Canon’dan 4K ve 8K İş Akışlarına Özel Yeni Görüntüleme Çözümleri

 Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yayıncılık ve prodüksiyon sektörlerinin değişen ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği, kompakt ve güçlü XF605 profesyonel 4K kamera ve 10×16 KAS S 8K BCTV zum lensi kullanıma sunuyor. 

Canon, hizmet verdiği sektörlerin değişen ihtiyaçlarına uygun ürünler geliştirmeye devam ediyor. Piyasaya sunduğu XF605 profesyonel 4K kamera ve 10×16 KAS S 8K BCTV zum lensiyle yayıncılık ve prodüksiyon sektörlerinin ihtiyaçlarına çözüm sunuyor. Tek başına çekim yapanlar düşünülerek tasarlanan XF605, ünlü XF serisinin özelliklerini temel alıyor. Bu özelliği sayesinde, haber toplama ve stüdyo prodüksiyonları için güçlü bir ürün olarak konumlanıyor. Sektör standartlarını karşılayan bu yeni ürünler prodüksiyon ekiplerine her türlü çekim ortamında yüksek görüntü kalitesi üretebilen bir çözüm paketi sağlıyor.  


 
XF605: Taviz vermeyen performans

XF605, Canon’un XF serisi kameralarının yeni neslini temsil ediyor. Üstün özelliklerle dolu bir kamera olarak, küçük bir form faktörü içinde etkileyici bir 4K 60p/50p 4:2:2 10 bit görüntü kalitesi kapasitesine sahip olduğu gibi 120p’ye kadar kare hızında FHD sunuyor. 1,0 Tip CMOS sensör ve DIGIC DV 7 işlemci ile desteklenen bu kamera, günümüz profesyonellerinin talep ettiği en yüksek seviyelerde performans gösteriyor. XF605, farklı ihtiyaçlara uygun şekilde ayarlanabilen ve HDR (HLG/PQ), Canon Log3 ve kullanıcı tarafından oluşturulan Look File seçenekleri dahil olmak üzere post prodüksiyonda veya sahada daha fazla esneklik kazandıran çeşitli özel görüntü seçenekleriyle kullanıcıların hareket alanını genişletiyor.

Canon’un XF ve XA serilerinde yer alan 5 eksenli görüntü sabitleme kapasitesine sahip XF605, dinamik çekim senaryolarında dahi üstün kaliteli çekimleri destekliyor. Dört adet IS seçeneği sayesinde Standart, Dinamik ve Güçlendirilmiş IS’deki farklı ayarları birleştirerek, kullanıcıların çekim ortamları için en uygun ve etkili IS işlemini seçmelerine olanak tanıyor. XF605, yüksek büyütme oranına sahip 4K L serisi lenslerle, 4K’da 15x optik zum ve FHD’de 30x geliştirilmiş zum seviyelerine erişerek uzaktaki konuları ideal bir şekilde yakalayabiliyor.

XF605’te Canon’un hızlı ve doğru Dual Pixel CMOS Otomatik Odaklanma Sistemi donanımı yer alıyor. Bu donanım ile Gözden AF ve Canon’un EOS iTR AF X akıllı kafa tespit ve izleme işlevi ilk kez XF serisinde kullanıcıların deneyimine sunuluyor. Bu geliştirilmiş odaklanma sistemi, konu yüzünü kameradan başka bir yöne çevirdiği zaman dahi kişiye net odaklanmayı sürdürüyor. Yeni Doğrudan Dokunmatik kullanıcı ara yüzü, kullanıcıların odaklanacakları konuları hızlı ve sezgisel bir şekilde seçmelerine ve ayrıca ekran ayarları, menü navigasyonu ve oynatma kontrolü üzerinde denetim sahibi olmalarına olanak tanıyor.

Çok yönlülük ve basit kullanım ile kolay iş akışları

XF705’ten yaklaşık %10 daha küçük ve 600 g daha hafif olan XF605 sadece 2 kg[i] ağırlığıyla hareket halindeyken çekim yapmayı kolaylaştırıyor. Tek başına çalışan operatörler düşünülerek tasarlanmış olan bu kamera, taşınabilirlik özelliğini, XF605’in becerilerini, ilerleyen dönemlerde kullanıma sunulacak aksesuarlarla genişletmek için tasarlanmış, başta TEAC’nin CA-XLR2d-C high definition XLR mikrofon adaptörü olmak üzere kullanışlı ve yeni çok işlevli aksesuar yuvasıyla birleştiriyor. Adaptör, XLR girişlerinin, XF605’in sunduğu dört ses kanalının tümüyle hizalanmasına olanak tanıyarak ses kaydında daha fazla esneklik sunuyor. Kamera, aynı zamanda, çok sayıda protokolü destekleyen IP akış özelliği, Canon’un PTZ kamera serisiyle birlikte çoklu fotoğraf makinesi işlemi için uzaktan kumanda ve USB-C aracılığıyla basit web kamerası kullanımı için UVC eklenmesi sayesinde, geçen yıl yükselişe geçen canlı akış trendine de hitap ediyor.

XF605, mevcut iş akışlarınıza kolayca entegre edilebilen esnek bir kamera olarak öne çıkıyor. Çift SD kart yuvası ve çoklu kayıt seçeneğiyle, ayrı kartlara eş zamanlı olarak farklı formatlar, çözünürlükler, renk örneklemeleri ve proksilerle kayıt yapılabilmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, görüntünün hem 12G-SDI hem de HDMI bağlantılarından eş zamanlı çıkışını gerçekleştirebiliyor. Ayrıca kullanıcılar bu çıkış herhangi bir monitör, yayın ve kayıt sistemi kombinasyonuna aktararak, hem canlı hem de önceden kaydedilmiş iş akışlarını desteklemesini sağlayabiliyor. Hareket halinde çekim yapmak için ideal olan XF605, Canon’un yeni Content Transfer Mobile (CTM) uygulaması[ii] ile uyumlu şekilde çalışıyor. Kullanıcıların haber meta verilerini kayıt öncesi ve sonrasında düzenlemelerine ve kayıtlarını kameradan telefona içe aktarmalarına izin veren bu uygulama, örneğin, yayın istasyonlarına hızlı bir şekilde içerik aktarılmasına olanak tanıyor.

10×16 KAS S: Hem güçlü hem taşınabilir

Spor ve belgesel çekimlerinde yüksek çözünürlüklü 8K prodüksiyon talebini karşılayan 10×16 KAS S, Canon’un olağanüstü optik teknolojisinin kanıtı olarak öne çıkıyor. UHD-DIGISUPER 51 ve 7×10.7 KAS S lensleri içeren Canon’un ultra yüksek çözünürlüklü 1,25 inç 8K yayıncılık kamerası lensleri serisini genişleten 10×16 KAS S, kompakt bir form faktöründe kusursuz optik performans sunuyor. Florit, Hi-UD lensler ve geniş çaplı asferik lensler gibi özel cam elemanlarıyla donatılan 10×16 KAS S, kromatik bozulmanın, küresel sapmanın ve görüntü kalitesini düşüren diğer efektlerin azaltılmasına yardımcı oluyor. Sadece 2,94 kg ağırlığındaki 10×16 KAS S, üst düzey dayanıklılık ve taşınabilirlik özelliklerini 8K performans ile buluşturuyor. 16 mm-160 mm aralığında 10x optik zumu ve sabit f/2,8 diyafram değeriyle bu lens, geniş açıdan telefoto çekimlere kadar zum aralığının tamamında tutarlı görüntü kalitesi üretiyor. Canon’un 4K yayıncılık lensleri serisinin tamamıyla birlikte, 8K yayıncılık lensleri serisine eklenen 10×16 KAS S sektörün mevcut taleplerini karşıladığı gibi geleceğin prodüksiyon ihtiyaçlarını da destekliyor.

XF605 temel özellikler:

  • 1,0 Tip CMOS Sensör ve DIGIC DV7 İşlemci
  • MP4 ve XF-AVC’de 4K UHD 60p/50p 4:2:2 10 bit
  • FHD’de 30x Geliştirilmiş Zum özellikli 4K L Serisi, 15x Optik Lens
  • Gözden AF ile Dual Pixel CMOS AF ve EOS iTR AF X
  • PQ & HLG HDR formatlarını destekler
  • Proksiler dahil, çok yönlü eş zamanlı kayıt
  • 12G-SDI, HDMI, XLR girişler, Ethernet, Wi-Fi, USB-C ve diğerleri dahil profesyonel bağlantılar
  • Mobil telefonlara kolay dosya transferi ve haber meta verilerinin düzenlenmesi için CTM Uygulaması

10×16 KAS S temel özellikler:

  • 1,25 inç el tipi 8K yayıncılık lensi
  • 16 mm-160 mm aralığında 10x optik zum
  • Sabit f/2,8 diyafram
  • Sadece 2,94 kg ağırlığında