realme’nin 108 MP’lik amiral gemisi 8 Pro ve GT Türkiye’de

realme, yeni amiral gemisi akıllı telefonu realme 8 Pro ve GT’yi tanıttı. realme 8 Pro sektördeki en yüksek çözünürlüklü 108 megapiksellik kamerası, 50W hızlı şarj ve AMOLED ekran özelliği ile ön plana çıkıyor. realme, 8 Pro ile birlikte bir başka amiral gemisi ürünü olan Snapdragon 888 işlemcili realme GT 5G’yi de Türkiye’ye getiriyor. 

Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası realme uzun zamandır beklenilen, son teknolojiye sahip ürünleri realme 8 Pro ve GT’yi tanıttı. realme 8 Pro, akıllı telefon kamera modüllerinde bulunan en yüksek çözünürlüğe sahip 108 megapiksel kamerasıyla kullanıcıların kusursuz fotoğraf çekmesine yardımcı oluyor.  Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyi alan ilk akıllı telefon özelliğine sahip realme GT ise 4500 mAh pil kapasitesi ile tüketicilere benzersiz ve kesintisiz kullanım deneyimi sunuyor. realme’nin merakla beklenen yeni  akıllı telefonlarının bekleyenleri ile buluşmasına çok az kaldı. realme 8 Pro 14 Eylül tarihinde Hepsiburada kanalında, realme GT ise 16 Eylül’de Trendyol kanalında satışa sunulacak.

108MP Kameraya sahip

realme 8 Pro, akıllı telefon kamera modüllerinde bulunan en yüksek çözünürlük olan 108 megapiksel kameraya sahip ilk realme akıllı telefondur. 108 megapiksel çözünürlüğe ve 1 / 1.52 inç matrise sahip yeni nesil Samsung ISOCELL HM2 sensörü, akıllı telefonun ana kamerasının çalışmasından sorumludur ve bu, 12.000 × uzunluk ve genişlikte fotoğraflar çekmenizi sağlar. 9.000 piksel – bu, 20 x 15 metrelik bir afiş için yüksek düzeyde ayrıntılı bir görüntü çekmek için yeterlidir.

İnanılmaz netliğe sahip kamera modülü

HM2, Fujifilm tarafından geliştirilen yeni malzemeyi kullanarak Samsung’un ISOCELL Plus piksel gruplama teknolojisini kullanıyor. İkincisi, optik kaybı azaltarak ve yüksek renk doğruluğu ve ek olarak %15’lik bir ışık hassasiyeti sağlayarak bitişik pikseller arasındaki parazit sorununu çözer. Smart-ISO otomatik algılama teknolojisi, sensöre giren ışık miktarından bağımsız olarak parlak ve net görüntüler yakalamaya yardımcı olan çekim senaryosuna göre en iyi pozlama ayarlarını seçer.

3X-ultrazoom

Standart kırpma yerine, kamera mevcut 108 megapikselden 12 megapiksel çözünürlüğünde büyütülmüş bir alanı çeker. Hızı ayrıca, sekiz çekim yapan ve ardından daha keskin, daha ayrıntılı bir fotoğraf üreten keskinleştirme algoritmasına da güç veriyor. realme 8 Pro yazılım yöntemleriyle elde edilen 3x büyütme, 3x optik zumlu lenslerin sunduğundan daha düşük kalitede değildir.

Astoronomik Mod

Realme 8 Pro, güncellenmiş ikinci nesil Astronomik Modu sunar. Yıldızlı gökyüzünün fotoğrafını çekme işlemi iki aşamadan oluşur – ilk olarak, çerçeve özel bir algoritma kullanılarak aydınlatılır ve ardından fotoğraftaki gürültüyü azaltmak için bir görüntü işlemcisi tarafından işlenir.

Tilt-shift modu

Tilt-shift modu, optik bir illüzyon yaratmaya ve tanıdık bir manzarayı “minyatür bir dünyaya” dönüştürmeye yardımcı olacaktır. Özneye baktığımızda ön plan ve arka plan odak dışında kalıyor – bu odaklanmaya belirli bir bulanıklık efekti eklersek kompozisyonu bir düzen olarak görüyoruz. Genellikle bu sonuç pahalı bir lens ile elde edilir, ancak realme 8 Pro’da kullanılan yeni algoritma, aynı çekimin ek ekipman olmadan yapılmasına yardımcı olacaktır. Özelleştirilebilir mod – kullanıcı açıyını, bölgeleri ve bulanıklık derecesini seçer.

Şık portre

realme 8 Pro, arka plan bulanıklığı, akıllı işleme ve neon stili ekleyerek gerçekten şık bir portre oluşturmak için beş çözüm sunar.

Neon filtreli portre; Kural olarak, geceleri çekilen portreler arka planda bir dizi ilginç ayrıntıda farklılık göstermez ve neon modu bu durumu düzeltir. Neon filtreli Portre işlevi, “rüya gibi” bir efekt için arka plan ışığını daha da bulanıklaştırır.

Dinamik bokeh; Bu mod, nesnenin dinamik bir arka planda öne çıkmasına yardımcı olarak hareket efekti yaratır.

AI renkli portre; Bu modda özne renkli olarak görüntülenir ve arka plan siyah beyaz olarak kalır. 

Güncellenmiş AI portresi; “Akıllı” bir portre oluşturmaya yönelik yeni bir algoritma, çekim senaryosunu otomatik olarak algılar ve pozlamayı buna göre ayarlar. Manuel düzenleme veya ek ayarlamalar olmadan etkileyici görüntüler elde edilir.

16 MP selfie portre; realme 8 Pro ön kamerası, her durumda mükemmel selfie çekmenize yardımcı olmak için AI Beauty teknolojisi, portre modu ve Super Nightscape gece modu ile donatılmıştır.

50W SuperDart Charge ve 4.500mAh pil 

50W SuperDart Charge, 4.500mAh pili 47 dakikada %0’dan %100’e şarj eder ve 17 dakikada %50 şarj olanağı sağlar. realme 8 Pro, yalnızca akıllı telefonunuzu değil, diğer cihazları da hızlı bir şekilde şarj etmek için kullanılabilecek 50W’lık bir adaptörle birlikte gelir. Ek olarak, akıllı telefonun kendisi ters şarj teknolojisini destekler – diğer cihazları da şarj edebilir. Üç dakikalık şarj, dört saate kadar konuşma, 11 saate kadar müzik dinleme, üç saate kadar WhatsApp iletişimi ve 77 saate kadar bekleme süresi sağlar. 

Düşük güç tüketimine sahip sekiz nanometre Snapdragon 720G işlemci ve Süper AMOLED ekran ile birleştirilmiş 4.500 mAh kapasiteli pili le akıllı telefon tüm gün kullanılabilir ve ardından çok oyunculu oyunlarda yüksek performans gösterir. Ayrıca realme 8 Pro, arka plan görevlerini yönetirken, geceleri bekleme modunda “görünmez” güç optimizasyonu kullanır.

6.4 inç Süper AMOLED ekran ve dahili parmak izi okuyucusu

realme 8 Pro, özel malzemelerin kullanımı ve her piksel için ayrı parlaklık kontrolü sayesinde LCD ekranlardan daha parlak ve enerji açısından daha verimli olan HDR10 + yüksek dinamik aralık desteğine sahip 6,4 inçlik Süper AMOLED ekrana sahiptir. Ek olarak, bu tür ekranlar daha iyi renk üretimine, daha yüksek kontrasta ve görüntünün doğallığına sahiptir, gerçek siyahları yeniden üretir ve düşük güç tüketimi sağlar.

Süper AMOLED teknolojisi, ekranınızın her zaman düşük güç modunda açık kalmasını ve ihtiyacınız olan bilgileri size göstermesini sağlamak için Her Zaman Ekranda’yı etkinleştirir. Ayrıca ekran, bir akıllı telefonun gövdesindeki geleneksel sensörlerden daha hızlı olan Goodix’in yerleşik ışığa duyarlı parmak izi tarayıcısına sahiptir. 

Qualcomm Snapdragon 720G işlemci

realme 8 Pro, 2.3GHz’e kadar iki yüksek performanslı Cortex-A76 çekirdeği ve 1.8GHz’e kadar altı yüksek performanslı Cortex-A55 çekirdeği ile donatılmış bir Kryo 465 işlemcili sekiz nanometre Snapdragon 720G yonga seti tarafından desteklenmektedir. Dünyanın en iyi yonga setlerinden biri olan Snapdragon 720 işlemcili realme 8 Pro, güçlü performansı ile kullanıcıların beklentilerini tam anlamıyla karşılıyor. Donanım platformu, Snapdragon 730G’dekine benzer Adreno 618 GPU ile tamamlanıyor. Önceki nesle kıyasla Snapdragon 720G, CPU performansında %10, GPU ve ekran performansında ise %75 iyileşme gösteriyor.

Qualcomm Snapdragon 888 ile realme GT

realme GT, özellikle 5G ağlarında 7,5 Gbps’ye kadar maksimum hızda çalışmak üzere tasarlanmış Qualcomm Snapdragon 888 işlemciyi alan ilk akıllı telefon. Ayrıca işlemci, en yüksek veri aktarım hızını sağlayan ultra verimli LPDDR5 belleğe ve UFS 3.1 standardına sahiptir. 5nm işlem teknolojisi, güçlü bir Cortex-X1 çekirdeği, üç Cortex-A78 çekirdeği ve dört Cortex-A55 çekirdeği, önceki modellere kıyasla %2-5 performans artışı ve %50 güç tüketimi artışı sağlar. realme GT, akıllı 5G modu ile çevredeki sinyallerin yoğunluğunu bağımsız olarak belirler ve otomatik olarak 4G ve 5G bantları arasında geçiş yapar, bu da bu modu olmayan akıllı telefonlara kıyasla güç tüketimini %30 oranında azaltır.

120Hz yenileme hızına sahip Süper AMOLED ekran

realme GT, 120 Hz frekanslı bir ekrana sahip. Bu özellik ekrandaki görüntünün saniyede 120 kez güncellendiği anlamına gelir. Aynı zamanda, sensörün 360 Hz’e kadar bir örnekleme hızı vardır. Bu gösterge, bir saniyede ekrana işlenmiş dokunuşların sayısından sorumludur. Sistem, akıllı telefon kullanım durumuna bağlı olarak örnekleme hızını otomatik olarak ayarlar ve bu da güç tüketimini azaltır.

65-watt SuperDart şarj ve 4.500 mAh pil

Amiral gemisi realme GT, 65 watt’ta SuperDart şarj ile donatılmıştır, bu da pili sadece 35 dakikada 4.500 mAh ila %100 arasında şarj etmenizi sağlar. Şarj güvenliği için beş seviyeli (adaptör aşırı yük koruması, SuperDart şarj durumu tanımlama koruması, şarj soketi koruması, aşırı akım ve voltaj koruması, pili bir sigorta ile koruması) bir koruma sağlanır ve yeni bir soğutma sistemi ile akıllı telefon, enerji tüketen uygulamalarla şarj ve paralel çalışma sırasında bile ısınmaz.

64 MP çözünürlüklü Sony üçlü kamera 

realme GT, 64 MP modu, Süper Gece Modu, Panorama, Profesyonel Uzman modu, timelapse, portre, HDR, ultra geniş açı ve ultra makro, PF modu gibi özelliklere sahip gelişmiş kamerasıyla harika fotoğraflar çekmenize yardımcı olur.