Kendi hafif, performansı hızlı: Huawei Watch GT Runner

HardwareLab olarak tüketicilerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği elektronik ürünleri sizler için test etmeye devam ediyoruz. Bu kez konuğumuz dünyaca ünlü teknoloji devi Huawei’nin spor yapanlara özel tasarladığı akıllı saati Watch GT Runner oldu. 38.5 gramlık ağırlığı ile kolda hissedilmeyen, tansiyondan spor mesafesine kadar onlarca veriyi size ulaştıran ve düzenlemenize imkan tanıyan Huawei Watch Runner sadece spor tutkunlarının değil, 2022 yılında eşine, sevgilisine hediye almak isteyenlerin de gözdesi olacak.

Günümüzde bir akıllı saat sahibi olmak, akıllı telefonların fonksiyonlarını tam olarak kullanabilmek açısından oldukça önemli. Huawei de bu ihtiyacı karşılamak üzere Watch serisinin yeni ürünü GT Runner’i Türkiye’ye getirdi. HardwareLab.net olarak biz de bir hafta boyunca GT Runner’i sizler için deneyimledik ve bu notları çıkardık.

38.5 Gramlık Ağırlık ile Kolunuzda Olduğunu Unutuyorsunuz

GT Runner, tasarımı ile tüketici dostu bir nitelik kazanmış. Saatin bilekliği derinin nefes alması için özel kesilmiş bir ızgaradan oluşuyor. Saatin terlemeyi önleyecek ve bilgi izlemeyi kolaylaştıracak tasarımında, polimer elyaf kılıf, uçaklarda kullanılan titanyum alışımlı taç ve seramik kaplama ofset bulunuyor. Ürünü kullanırken en çok dikkatimizi çeken adeta yok tutarındaki 38.5 gramlık ağırlık oldu. Ürün o kadar hafif ki, kolunuzda bir akıllı saatiniz olduğunu da unutuyorsunuz.

Koşuları Kendinize Göre Ayarlayabilirsiniz

Akıllı saatlerde spor sırasında kalp atışlarının izlenmesi olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Huawei ise GT Runner modelinde TruSeen TM 5.0+ programı ile kalp atışı izlemeyi bir seviye yükselterek, antrenman sırasındaki kalp atışları değiştiğinde, bunları gerçek zamanlı olarak izleyip, kesintiye uğramayan bir teknoloji gündeme taşımış. Bunun yanında kişisel verilere dayalı olarak koşu planlarını da oluşturmak mümkünken, yağ kaybı koşusu, sağlık koşusu ve yüksek tempolu koşuyu da özelleştirmek mümkün.

Kullandığımız Huawei Watch GT Runner’de bir bakışta verilerin hepsinin görünmesi yani

-haftalık egzersiz durumu

-haftalık egzersizin değişim oranı

-haftalık egzersiniz değişim eğrisi bir arada veriliyor. Bunun yanında üründe bulunan iki anten sayesinde daha iyi bir GPS sinyali de sağlanmış. Öte yandan su geçirmeyen bu üründe, 1.43 inç AMOLED ekran da önemli bir görüş açısı sunuyor.

10 Üzerinden 9

HardwareLab olarak Huawei Watch GT Runner’e 10 üzerinden 9 puan veriyoruz. Mükemmel derecesinde kaliteli malzemeden, yeni teknolojiler kullanılarak üretilmiş bu ürünü www.huawei.com üzerinden ve online alışveriş sitelerinden satın almak mümkün.