Teknoloji devleri, 1.1 milyon dolar ödüllü Pwn2own’da güvenlik açığı aradı

Pwn2Own etkinliğine ev sahipliği yapan Trend Micro, araştırma alanındaki inovasyonlarla sınırları zorluyor. Düzenlenen yarışmalarda güvenlik açıklarını bulan ekiplere 1.1 milyon dolar tutarında ödül verildi.

Siber korsanlar arasında düzenlediği geleneksel Pwn20wn yarışmasıyla inovasyon alanında oynadığı büyük rolü ortaya koyan Trend Micro, etkinlikte yaşanan büyük mücadeleyle ortaya çıkan gelişmiş güvenlik özelliklerinden bir milyarı aşkın hem bireysel hem de iş kullanıcısının faydalanmasına olanak tanıyacak. Bu yıl 15. kez düzenlenen ve büyük rekabetin yaşandığı etkinlikte Microsoft, Tesla, Zoom ve VMware gibi iş ortaklarının yazılımlarında 25 güvenlik açığı tespit edildi ve sektör araştırmacılarına toplamda 1.155.000 dolar ödül verildi. 

Etkinlik, dünyanın dört bir yanından güvenlik alanındaki en iyi araştırmacıları siber suçlular tarafından kötüye kullanılmadan önce yazılımlardaki güvenlik açıklarının bulmalarını ve yazılım üreticilerinin bu güvenlik açıklarını kapatmak için düzeltme geliştirmelerini teşvik ediyor. Hedef yazılımlar, dünya genelinde işletmeler ve son kullanıcılar açısından en çok önem taşıyan alanlarda araştırma yapılmasını teşvik edecek şekilde seçiliyor.

Uzaktan çalışma kalıcı hale geldi

Uzaktan çalışmanın artık hayatımızda kalıcı bir yer edindiğini belirten Trend Micro COO’su Kevin Simzer, “Bilgisayarların en önemli bileşenleri olan yazılımların her zaman ve her yerde güvenli bir şekilde kullanılmasını amaçlıyoruz. Pwn20wn’den elde edilen tehdit istihbaratı, yalnızca Trend Micro ve müşterileri için değil, aynı zamanda tüm BT topluluğu ve bu yazılımları kullanan herkes için çok değerli” dedi.

Etkinliği düzenleyen Trend Micro Zero Day Initiative, daha kapsamlı bir BT ortamı ve etki için yazılım üreticileriyle iş birliği yapıyor.

Microsoft Azure ve M365 Güvenlik’ten Sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı Aanchal Gupta “Pwn20wn’ye katılan araştırmacılar güvenlik stratejilerimize büyük katkıda bulunuyor. Ekiplerimiz, etkinlik sırasında yeni hatalar bulan ve güvenlik açıklarını ortaya çıkaran araştırmacılardan çok şey öğreniyor. Tüm sektör açısından çıtayı gerçekten yükselten bu etkinliğe dahil olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kritik uygulamaların siber suçlular tarafından kötüye kullanılmasını sağlayan yeni yöntemlerin belirlenmesi, Trend Micro’nun otomotiv sektörüne yönelik güvenlik çözümleri dahil olmak üzere tüm inovasyonlarına büyük katkıda bulunuyor.

Pwn2Own 2022 etkinliği hakkında bilgi almak ve sonuçları görmek için https://www.zerodayinitiative.com/blog/2022/5/18/pwn2own-vancouver-2022-the-results adresini ziyaret edebilirsiniz.