Nutella® Kavanozları ile Yılbaşı Hediyeni Kendin Yap

Mutluluğun Tadı Nutella®, sevdiklerine yeni yıl için el emeğiyle hazırlanmış bir hediye vermek isteyenlere kendin yap fikirleriyle ilham oluyor.

Lezzet dolu Nutella® kavanozları biraz yaratıcılıkla keyif veren dekoratif objelere, işlevsel ürünlere dönüşebiliyor. Yeni yılda hayal gücünü ve el becerisi kullananlar Nutella® kavanozlarından küçük sürprizler tasarlayabiliyor. Nutella®   Kavanoz Atkısı, Nutella® Kar Küresi, Nutella®   Işıklı Kavanoz ve Gülümseyen Nutella® Kavanozlar yılbaşı için küçük ama tatlı bir hediye seçeneği oluyor. Nutella®’nın keyifli kendin yap projelerine https://www.nutella.com/tr/tr/ilham-alin/diy adresinden ulaşılabiliyor.

Nutella® Kavanoz Atkısı

Malzemeler

4-5 mm örgü şişi

Yün iplik veya akrilik ip (kalınlık şiş boyutuna bağlı olarak değişebilir)

İlham veren zanaatkar için bir not: 

Bu atkı için sadece lastik örgüyü nasıl yapacağınızı bilmeniz gerekecek.

Tek sıralar sağ tarafa doğru örülür. Düz sıralar ters örgü şeklinde örülür.

Yapılışı 

Beyaz ip ile 15 ilmek atarak başlayın ve 4. sıraya kadar örün. 5. sıradan itibaren renkleri değiştirip kırmızı ip ile örün. Atkının her iki ucundaki kalp süslemesini yapmak için orta sıranın rengini değiştirmeniz gerekecek, bu nedenle ilmekleri dikkatlice saymanız gerekecek. 7. sıradan başlayın; ilk 7 ilmeği kırmızı iplikle örün, ardından beyaz ipliği geçirin ve 8. ilmeği beyaz olarak örün. Kırmızı ipliği alın ve sırayı örmeyi bitirin.

Kalp tasarımının takip eden her satırı için, kırmızıdan beyaza ve beyazdan kırmızıya ne zaman geçileceğini bilmek için tabloyu takip edin. Kırmızı ipliği desenin arkasına kadar getirirseniz böylece daha sonra alabilirsiniz.  Beyaz iplikle iki sıra (16 ve 17) daha örün, ardından kırmızı iplikle 48. sıraya kadar (yaklaşık 15/16 cm) örün. 49. sırada tüm ilmekleri kapatın. İlk yarıyı bitirdiniz! İkinci yarıyı yapmak için aynı adımları izleyin.

İki yarıyı birbirine dikerek (kırmızı taraftan) bitirin. Kalan iplikleri bir iğne ile örülen ilmekler arasında gizleyin. Kalp bittiğinde, sonraki iki sırayı kırmızı renkte örün.  Mini atkılarınızı minik püsküller ekleyerek süsleyebilirsiniz. Bunun için küçük bir yumak oluşana kadar kırmızı ipliği iki parmağınızın etrafına sarın. Daha sonra ortasından parmaklarınızın arasından başka bir iplik geçirin ve sıkı bir düğüm atın. Püskülden çıkan ipleri boyutlarını eşleştirerek kesin ve püskülleri atkının kenarlarına örün.  Mini atkınız hazır!

Nutella®  Kar Küresi

Malzemeler 

1 adet büyük, temiz Nutella® kavanozu (750 g)

1 mini çam ağacı, yaklaşık 12 cm yüksekliğinde

Su geçirmez hobi tutkalı

5 gram yapay kar

1 çay kaşığı gliserin (eczaneden temin edebilirsiniz)

Dekoratif yapışkan bant veya kurdele

750 ml su

Yapılışı

Nutella® kavanozunun kapağındaki kartı çıkarıp kapağı yapışkan bant veya kurdela ile süsleyin. Kavanoz ağzının alt kısmına bir fiyonk bağlayın. Ağacı tutkalla kapağın ortasına yapıştırın ve kurumaya bırakın. Kavanozu ağzının yaklaşık 2 cm altına kadar suyla doldurup yapay kar ve gliserini ekleyin. Gliserin, karın çok hızlı bir şekilde düşmesini önleyecek ve yavaş yavaş yağıyor gibi görünmesini sağlayacaktır. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kapak tarafı aşağı gelecek şekilde çevirin. Nutella® kar küreniz tamamlandı! 

Nutella®  Işıklı Kavanoz

Malzemeler 

1 adet temiz boş Nutella® kavanozu

Pilli bir dizi mini süsleme ışıkları

Mini yılbaşı süsleri

Çeşitli çam kozalakları

Yapılışı

Çam kozalaklarını ve süslerini Nutella®kavanozunun içine arzu ettiğiniz şekilde yerleştirin. Daha sonra ışıkları yerleştirin. Mümkünse, pil kutusu üst tarafta ağız kısmına yakın yerleştirin, böylece kolayca açıp kapatabilirsiniz. Ardından kavanozun geri kalanını, sırayla farklı toplar, kozalaklar ve süsleme ışıklarıyla düzenleyerek doldurup kapağı sıkıca kapatın.

Nutella®  Gülümseyen Kavanozlar

Malzemeler 

İstediğiniz sayıda boş Nutella® kavanozu

2 farklı renkte sprey boya

Yapışkan bant

Maskeleme amaçlı ve çalışma yüzeyini kaplamak için kağıt

Su geçirmez kalem

Bitkiler

Yapılışı

Nutella® kavanozunu sprey boyayla boyayın. Boya kuruduğunda kavanozun üst yarısını maskeleyin. Alt yarısına diğer rengi püskürtün ve boyanın kurumasını bekleyin. Su geçirmez bir kalem kullanarak vazonuza bir yüz resmi yapın. Ardından içine bitkinizi dikin. Gülümseyen Nutella® kavanozunuz hazır! 

Nutella®’nın Tadı Neden Bu Kadar Güzel?:

Nutella’nın benzersiz tarifini bu kadar lezzetli yapan, sizlere zevkli ve lezzetli bir deneyim sunabilmek adına üretimin her aşamasında gösterdiğimiz özen ve tutkudur.

Nutella®’nın kusursuz tarifi dünyanın her yerinde aynıdır. Özenle seçilmiş 7 kaliteli malzeme birleştirilerek, eşsiz kremamsı bir doku ve yoğun bir lezzet katılarak üretilir.

Bu yüksek kalite standartlarından bazıları, dünyanın önde gelen kontrol, doğrulama, test ve belgelendirme kuruluşu olan SGS tarafından da doğrulanmıştır. Bağımsız bir hizmet sağlayıcı olarak SGS; Nutella®’nın ve tüm bileşenlerinin, uygulamakta olduğumuz “Kalite” doğrulama programı gerekliliklerine uygun olduğunu doğrulamaktadır.