Major Futbol Ligi’nde yer alan Columbus Crew, Birinci Sınıf Taraftar Deneyimini Desteklemek için Vertiv™ Güç ve BT Yönetim Sistemlerine Güveniyor

Columbus Crew’un sınıfının en iyi stadyum taraftar deneyimi, Vertiv’in yüksek verimli edge bilişim uygulamasıyla destekleniyor

2020 MLS Kupası şampiyonu Columbus Crew’un yeni evi Lower.com Field, her oyunda 20 bine kadar taraftara hızlı ve kolay erişim sağlayan sınıfının en iyisi giriş sistemiyle, modern sporda dijital olarak en gelişmiş taraftar deneyimlerinden birini sunuyor. Bu sistem Crew’un diğer dijital araçlarıyla birlikte kusursuz bir taraftar deneyimi sağlarken dünya çapında ek stadyumlar ve arenalar için bir prototip görevi görüyor. Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel bir sağlayıcısı olan Vertiv (NYSE: VRT), Crew’un gururlu bir destekçisi ve komşusu olarak her şeyin sorunsuz çalışmasını sağlıyor.


Lower.com Field’daki giriş kapıları, stadyuma giren taraftarlar için iki seçeneğe sahip. Bu seçeneklerden biri telefondaki bir barkodu kullanarak insansız bir turnikeden hızlı bir şekilde geçmek, diğeri de stadyumun önceden kayıtlı taraftarları tanıyan ve ek bir işlem gerekmeden onları hızla kabul eden yüz tanıma sistemini kullanmak.

Mobil sipariş ve satın alma teknolojileri, teması en aza indiriyor ve uzun kuyrukları ortadan kaldırıyor. Stadyumda yer alan çeşitli skorbordlar ve dijital ekranlar, maç öncesinde, sırasında ve sonrasında taraftarların sürekli bilgilendirilmesini sağlıyor. Tüm bunları mümkün kılan edge bilişim kaynakları ve altyapısı; taraftar deneyimini kolaylaştırıp geliştiren sofistike, bağlantılı ve güvenilir bir dijital ekosistemin parçası olarak öne çıkıyor.

“Taraftarlar ve teknoloji arasındaki boşluğu kapatmaya karar verdik ve tamamen taraftar konforuna, rahatlığına ve eğlencesine odaklanan bir stadyum inşa ettik” diyen Columbus Crew

ve Cleveland Browns NFL takımının ana hissedarı Haslam Sports Group’un (HSG) bilgi teknolojisi başkan yardımcısı Brandon Covert, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Vertiv’in altyapı desteği, imtiyaz ve biletleme ortaklarımıza ihtiyaç duydukları güvenilir bağlantıyı sağlamamıza yardımcı olurken, oldukça yüksek bir verimlilikle çalışmalarını mümkün kılıyor. Örneğin eğer

biletleme sistemi 10 saniyeliğine kapalı olduğunda bile bu etkinlik için kritik bir öneme sahip. Beklentimiz mükemmel ve kesintisiz bir taraftar deneyimi yaratmak, bu deneyim de daha binaya girmeden başlıyor. Bu stadyuma 20 bin kişiyi getirdiğinizde her saniye önemli.”

Vertiv, stadyumun kritik öneme sahip sistemlerini kesintisiz güç kaynağı (UPS) sistemleri, güç dağıtım üniteleri (PDU’lar) ve biletsiz girişten uzaktan siparişe ve nakitsiz yeme içme alanlarına kadar tüm dijital uygulamaların kullanılabilirliğini sağlayan soğutma sistemleriyle destekliyor. Stadyum yayın kontrol odasında, yayın mühendisleri, skoarbordlar ve dijital tabelalar arasında güvenli, sorunsuz, düşük gecikme süreli veri ve videolar sağlamak için Vertiv™ yüksek performanslı KVM ağ donanımına güveniyor.

Vertiv™ BT yönetim araçları ve uzaktan izleme yazılımı, altyapı sistemleri genelinde basitleştirilmiş, güvenli görünürlük ve kontrol sağlarken, stadyum boyunca ve stadyum dışındaki yakın lokasyonlarda konumlanan Vertiv™ kabinleri, BT ekipmanı için fiziksel güvenlik sağlıyor. Bu çözümler; interaktif taraftar deneyimini destekleyen BT ağlarının çalışma süresini ve sorunsuz, entegre çalışmasını korumak için uyum içinde faaliyet gösteriyor.

Columbus Crew ve Lower.com Field operasyon ekipleri ayrıca Liebert® DSE ve Liebert® DS termal yönetim sistemlerinin sektörün en verimli sistemleri arasında olduğunu, işletim maliyetlerini ve bütçelerini kontrol altında tutarken veri merkezi ekipmanı için uygun çalışma ısısı sağladığını belirtiyor.  Vertiv’in baş strateji ve geliştirme sorumlusu Gary Niederpruem, “Şehrimizin taraftarlarına ve Columbus’taki ziyaretçilere sınıfının en iyi stadyum deneyimini sunmak için Crew ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz” diyor. Niederpreum, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kuruluşlarımızın ortak noktası Central Ohio’da derin kökleri olması. Ayrıca, her iki kuruluş da ekip çalışmasının değerine inanıyor ve yaptığı her şeyde mükemmelliği taahhüt ediyor.”

Vertiv, Lower.com Field’ın kurucu ortağı ve birden fazla topluluk etkinliğinde Crew ile birlikte çalışıyor. Bu etkinlikler arasında Orlando’daki 2022 ABD Oyunları’nda Özel Olimpiyatlar Ohio ve onların Team Ohio futbol takımına sponsorluk, Özel Olimpiyat atletlerine krampon bağışları,

Columbus Kız ve Erkek Kulüpleri için Lower.com Field’da STEM Günü etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve Kick Çocukluk Kanseri Gecesi’nin tanıtımını yapmak da yer alıyor.

Lower.com Field’daki Vertiv çözümleri ve Columbus Crew ile iş birliği hakkında daha fazla bilgi almak için Vertiv.com’daki örnek vakaları görüntüleyip indirebilirsiniz.