Gartner’a göre uç nokta güvenlik çözümlerinde müşterilerin ilk tercihi Trend Micro oldu

Trend Micro, Gartner Peer Insights’ın 2021 “Müşterinin Sesi” raporunda; dağıtım, platform yetenekleri ve destek alt başlıklarındaki başarısı ile “Müşterinin Seçimi” kategorisinde ilk sırada yer aldı

 Küresel siber güvenlik lideri Trend Micro Incorporated, en son hazırlanan Gartner Peer Insights “Müşterinin Sesi” raporuna göre müşterilerin uç nokta güvenlik çözümlerindeki bir numaralı tercihi oldu. En iyi uç nokta koruma çözümlerinin belirlendiği çalışmada Trend Micro, 340 müşterinin değerlendirmeleri neticesinde %93’lük bir oranla en çok tavsiye edilen güvenlik çözümü seçildi.“Gartner Peer Insights ‘Müşterinin Sesi’ Uç Nokta Güvenlik Platformları” raporunun tamamına şu adresten ulaşabilirsiniz: https://www.trendmicro.com/explore/gartner-voc-endpoint

Herkese teşekkür ediyoruz

Trend Micro Türkiye Ülke Müdürü Hasan Gültekin, “Uç nokta güvenliği siber tehditler açısından kritik bir konu, ancak BT müşterileri bu konuda karar vermenin zor olduğu doymuş bir pazarla karşı karşıya. Gartner Peer Insights gibi raporların sektöre çok büyük değer kattığı yer ise tam olarak burası. Bir siber güvenlik platformu müşterilerinin verdiği destek kadar güçlüdür. Bu bağlamda müşterilerimize bizim için paha biçilmez olan bu son derece olumlu geri bildirimleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Rapor, uç nokta koruma platformu satın alma aşamasında olanlar için satıcı incelemeleri ve derecelendirmeleri, benzer ürün analizleri ve hatalardan alınan derslerin bir sentezini sunuyor. Analizler için 50 milyon doların üzerinde geliri olan kurumların 20 veya daha fazla yayınlanmış incelemesi olan tedarikçilerin değerlendirmeleri kabul ediliyor. İncelemeler, 18 aylık bir başvuru süresi boyunca toplanıyor.

340 kurumsal düzeyde kullanıcı, Trend Micro’yu Ürün Yetenekleri ile Satış, Dağıtım ve Destek Deneyimi gibi ölçütleri baz alarak 5 üzerinden 4,6 vererek puanladı. İncelemelere kullanıcıların yüzde 71’i beş yıldız ve yüzde 26’sı ise dört yıldızla katkıda bulundu.

Trend Micro, Gartner Peer Insights’ın “Müşterinin Sesi” 2018 yılı raporunda da müşterilerin en çok tercih ettiği güvenlik sağlayıcı olarak belirlenmişti.

Trend Micro Apex One tek bir aracı tarafından sunulan hem SaaS hem de şirket içi dağıtım seçenekleri ile uç nokta güvenliğini yeniden tanımlayan bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Apex One aşağıdaki yeteneklerle kurumlara hepsi bir arada koruma sağlıyor:

  • Zero Day Initiative tarafından desteklenen sanal yama da dahil olmak üzere kuşaklararası tehdit tekniklerinin bir karışımını kullanan otomatik tehdit algılama ve yanıtlama desteği.
  • Trend Micro‘nun Genişletilmiş Tespit ve Müdahale (XDRçözümü Vision One’ın entegre tespit ve müdahale  teknolojisi.
  • BT güvenlik ekipleri için iş yükünü azaltmak ve maliyetleri en aza indirmek için tek bir ajan ile hepsi bir arada koruma.

Trend Micro ayrıca, daha önce Gartner tarafından 2021 yılı Magic Quadrant Uç Nokta Güvenlik Çözümleri Lideri olarak belirlendi.