Hackerler PloyNetwork’tan 600 milyon dolarlık Bitcoin çaldı

Blokzincir platformu PolyNetwork’te merkeziyetsiz finans (DEFİ) tarihinin en büyük hırsızlığı yaşandı. Kripto para dünyasında PolyNetwork olarak bilinen protokole siber saldırı yapıldı, yaklaşık 600 milyon dolarlık hırsızlık yaşandı.

Dünya yapılan Bitcoin hırsızlığını konuşuyor. PolyNetwork’a gerçekleştirilen hacker saldırısı ile yaklaşık 600 milyon dolarlık kripto para çalındığı öğrenildi. PolyNetwork twitter’dan konuya ilişkin açıklama yayınlayarak on binlerce kişinin siber saldırıdan etkilendiğini belirtti. Tether ekibi, yaklaşık 33 milyon dolarlık Tether’in doldurulduğunu açıkladı. Güvenlik firması SlowMist hacker’in e-mail ve IP adresinin saptandığını, saldırının uzun zamandır planlanan organize bir saldırı olduğunu duyurdu. Aralarında Binance’in de olduğu kripto para işlem platformlarının da PolyNetwork’e destek olduğu belirtildi.

Finansal sisteme saldırı

Milyarlarca dolarlık girişlerle cazibe merkezi haline gelen Defi uygulamaları aynı zamanda siber saldırıların da hedefi oluyor. Kripto güvenlik firması CipherTrace verilerine göre bu yıl gerçekleşen siber saldırıların yüzde 60’tan fazlası merkeziyetsiz finans sistemine yönelik saldırılardı.