Kia Picanto ideal bir ilk tercih otomobili

Dünya otomotiv devlerinden Kia’nın en küçük üyesi Picanto, sportif ikonik tasarımının yanında yüksek performansı ve İstanbul gibi dur-kalk trafiğin olduğu, park sorununun bulunduğu bir büyükşehir için hem yakıt, hem de kullanım kolaylığı açısından ideal bir otomobil.

Kia’nın Picanto model otomobilini sizler için denedik. İstanbul’daki 4 günlük yolculuğumuzda Kozyatağı-Eminönü ve Sarıyer hattında kullandığımız araç hem E-5, hem de TEM’de gösterdiği performansla ‘Bu otomobil satın alınır’ dedirtti. İstanbul gibi araç yoğunluğunun yüksek olduğu, sürücülerin agrasif hareketle yaparak sizi sıkıştırdığı bir trafikte Picanto ölçülerine sahip minik bir araç, trafikte daha az yorulmanızı sağlıyor. Öte yandan park sorunu yaşanan şehirde, Picanto için daima bir alan bulmak mümkün.

Benzerleri arasında cazip

3.595 mm uzunluğa ve 1.595 mm genişliğe sahip araç, sınıfına göre geniş iç hacmiyle önplana çıkıyor. Arka koltuk her ne kadar 3 kişilik tasaransa da, 3 yetişkinin bu aracın arka bölümünde rahatça seyahat etmesi pek mümkün değil. 4 kişilik bir araça olarak düşünülmesi gereken Picanto, 1.0 LT benzinli ve AMT şanzıman seçeneğiyle dur-kalk trafiğin yoğun olduğu İstanbul’da rahatlıkla performans ve tasarruf sağlayan bir araç. Öte yandan Picanto’nun kaliteli ön konsolu ve iç malzemeleri de aracı sınıfındaki benzerleri arasında daha cazip kılıyor.

Fiyatı da uygun

Picanto’nun 157.300 TL’den başlayan (20 Haziran tarihli Kia resmi sitesindeki rakam) fiyatı da sıfır araç almanın ÖTV nedeniyle giderek zorlaştığı günlerde, tüketicinin imdadına koşuyor. 4 kişilik bir ailenin, özellikle de 2’si çocuk olan yolcuların rahatlıkla seyahat edebileceği Picanto, yokuşları çıkma noktasında biraz güç ve beceri isteyen kullanım gerektirse de, genellikle huzurlu ve güvenli bir seyahat olağını sunuyor.

İlk araç için ideal

Kia Picanto, Covid-19 günlerinde ilk aracına sahip olmak isteyen ve ehliyetini de yeni almış sürücüler için hem fiyat hem de performans açısından ideal bir araç. Öte yandan daha küçük ama kompakt bir sıfır otomobile sahip olmak isteyen deneyimli sürücüler de Picanto’yu satın alarak park yeri gibi sorunlardan rahatlıkla kurtulabilirler.