sorunsuz yapılara duyulan ihtiyacı doğru tespit ederek, son yayınladığı 2022’de izlenecek trendler listesinde  mikro veri merkezlerine ve diğer entegre çözümlere artan talebi öngördü. Ayrıca Vertiv, hazırladığı Sizin Sınırınız Nedir anketinde mikro veri merkezlerinin ve diğer entegre çözümlerin daha fazla benimsendiğine yönelik önemli kanıtlar buldu. Bu ankete göre, katılımcıların yüzde 40’ı entegre kabin çözümleri veya mikro veri merkezleri kullandığını veya kullanmayı planladığını söyledi. 


Olsen konuyla ilgili olarak, “Bugün edge uygulamaları işletmelerin daha küçük bir ayak iziyle gerekli esnekliği, güvenliği ve güvenilirliği sağlamak için mikro veri merkezlerine güvendiği üretim birimleri ve perakende depoları gibi alışılmamış lokasyonlarda hiç olmadığı kadar çok konumlandırıldığını görüyoruz” dedi. 

Vertiv’in mikro veri merkezi çözümleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Vertiv.com’u ziyaret edebilirsiniz.