Huawei Watch FIT ile sağlık, uyku ve egzersiz bilgileri güvende

Günümüzde teknolojinin sağlık sistemine sunduğu faydalar saymakla bitmiyor. 5G ile kıtalar arası ameliyatlar, hastanın doğumundan itibaren geçirdiği tüm hastalıklar ve kullandığı ilaçlar, uygulanan tedavilere ilişkin bulutta saklanan bilgiler, şimdi de günlük yaşamımızı düzene sokan bize kilo, kalp ritmi ve yürüyüş bilgilerini sunan akıllı saatler. HardwareLab olarak Huawei’nin 1.499 TL’ye satılan ürünü Watch FIT mını’yi sizler için deneyimledik ve üründen fiyat performans olarak çok memnun kaldık.

Teknoloji bize birçok imkan sunuyor. Son hediyelerinden ve en faydalı çalışmalarından biri de akıllı saatler. Artık kalp ritmimizi, attığımız adımı hem şık, hem kullanışlı, hem de kopamadığımız telefonumuza gelen bildirimleri de haber veren şekilde öğrenmek mümkün. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Huawei’nin ürettiği Watch FIT mini’yi sizler için deneyimledik.

57 yaşındaki annem, bundan 2 yıl önce ani bir kalp krizi geçirdi. Kalp durmasına bağlı olarak acil serviste geri döndürüldü ve kalp yetmezliği olduğu ortaya çıktı. O günden sonra da başta kalp ritmi olmak üzere her türlü sağlık bilgisini hem anında öğrenmek, hem de kayıt altına almak oldukça önemli bir uğraş oldu. Sadece hasta bireyler değil, sağlıklı, spor yapan, günlük işleri arasında uğraşan hemen herkesin ihtiyacı olan akıllı saatler birçok avantajı beraberinde getiriyor.

Şık, Hafif ve Kullanışlı

Huawei Watch FIT mini, öncelikle zarif ve klasik bir tasarıma sahip. FIT mini, vintage kare saat tasarımını benimsiyor öte yandan saatin şekli, bütünün daha ince görünmesini sağlıyor. Bu kadar ince bir gövdede hala olağanüstü HD görüntü sunan 1.47” AMOLED renkli dokunmatik ekrana sahip. Watch FIT mininin ağırlığı yalnızca 20 gram. Tasarımı bu kadar hafif olan ürün kolda onca ağır bilgiyi içermesine rağmen kolayca taşınıyor. Kasa titanyum alaşımından, paslanmaz çelikten ve diğer malzemelerden daha hafif olan alüminyum alaşımdan yapılmış. Kadın kullanıcılar için daha iyi bir bilek uyumu için hafif bir eğrilik ile şık ve zarif hazırlanmış gövdesi bulunuyor. Annem de bu şık tasarımı oldukça sevdi. Öte yandan cilt dostu bir deri kayış da saate değer katıyor.

Egzersizler Kontrol Altında

Huawei Watch FIT bulundurduğu 96 egzersiz modu ile çok önde bir saat. Üründe genel veri ekranından hız, adımlar, kalp atış hızı, eğitim etkisi VO2Max ve iyileşme süresi gibi verileri almak mümkün. Öte yandan dışarda yapılan egzersiz sonrası sağlık durumunu ve kandaki oksijen değerleri de ürün tarafından ortaya konuyor.

Uyku sorununa çözüm getiriyor

Günümüzün en büyük sorunlarından biri de evden çalışma ya da hibrit modele göre bir uyku düzenimizin olmamasından kaynaklı. TruSleep TM 2.0 teknolojisine sahip ürün, uyku sırasındaki kalp atış hızını izliyor ve algoritmalar üreterek uyku sorununa 200’den fazla bilimsel çözüm sunuyor.

Kısa sürede şarj ediliyor

Telefon ile tam uyum gösteren, müzik kontrolü, fotoğraf çekme, arayan numaraları görme özelliği de bulunan Huawei Watch FIT uzun bir pil ömrüne de sahip. Kullanım oranına göre 2 ile 14 gün giden şarjı ise kısa sürede doldurulabiliyor.

Satış fiyatı her bütçeye uygun

Özel kutusunda satılan Huawei Watch FIT, kullanıma hazır ürünü ve şarj kablosu ile beraber tüketiciye ulaşıyor. İçinden kullanım kılavuzu ile gerekli bilgilerin olduğu doküman çıkan ürünü, Huawei Sağlık uygulamasını indirerek kolayca kullanmak mümkün. Ürünün satış fiyatı ise 1.499 TL.