realme Pro 8 bir fotoğraf makinesi kadar fonksiyona sahip

HardwareLab.net olarak dünyanın önde gelen cep telefonu markalarından realme’nin yeni modeli Pro 8’i inceledik. Birçok fotoğraf modu bulunan ürün, özellikle sosyal medya üreticileri ile bizim gibi gazeteciler açısından pekçok görüntü avantajları sunuyor.

Ana Özellikler

● Samsung HM2 sensörlü 108 MP kamera

● 50W SuperDart Charge, 17 dakikada %50 şarj oluyor

● 6,4 inç (16,3 santimetre) Süper AMOLED ekran

● kutudan çıktığı haliyle: Android 11’de realme UI 2.0

● Qualcomm Snapdragon 720G işlemci

● Yalnızca 8,1 mm inceliğinde ve 176 g

● AG kristalizasyon teknolojisine sahip cesur ve şık tasarım

● Kamera işlevleri: 108 megapiksel çözünürlüğe sahip geliştirilmiş çekim modu, üçlü zoom 3X ultrazoom, hızlandırılmış çekim modu (yıldızlı gökyüzü ve Tilt-shift efekti dahil), güncellenmiş Gece Manzarası modu, “ Ultranight ”, Neon filtreli ve dinamik bokeh özellikli Portre modlarının yanı sıra çift görünüm modu vb.

Diğer işlevler ve özellikler

● 4.500 mAh kapasiteli pil

● Ultra hızlı ekran içi parmak izi tarayıcı

● 16 megapiksel ekran içi özçekim kamerası

● Astronomik mod ve Tilt-shift modu

● Yüksek Çözünürlüklü Ses Sertifikası

● İki renk – mavi ve koyu siyah

● Üç kart yuvası

1. Kamera

108 Mp ana modül, Samsung HM2 sensörlü

realme 8 Pro, akıllı telefon kamera modüllerinde bulunan en yüksek çözünürlük olan 108 megapiksel kameraya sahip ilk realme akıllı telefondur.

108 megapiksel çözünürlüğe ve 1 / 1.52 inç matrise sahip yeni nesil Samsung ISOCELL HM2 sensörü, akıllı telefonun ana kamerasının çalışmasından sorumludur ve bu, 12.000 × uzunluk ve genişlikte fotoğraflar çekmenizi sağlar. 9.000 piksel – bu, 20 x 15 metrelik bir afiş için yüksek düzeyde ayrıntılı bir görüntü çekmek için yeterlidir.

İnanılmaz netliğe sahip kamera modülü

HM2, Fujifilm tarafından geliştirilen yeni malzemeyi kullanarak Samsung’un ISOCELL Plus piksel gruplama teknolojisini kullanıyor. İkincisi, optik kaybı azaltarak ve yüksek renk doğruluğu ve ek olarak %15’lik bir ışık hassasiyeti sağlayarak bitişik pikseller arasındaki parazit sorununu çözer. Smart-ISO otomatik algılama teknolojisi, sensöre giren ışık miktarından bağımsız olarak parlak ve net görüntüler yakalamaya yardımcı olan çekim senaryosuna göre en iyi pozlama ayarlarını seçer.

119 ° görüş açısına sahip 8MP ultra geniş açılı modül

8MP çözünürlüğe ve ultra geniş görüş açısına sahip F2.25 diyafram açıklığına sahip kamera ile kullanıcının mükemmel fotoğrafı çekmesine yardımcı olur.

Makromodül 2 Mp

Makro lens, güzelliği ayrıntılı olarak ortaya çıkarmaya yardımcı olur – lens, dört santimetre mesafeden çekim yapmanızı sağlar.

Monokrom 2 megapiksel modül

Monokrom modül, arka planı bulanık olan şık portreler çekmenizi sağlar. Yeni renk filtresi sistemi, portre merceğinin daha fazla ışık yakalamasını sağlar – bu, kontrastı iyileştirmeye, retro bir görünüm oluşturmaya veya resimlere doku eklemeye yardımcı olur.

Ultra net 108 MP çekim modu

Geniş bir sensör alanına ve ultra yüksek çözünürlüğe sahip yeni Samsung HM2 sensörüyle realme, 108 megapiksel fotoğraflar çekmek için yeni bir algoritma geliştirdi. Çerçevenin daha da net olmasını sağlayan bir AI tanıma aşaması içerir.

16 megapiksel ekran içi selfie kamerası

Selfie kamerasında ultra net fotoğraflar için, F2.45 diyafram açıklığına sahip 16 megapiksel Sony IMX 471 modülü, flaşsız parlak ve net fotoğraflar çekmenizi sağlayan ekrana yerleştirilmiştir.

Realme, yüz derisinin pürüzsüzleştirilmesini sağlayan ve özçekimleri daha çekici hale getiren AI-güzelleştirme moduna özellikle dikkat etti. Kamera kullanıcının cinsiyetini, cilt tipini ve yüz özelliklerini anlar. Çekim yaparken bu bilgiler en doğal sonucu almanıza yardımcı olur.

Güncellenmiş Gece Manzarası Modu

Gece çekimi söz konusu olduğunda realme 8 Pro, ISOCELL Plus, Smart-ISO ve 9’u 1 arada piksel ikilileştirme gibi çeşitli teknolojiler kullanır. Tüm bunlar, “Gece Manzarası” modu olmadan bile yüksek kaliteli fotoğraflar çekmenize olanak tanır. Ancak Pure Raw Nightscape algoritması nedeniyle fotoğraftaki paraziti azaltmaya yardımcı olur ve ölü pikselleri ortadan kaldırarak görüntüyü daha da parlak ve net hale getirir.

3X-ultrazoom

Standart kırpma yerine, kamera mevcut 108 megapikselden 12 megapiksel çözünürlüğünde büyütülmüş bir alanı çeker. Hızı ayrıca, sekiz çekim yapan ve ardından daha keskin, daha ayrıntılı bir fotoğraf üreten keskinleştirme algoritmasına da güç veriyor.

realme 8 Pro yazılım yöntemleriyle elde edilen 3x büyütme, 3x optik zumlu lenslerin sunduğundan daha düşük kalitede değildir.

Astoronomik Mod

Realme 8 Pro, güncellenmiş ikinci nesil Astronomik Modu sunar. Yıldızlı gökyüzünün fotoğrafını çekme işlemi iki aşamadan oluşur – ilk olarak, çerçeve özel bir algoritma kullanılarak aydınlatılır ve ardından fotoğraftaki gürültüyü azaltmak için bir görüntü işlemcisi tarafından işlenir.

Önce Mobil – Astronomik Hızlandırılmış Video

Bir akıllı telefon, bir tripod ve bir saatinizi, profesyonel bir kamera kullanmadan ve video düzenleyicilerde son işleme yapmadan 240 yıldızlı gökyüzü çekimlerinin sekiz saniyelik hızlandırılmış videosunu çekmek için yeterlidir.

Tilt-shift modu

Tilt-shift modu, optik bir illüzyon yaratmaya ve tanıdık bir manzarayı “minyatür bir dünyaya” dönüştürmeye yardımcı olacaktır. Özneye baktığımızda ön plan ve arka plan odak dışında kalıyor – bu odaklanmaya belirli bir bulanıklık efekti eklersek kompozisyonu bir düzen olarak görüyoruz. Genellikle bu sonuç pahalı bir lens ile elde edilir, ancak realme 8 Pro’da kullanılan yeni algoritma, aynı çekimin ek ekipman olmadan yapılmasına yardımcı olacaktır. Özelleştirilebilir mod – kullanıcı açıyını, bölgeleri ve bulanıklık derecesini seçer.

Mobil fotoğrafçılıkta ilk kez – Tilt-shift video modu

Tilt-Shift modu, 10x hızlandırılmış video kaydını destekler – bu teknik, etrafınızdaki dünyayı daha da harika göstermenize yardımcı olacaktır.

Şık portre

realme 8 Pro, arka plan bulanıklığı, akıllı işleme ve neon stili ekleyerek gerçekten şık bir portre oluşturmak için beş çözüm sunar.

Neon filtreli portre. Kural olarak, geceleri çekilen portreler arka planda bir dizi ilginç ayrıntıda farklılık göstermez ve neon modu bu durumu düzeltir. Neon filtreli Portre işlevi, “rüya gibi” bir efekt için arka plan ışığını daha da bulanıklaştırır.

Dinamik bokeh. Bu mod, nesnenin dinamik bir arka planda öne çıkmasına yardımcı olarak hareket efekti yaratır.

AI renkli portre. Bu modda özne renkli olarak görüntülenir ve arka plan siyah beyaz olarak kalır.

Güncellenmiş AI portresi. “Akıllı” bir portre oluşturmaya yönelik yeni bir algoritma, çekim senaryosunu otomatik olarak algılar ve pozlamayı buna göre ayarlar. Manuel düzenleme veya ek ayarlamalar olmadan etkileyici görüntüler elde edilir.

16 MP selfie portre. realme 8 ön kamera, her durumda mükemmel selfie çekmenize yardımcı olmak için AI Beauty teknolojisi, portre modu ve Super Nightscape gece modu ile donatılmıştır.

Çift görünüm modu

Yenilikçi çift taraflı çekim modu, ana kamera ve selfie kamera ile aynı anda video kaydetmenize olanak vererek yaratıcılık için büyük bir alan açar.

Video çekim modu “Ultragece”

“Ultranight” moduna dayalı gece videosu çekimi de yapay zeka alanında önemli güncellemeler eklendir. Gece çekim yaparken sistem aydınlatma türünü daha iyi tanıyor ve elde edilen verilere göre pozlamayı ayarlayarak mükemmel kalite, parlaklık ve video netliği sağlıyor

2. Performans

I. 50W SuperDart Charge ve 4.500mAh pil

50W SuperDart Charge, 4.500mAh pili 47 dakikada %0’dan %100’e şarj eder ve 17 dakikada %50 şarj olanağı sağlar. realme 8 Pro, yalnızca akıllı telefonunuzu değil, diğer cihazları da hızlı bir şekilde şarj etmek için kullanılabilecek 50W’lık bir adaptörle birlikte gelir. Ek olarak, akıllı telefonun kendisi ters şarj teknolojisini destekler – diğer cihazları da şarj edebilir.

Üç dakikalık şarj, dört saate kadar konuşma, 11 saate kadar müzik dinleme, üç saate kadar WhatsApp iletişimi ve 77 saate kadar bekleme süresi sağlayacaktır.

Düşük güç tüketimine sahip sekiz nanometre Snapdragon 720G işlemci ve Süper AMOLED ekran ile birleştirilmiş 4.500 mAh kapasiteli pili le akıllı telefon tüm gün kullanılabilir ve ardından çok oyunculu oyunlarda yüksek performans gösterir.

Ayrıca realme 8 Pro, arka plan görevlerini yönetirken, geceleri bekleme modunda “görünmez” güç optimizasyonu kullanır.

veya pil seviyesi düşük olduğunda. Şarj seviyesi %5’e düştüğünde bile akıllı telefon 32 saate kadar dayanıyor.

Bazı optimizasyon türleri:

● Süper güç tasarrufu modu

● Geceleri bekleme modunda optimizasyon

● Arka plan uygulamalarını dondur

● Gece boyunca şarj olurken izleme

● Görüntü performansını optimize etme