Akıllı tartıda Anker mi Xiaomi mi alınmalı?

En çok satan iki akıllı tartı Anker ve Xiaomi modellerini sizler için karşılaştırdık. Fiyatları da birbirine denk olan bu iki üründen Anker Eufy, özellikleriyle ve fiyat-performansıyla birkaç adım daha öne çıkıyor.

Günümüzün en önemli sorunlarından biri evde çalışırken aynı zamanda da formda kalabilmek. Covid-19  döneminde ister istemez hepimiz fazla kilo sahibi olduk; buna mevcut yeme alışkanlıklarımız da eklenince sağlık sorunları birbiri ardına gelmeye başladı. Peki, kilomuzu nasıl kontrol altında tutacağız? Artık eskisi gibi klasik tartılarla form tutmak mümkün olmuyor. Sadece bize kaç kilo olduğumuzu arada yüzlerce gramlık hesap şaşmaları yaparak söyleyen klasik tartılar, günümüzün sağlık ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda. Bu sorunla baş etmenin en önemli aracı ise akıllı tartılardan geçiyor.

Seçimi nasıl yapacağız

Günümüz teknolojisinde, cep telefonuna entegre olan akıllı tartılar ile kilo, su, ödem, kas, kemik gibi birçok önemli sağlık verisini cep telefonuna indirmek mümkün. Böylece hep yapılan diyetin ne kadar işe yaradığı tespit ediliyor hem de diyet yapan kişi, ne kadar yağ, ödem ve kas kaybettiğini görebiliyor. Peki, bunca teknolojik cihaz bolluğunun olduğu bir ortamda en akıllı tartıyı nasıl seçeceğiz. HardwareLab.net, sizler için akıllı tartı listesi hazırladı. Kolay kullanımının yanı sıra sağlığı hep ön planda tutan bu ürünlerle formda kalmak sorun olmayacak.

Her anlamda daha üstün

Listenin ilk sırasında Anker Eufy Akıllı Bluetooth Tartı Dijital Baskül – Yağ Ölçer – Vücut Analizi ürünü bulunuyor. Sağlığı kontrol etmek ve büyük küçük herkesin kilosunu değerlendirmek için tasarlanan ürün, yuvarlatılmış kenarları, kaymayı önleyen ergonomik yapısı ve alçak tasarımı ile öncelikle herkes tarafından rahatça kullanılabiliyor. Kilogram ve LBS dönüşümünün kolayca yapılabildiği üründe, anlık bluetooth bağlantısı sayesinde veriler ekrana yansıyor. Tam 12 ölçümün gerçekleştirilebildiği ürün, 13 yaş ve üzeri kişiler ile hamilelik yaşamayan kadınlar tarafından oldukça rahat şekilde ölçüm yapabiliyor. 24 ay garanti süresiyle satılan ürün, yağ tartma özelliği sayesinde en çok tercih edilen akıllı tartılar arasında yer alıyor. Kullanıcılar tarafından da tam puan alan nadir teknolojik ürünler arasında bulunan Anker Eufy Akıllı Bluetooth Tartı Dijital Baskül – Yağ Ölçer – Vücut Analizi ürünü sayesinde birçok kişi daha fazla su tüketimi yaparak, daha sağlıklı kaldığını beyan ediyor. Ürünün bir diğer büyük artısı ise Türkçe menüye sahip olması. Telefonunuza indireceğiniz Anker Eufy Life uygulaması ile bleutooth aracılığıyla tüm verilerinizi Türkçe olarak görebiliyor ve eksikleri anlayarak, bunlara çözüm getirebiliyorsunuz. Ürünün online satış sitesi fiyatı ise 229 TL.

Çok satıyor ama eksikleri var

Kullanıcılar için kolayca kullanılabilecek bir başka ürün ise Xiaomi Mi 2 Yağ Ölçer Fonksiyonlu Akıllı Bluetooth Tartı Baskül. Diğer ürünlerde olduğu gibi yağ, kemik, su gibi temel ölçümlerin sunulduğu üründe Xiaomi’nin uygulamasına bluetooth ile bağlanarak verileri indirmek mümkün. Egzersiz yapanların oldukça tercih ettiği bir ürün olan bu baskül için kullanıcı yorumlarında pilinin fazla hızlı bitmesi ve gelen güncellemeler sonrasında yanlış tartılma gibi sorunlar dile getiriliyor. Yine de piyasada bulunabilecek kullanışlı tartılardan biri olmayı sürdürüyor. Satış fiyatı ise 290 TL.