Tüketicinin tercihi yerli ve uygun fiyatlı cep telefonlarından yana

Türkiye’de üretilen cep telefonları, tüketicinin büyük ilgisi ile karşılandı. Vestel, Xiaomi, Oppo, Samsung, Realme, Vivo, Tecno Mobile, General Mobile, TCL, Reeder Türkiye’de üretim yapan telefon devleri. Fiyat performans açısından da önemli avantajlar sunan modellerini yerli şekilde üreten bu markalara tüketici de ilgisini esirgemedi. Birçok internet alışveriş sitesindeki satış rakamlarını araştıran HardwareLab, yerli üretim telefonların pahalı ithal telefonlara göre çok daha fazla sattığını ortaya koydu. Tüketici, hem kolay yedek parça bulmak, hem yerli üretime destek olmak için Türk işçisi ve mühendisi tarafından hayat bulan ürünleri tercih ediyor.

HardwareLab, Türkiye’de üretilen telefon modellerinin satış fiyatlarını sizler için bir araya getirerek, telefon tercihini made in Turkey’den yana kullanacak tüketicilere özel bir liste oluşturdu. Liste incelendiğinde yerli telefonların satış fiyatının 1600 TL bandından başlayarak, 2.850 TL’ye kadar yükseldiği görülüyor. Türkiye’de üretilen telefonlar, fiyat performans açısından yurt dışından ithal edilen telefonlardan hiçbir eksiklik göstermezken, daha ekonomik ve daha kullanışlı olmalarıyla da fark yaratıyor.

Vestel Venüs Z40

Vestel Venüs E5: Yapay zeka ve yüz tanıma destekle Venüs serisinin ileri modellerinden E5, 6.1 inç HD ekrana sahip. 8 MP ön kamerası bulunan üründe yüz güzelleştirme modu da yer alıyor. 32 GB hafıza imkanı bulunan üründe, çift sim de kullanılabiliyor .Ürünün satış fiyatı ise 2.399 TL.

Vestel Venüs Z40: Açılır pop-up selfie kameraya sahip telefon, sınırsız tam amoled ekranı ile ilgi çekiyor. Ekran içi parmak sensörü ve kablosuz şarj özelliği de bulunan ürünün 128 GB hafızası var. Uzun pil ömrü nedeniyle tercih sebebi olan ürün, 3.499 TL’den satılıyor.

Xiaomi Redmi 9C

Xiaomi Redmi 9C: Telefonun 32 GB’lik hafızalı olanı online alışveriş sitelerinde düzenlenen indirim kampanyalarıyla bugünlerde 1.750 TL’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. 5 MP arka ve 13 MP ön kamera çözünürlüğüne sahip telefon, 6.53 inç ekran boyutuna sahip.

Xiaomi Redmi 9T: Yerli üretim bir başka Xiaomi modeli ise 2.600 TL etiket fiyatına sahip. 48 MP + 8 MP + 2 MP kamera çözünürlüğüne sahip telefon, yapay zeka teknolojisine de sahip. Kullanıcıların hayli ilgi gösterdiği bu model yüz tanıma sistemini de barındırıyor.

Oppo Lite 5

Oppo A15: Kampanyalı satış fiyatı bugünlerde 1.750 TL’den başlayan ürün 6.52 inc ekrana sahip. 5 MP ön ve 13 MP arka kamerasıyla satılan telefonda, 2GB RAM bulunuyor. Oppo’nun çok tercih edilen modeli A15 HD ekran özelliğine sahip.

Oppo Reno Lite 5: Tüketiciler tarafından daha çok 128 GB modeli ilgi gören telefon, kampanya ile 3.200 TL’ye alıcı buluyor. 6.44 inç ekrana sahip üründe, 16 MP +16 MP + 8 MP kamera bulunuyor. Fotoğraf meraklıları tarafından satın alınan ürün, birçok çekimi silmeden saklayabilme kapasitesiyle ilgi görüyor.

Realme 9C

Realme C21: Daha çok 32 GB’lik modeli ilgi gören üründe 6.5 inç ekran bulunuyor. Kampanyalı satış fiyatı 1.700 TL olan telefon, hafıza kartı ile 256 GB’ye kadar güçlendirilme özelliğine sahip. Fiyat performans ürünü olan telefon, daha çok gençlerin ilk ürünü olarak satın alınıyor.

Vivo Y11 S

Vivo Y11 S: İnternetteki satışı 2.199 TL etiket fiyatına sahip ürün, 6,51 inç ekrana sahip. 13 MP kamerası bulunan telefonda, yüz tanıma ve slow motion çekim gibi özellikler de bulunuyor. Telefon ayrıca hızlı şarjı da destekliyor.

Techno Mobile Pova

Techno Mobile Camon: Kampanyalı satış fiyatı 1.850 TL olan ürün, 64 GB dahili hafızaya sahip. 6.55 inç ekranı bulunan telefonda, oyun ve film keyfi yaşanabiliyor. Fotoğraf çekimleri için ise gece ve gündüze özel birçok ayrı modu bulunuyor.

Techno Mobile Pova: Daha çok 128 GB olan modeli tercih edilen telefonda, 8 MP selfie kamerası yer alıyor. Çift hat ve parmak izi okuyucusu gibi donanımları yer alan üründe, 16 milyon renk çözünürlüğü de yer alıyor. Ürünün satış fiyatı ise 2.850 TL’den başlıyor.

TCL 20 SE: Satış fiyatı 2.199 TL olan telefonda, NFC ve GPS bulunuyor. Hızlı şarjı ile dikkat çeken üründe, çift hat özelliğinin yanı sıra hafıza kart desteği de bulunuyor. 6.52 inç ekranı bulunan ürün, 48 GP arka kamera çözünürlüğüne sahip.

Reeder P13 Blue Max: Kampanyalı fiyatı 1.640 TL olan telefonda, 64 GB dahili hafıza yer alıyor. 6.47 inç ekran boyutu olan ürün, 13 MP ön ve 8 MP arka kameraya sahip. Türkiye’de e kitap lideri olan Reeder’in telefonlarında da yine e kitap rahatlıkla okunabiliyor.

General Mobile 20 Pro

General Mobile 20 Pro: Sahne algılama, yavaş çekim gibi birçok özelliğiyle fotoğraf tutkunlarınca tercih edilen üründe, parmak izi ve yüz tanıma sistemleri de yer alıyor. General Mobile, Türkiyey’de üretilen ilk yerli telefonlardan olması nedeniyle tüketicinin beklentisini de yakından bilerek ona uygun şekilde üretim yapıyor. Pro ekrana sahip telefonun satış fiyatı ise 2.150 TL’den başlıyor.