Sony’den 4.8 gramlık kablosuz kulaklık Linkbuds S

Sony, hafifliği ve tasarımıyla her zaman dikkatleri üzerine toplayan Linkbuds serisine katılan en küçük ve hafif kablosuz kulaklığı Linkbuds S’yi duyurdu. Tüm kullanıcıların ihtiyacını karşılamak için yüksek kaliteye sahip ses teknolojisi ile donatılan yeni Linkbuds S, yenilikçi ve inovatif bir ses deneyimi ile fark yaratıyor. 

Linkbuds serisinin en yeni modeli Linkbuds S, Sony’nin sensör teknolojisi ve ortak iş birlikleriyle yeni bir ses deneyimi yaratırken, kulaklıkta “Hep Açık” bir kullanım tecrübesi sunuyor. Sensör ve uzamsal ses teknolojisinden yararlanan bu kulaklıklar, Ingress gibi AR oyunlarında eğlenceli ve sürükleyici bir deneyim yaşamaya yardımcı oluyor. Bu yeni model aynı zamanda müziğe hızlı erişimi sayesinde kullanıcıların sevdikleri müziklere ulaşmalarını kolay hale getiriyor.

LinkBuds S, tüm gün boyunca mükemmel yayın akışını destekliyor. Gün boyunca müzik, video veya sosyal medya içeriklerini, Sony’nin büyük beğeni toplayan aktif gürültü engelleme ve yüksek çözünürlüğe sahip ses kalitesi sayesinde en yalın ve orijinal şekilde dinleyebilirsiniz. 

Dünyanın en küçük ve en hafifi

Yaklaşık 4,8 gram ağırlığındaki bu son derece küçük ve hafif kablosuz kulaklıklar, maksimum konfor düşünülerek tasarlandı. LinkBuds S, insan kulağına mükemmel şekilde uyan formu, ergonomik bir tasarımla birleştirerek daha dengeli kullanım sağlıyor. Bu eşsiz tasarımıyla tüm gün süren kullanım deneyiminde rahatsız edici kulak ağrılarının önüne geçiyor. LinkBuds S kullanıcılara her iki deneyimin de en iyisini sunuyor. Kullanıcıların çevresindeki dünyayla etkileşime girmesini sağlayan LinkBuds yenilikçi ortam sesi özelliğini, yine kullanıcıların sadece sevdiği içeriğe odaklanmasını sağlayan yüksek kaliteli gürültü engelleme ile birleştiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir kafeye girdiğinde hızlıca sipariş verip, müziğinden kopmadan en sevdiği parçanın keyfini çıkarmaya devam ediyor. Aynı zamanda, bulunulan alana göre ortam sesi ayarlarını düzenleyen ve ideal bir dinleme deneyimi sunan akıllı özellik Uyarlanan Ses Kontrolü ile yüksek kalite ses deneyimi kesintisiz hale geliyor. 

AR oyunları için yeni bir ses deneyimi

Sony, Amerikalı AR ses sistemleri geliştiren Niantic şirketi ile gerçekleştirdiği ortaklık sayesinde kullanıcıların yalnızca görsel olarak değil aynı zamanda işitsel olarak da keyif almalarını amaçlıyor. LinkBuds S’yi kullanarak “Ingress” oyunları oynandığında, sensör ve uzamsal ses teknolojisi, oyuncuların sesin geldiği yöne göre iletildiği yeni bir deneyimin keyfini çıkarmasına olanak tanıyor. LinkBuds S, her iki kulaklıkta yer alan mikrofonları en iyi şekilde kontrol eden Sony’nin Hassas Ses Alma Teknolojisi ve ağ yapısı ile kullanıcıların, gürültülü bir sokakta veya rüzgârlı bir günde dahi kolayca arama yapabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar her nerede olurlarsa olsunlar iş arkadaşları ve sevdikleri ile çok net bir şekilde iletişim kurabiliyor. LinkBuds S, kullanıcıların müzik, video veya sosyal medya içeriklerinin keyfini en iyi şekilde çıkarabilmesi için sürükleyici ve özgün bir ses deneyimi sunuyor. Yeni 5 mm’lik sürücü biriminin yardımıyla bu küçük kulak içi kulaklıklar, boyutlarına rağmen güçlü baslar ve şaşırtıcı derecede net vokaller üreterek, seçilen tür veya eğlencede en iyiyi ortaya çıkararak bir bütünlük sağlıyor. Sony’nin Dahili İşlemcisi V1’in gürültü engelleme özelliğini en iyi performans ile sunarken, ses kalitesini iyileştiriyor. Linkbuds S, dikkati dağıtmayan dinleme performansı sayesinde de iş yolculuklarına uygunluğuyla öne çıkıyor. Bu yeni kulaklıklar, Sony’nin sektör tarafından benimsenen ses kodlama teknolojisi LDAC sayesinde Yüksek Çözünürlüklü Kablosuz Ses deneyimi yaşatırken, DSEE Extreme™ kullanımıyla da dijital müzik dosyalarını gerçek zamanlı olarak yükseltmeye ve sanatçının en sevilen parçalarına eklediği tüm ince ayrıntıları yakalamaya olanak tanıyor.

Zahmetsiz, eller serbest kontrol

Sony hayatın etkileşimlerle dolu olması gerektiğine inanıyor. Bu felsefe doğrultusunda tasarlanan LinkBuds S, hassas ses alma teknolojisine dayalı Speak-to-Chat özelliğiyle öne çıkıyor. Speak-to-Chat özelliği, arama gelmesi durumunda müziği otomatik olarak duraklatıyor ve kullanıcıların elleri doluyken sohbet etmesini her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

Bu yeni kulaklıklar aynı zamanda Google Asistan ve Alexa ile uyumludur. Hareket halindeyken ellerinizi kullanmadan günlük işlerde size yardımcı oluyor. Kullanıcılar sadece ses ile arkadaşları ve aileleri ile iletişim kurabiliyor, kulaklıktan bilgi alabiliyor, müzik dinleyebiliyor ve birçok komut verebiliyor.

Tam kontrol parmaklarınızın ucunda

Kullanıcılar, sezgisel dokunmatik sensörlü kontrol paneli sayesinde, sadece birkaç dokunuşla kulaklıkların ses ayarlarını değiştirebiliyor, Hızlı Erişim özelliğini etkinleştirebiliyor ve hatta Spotify’da müzik çalmaya veya Endel uygulamasını kullanmaya devam edebiliyor. Endel ile herhangi bir görevi yerine getirirken, bedeninize ve zihninize yayılan ses dalgaları elde etmek için ihtiyaç duyulanı veren kişiselleştirilmiş ses atmosferi oluşturabilirsiniz. LinkBuds S, Google’ın yeni hızlı eşleştirme özelliğini destekliyor. Böylelikle kullanıcılar, kulaklıkları Android™ cihazlarıyla hızlı ve kolay bir şekilde eşleştirebiliyor. Hızlı eşleştirme, kulaklığın Windows 11 veya Windows 10 dizüstü, masaüstü PC veya tabletlerle eşleştirilmesini hızlı ve kolay hale getiriyor.

Yeni nesil Bluetooth ses

LinkBuds S, ultra düşük gecikme süresi sağlamasıyla özellikle oyunlarda öne çıkan yeni nesil Bluetooth ses LE Audio ile uyumlu şekilde çalışıyor. Kaliteli ve şık yapısının yanı sıra çevreye duyarlı tasarımıyla da öne çıkıyor. Serinin diğer ürünleri gibi kulaklıkların üzerindeki tüm ambalajlar plastik içermiyor ve kulaklıkların yapımında Sony’nin ürünlerinin çevresel etkisini azaltma konusundaki kararlılığını yansıtan otomobil parçalarından geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılıyor. Sony, dinleme deneyiminin önüne hiçbir engel çıkmadan en sevilen içeriğin keyfini akıllı telefonda çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu biliyor. Bu nedenle Sony, gürültü engelleme özelliği açıkken sadece kulaklıkla 6 saat, şık ve kompakt şarj kutusuyla ilave 14 saatlik bir şarj imkânı sunarken, kullanıcıların LinkBuds S’yi gün boyu kullanmasını sağlar. Acelesi olanlar içinse yalnızca 5 dakikalık hızlı şarj, 60 dakikaya kadar oynatma süresi sağlıyor.