Hyundai Bayon konfor ve güvenliğe yeni bir boyut kazandırıyor

Türkiye’nin yerli otomobil portföyü Hyundai gibi önemli yatırımcılar sayesinde her geçen gün da daha genişliyor. Kocaeli’de üretilen Hyundai’nin yeni küçük sınıf SUV’u Bayon’u test ettik. Kullanılan teknoloji, ön konsol kalitesi, yolcular için ayrılan geniş alan, yol tutuşundaki ustalık ve güvenlik tedbirleriyle sınıfının övgüyü hak eden bir aracı olmayı başarmış Bayon.

Hem geniş, hem konforlu, hem gösterişli, hem de sınıfındaki diğer araçlara göre daha ekonomik bir alternatif arayanlar için Hyundai’nin Türkiye’de ürettiği Bayon, tüm bu ihtiyaçları karşılıyor. İstanbul’da sıcakların hüküm sürdüğü günlerde akşam olmasını bekleyerek kullandığımız Bayon, nispeten trafiğin az olduğu şehirde güzel bir sürüş deneyimi yaşattı. İstanbul – Çorlu arası uzun yolda da test ettiğimiz Bayon, yol tutuşundaki güvenli his ve yakıt tüketimindeki cimrilikle de kendini alkışlattı.

Üstün bir araç yapılmış

Bayon için ilk söylenebilecek söz; sınıfının diğer araçlarına oranla fiyat avantajı sağlamasının bir dezavantaj yaratmadığı olacak. Hyundai, yıllardır Türkiye’de üretim yapmanın getirdiği reflekslerle yerli tüketicinin ne istediğini tam olarak kavramış. 5 kişilik bir ailenin sıkışmadan rahatça seyahat edebileceği bir alan yaratan Hyundai, İ20 bandında ürettiği Bayon’u İ20’ye benzeyen ama ondan daha üstün olan bir araç haline getirmeyi de başarmış.

Ekranında tüm bilgiler var

Hyundai’nin kolay kullanım imkanı sağlayan otomatik vites seçeneği ile İstanbul gibi yoğun trafiğin ne zaman karşınıza çıkacağı belli olmayan bir şehirde Bayon’u kullanmak oldukça konforlu. Öte yandan 10.25 dijital ekranında her türlü gerekli bilginin abartılmadan sürücüye sunulma özelliği de yine sürüşü konforlu hale getiren unsurlardan. Ön konsol kalitesini bir seviye daha yukarı çeken Bayon, hem sürücüye hem de sağ koltukta oturan yolcuya geniş bir alan sağlıyor.

Ortalama 7 litre yakıyor

Aracın arkasında da şehir içinde Kozyatağı-Çamlıca arasında seyahat imkanı buldum ve üç kişi oturduğumuz bölümde, hiç sıkışmadan yolculuk yapabildim. Bu niteliğiyle de geniş aileler için bir kurtarıcı görevi üstlenen Bayon, aynı zamanda tüm modellerde olduğu gibi 5 yıl ya da 100 bin kilometre garanti seçenekleri sunuyor. 100 kilometrede bizim seyahatlerimizde ortalama 7 litre yakıt tüketen Bayon, boyutları nazarınca yakıtta cimri denilebilecek bir araç. Aynı zamanda oldukça geniş bir bagaj hacmine sahip Bayon’a 4 adet portatif sandalyeyi ve geniş bir çantayı sığdırarak şehirdeki plaj ya da ormanlık alanlara seyahat etmek de mümkün.

Özgüven sağlıyor

Yerden yüksekliği sayesinde görüş açısını daha iyi sağlayan Bayon, şık dış tasarımı ile de gözlerin daima üzerinizde olmasını ve dikkat çekmeniz nedeniyle fark edilmesini dolayısıyla da kaza ihtimalini azaltıyor. Tüm tasarım özelliği, konforu ve sürüş keyfi ile Hyundai Bayon sınıfının diğer modellerine göre uygun fiyatının yanında insana özgüven de sağlıyor.