Huawei Watch Fit ile kandaki oksijeni ölçün

Günümüzün son derece hızlı yaşam tarzı, giderek daha fazla kişinin sağlığına özen göstermesini gerektiriyor. Sağlık durumunu etkili bir şekilde izlemek için, özellikle içinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda, sadece kan basıncınızı ve kalp atış hızınızı değil, aynı zamanda kan oksijen satürasyonunu da kontrol etmeniz gerekiyor.

Oksijen satürasyonu olarak da bilinen SpO2, kişinin kan dolaşımındaki oksijen seviyelerinin tahmini bir göstergesidir. Bunu neden izlemeliyiz? Ortalama bir yetişkinde kalp normalde dokulara dakikada 5000 ml kan ile birlikte yaklaşık 1000 ml oksijen verir. Kandaki oksijen seviyesi çok düşükse vücut düzgün çalışamaz, bu duruma hipoksemi denir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Hipoksemi görece birçok bağlamda ortaya çıkabilir. Yüksek rakım gibi hipoksik ortamlarda olanların yanı sıra çok meşgul ve stresli bir ortamda çalışanlar, horlama sorunu yaşayanlar veya yaşlılar hipoksemiye yatkındır. Bu nedenle, 7/24 durmaksızın SpO2 takibini desteklediği ve seviyesini önceden kontrol altına aldığı için HUAWEI’nin en yeni akıllı saati Watch Fit Elegant bu gibi sağlık sorunlarını tespit ederek kullanıcıyı uyarır.

Sağlık izlemenizi HUAWEI Watch Fit Elegant’ınızda etkinleştirin

SpO2 izleme özelliğini çalıştırmak için birkaç basit adımı izlemeniz yeterli:

Adım 1: Kolunuzu sabit tutun, kayışı sıkıca bağlayın ve ekranın yukarı baktığından emin olun.

Adım 2: SpO2 özelliğini bulana kadar ekranda kaydırın, ardından bir ölçüm başlatmak için ilgili ikona dokunun. Ölçüm bir dakikadan fazla sürmez.

HUAWEI giyilebilir cihazlarda SpO2 ölçümü çok hassas bir şekilde çalışıyor ancak HUAWEI Watch Fit Elegant ile tamamen yeni bir seviyeye taşınıyor. HUAWEI Watch Fit Elegant, kullanıcısının kan oksijen satürasyonunu günün 24 saati sürekli olarak izlemesini sağlamakla kalmıyor, SpO2 seviyesi anormal olduğunda kullanıcıyı uyarıyor.

HUAWEI Watch Fit Elegant ile kullanıcı SpO2 ölçümünü otomatik olarak da yapabilir! Tek yapmanız gereken, Sağlık uygulamasındaki özelliği açmak:

Adım 1: HUAWEI Health uygulamasını açın.

Adım 2: Alt menü çubuğunda “Cihazlar”ı seçin ve ardından listeden o anda kullanılan cihazın simgesine tıklayın.

Adım 3: “Sağlık izleme”yi ve ardından “Otomatik SpO2 ölçümü”nü seçin.

Adım 4: İşlevi etkinleştirmek için kaydırıcıyı sağa doğru hareket ettirin.

Kullanıcı mevcut istatistiklere bir göz atıp SpO2 kayıtlarının normal aralıkta olduğundan emin olabilir. Bunu yapmak için, uygulamada bulunan diğer sağlık verileri arasında görüntülenen yeşil SpO2 grafiğine tıklamak yeterli. Bu, daha ayrıntılı tabloları görmenize ve sonucu gün, hafta, ay ve yıl perspektifinden kontrol etmenize olanak tanır. Üstelik bu veriler, HUAWEI akıllı saatinizin saat yüzünde de görüntüleniyor.

Android ve iOS cihazlarda ayrıntılı HUAWEI SpO2 izlemenin keyfini çıkarın

HUAWEI’nin SpO2 ölçüm işlevi iOS ve Android için de mevcut.

HUAWEI WATCH FIT Elegant, siyah ve beyaz renk seçenekleriyle HUAWEI Online Mağaza üzerinden, 999 TL tavsiye edilen son kullanıcı fiyatıyla tüketicilerle buluşuyor. Vade farksız 4 taksit imkanından yararlanabilecek tüketiciler, aynı zamanda HAUWEI Kablosuz Tripod Selfie Stick’e de yalnızca 1 TL farkla sahip olabiliyorlar.

https://shop.HUAWEI.com/tr/product/HUAWEI-watch-fit-elegant/