Acer’den ConceptD, TravelMate P6 ve SwiftX dizüstü serileri

Dünyada 160’tan fazla ülkede faaliyet gösteren ICT alanında en büyük şirketler arasında yer alan Acer, bugün düzenlendiği Global Basın Konferansı’nda yeni bilgisayarlarını tanıttı. Acer, dizüstü kategorisinde ConceptD, TravelMate P6 ve Swift serilerini tanıttı.

Acer, ConceptD yaratıcı dizüstü bilgisayar modellerinin her serisinde gerçekleşen güncellemeleri duyurdu. Tüm modeller, yeni 11. Nesil Intel® Core™ H-serisi işlemciler ve NVIDIA® GeForce RTX ™ 30 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’ları başta olmak üzere NVIDIA Amper mimarisi tarafından desteklenen diğer en yeni NVIDIA® RTX™ Profesyonel Dizüstü Bilgisayar GPU seçeneklerini içerecek şekilde güncellendi. Yeni seri, optimum performans ve güvenilirlik için yaratıcı uygulamaları geliştiren özel sürücü teknolojisinin yanı sıra, NVIDIA Studio ekosistemi tarafından destekleniyor. Yeni ConceptD 5 dizüstü bilgisayar, içerik üreticilerin görev çubuklarını yeniden boyutlandırmak veya ön izleme pencerelerini gizlemek zorunda kalmadan videolarını görüntülemeleri ve parçaları düzenlemeleri için yeterli alan sağlayan 16:10 görüntü oranı sunan 16 inçlik bir ekrana sahip.

Profesyonelleri destekliyoruz

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar ve BT Ürünleri İşi Genel Müdürü James Lin, “Yenilikçi ConceptD PC serimiz, dünyanın dört bir yanındaki içerik üreticileri tarafından kabul gördü. Intel ve NVIDIA ile ConceptD dizüstü bilgisayar serimizi güncellemekten ve iş akışlarına verimlilik, değer ve kullanışlılık katan daha da güçlü araçlarla yetenekli yaratıcı profesyonelleri desteklemekten dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.

ConceptD 5 ve ConceptD 5 Pro Dizüstü Bilgisayarlar

2D ve 3D tasarım iş akışları için tasarlanan Acer’ın tamamı metal ConceptD 5 dizüstü bilgisayarları (CN516-72G), yeni 11. Nesil Intel® Core ™ H-serisi işlemcileri NVIDIA® GeForce RTX™ 3060 Dizüstü Bilgisayar GPU’ya kadar grafik işlemci modelleri ile bir araya getiriyor. NVIDIA® RTX ™ A5000 veya NVIDIA® RTX™ A3000 Dizüstü Bilgisayar GPU’su seçenekleri ile gelen ConceptD 5 Pro (CN516-72P) ise yüksek performans ile sınıfının en iyisini arayan içerik yaratıcılara hitap ediyor. RTX A5000 Dizüstü Bilgisayar GPU’su, ışın izleme ve yapay zeka teknolojisi ile görüntü işleme, 8K video düzenleme, çoklu uygulama destekli iş akışları gibi beceriler ile içerik üreticilerin elini güçlendiriyor. ConceptD 5 modelleri, 64 GB’a kadar DDR4 3200 Hz bellek ve RAID 0’da 2 TB PCIe Gen 4 M.2 SSD’ler ile üreticilerin 4K video, birden fazla monitör kullanımı veya 2D ve 3D yazılım oluşturma uygulamaları için ihtiyaç duyduğu tüm gücü ve depolama alanını sağlıyor. Üç fanlı bir soğutma düzeni olan Acer Vortex Flow, (5. Nesil AeroBlade 3D Fan dahil), CPU ve GPU’ya ek soğutma sağlamak için stratejik olarak ayarlanmıştır. Bu sayede zorlu iş yükleri altında daha fazla performans sunuyor.

Tüm bu gücü ve yetenekleri, yüzde 100 DCI-P3 renk gamı ve Delta E<2 renk doğruluğuyla destekleyen şık bir 16 inç 3K (3072×1920) PANTONE® Onaylı ekran tamamlıyor. Dar çerçeve tasarımı yüzde 87 ekran/gövde oranı sağlarken, 16:10 görüntü oranı profesyonel içerik üreticilere birçok avantaj sağlıyor. Daha yaygın olarak kullanılan 16:9 oranıyla karşılaştırıldığında, fark edilir biçimde daha uzundur ve içerik üreticilere görev çubuklarını gizlemek veya önizleme pencerelerini yeniden boyutlandırmak zorunda kalmadan videoları izlemek veya birden fazla parçayı ekrana sığdırmak için daha fazla ekran alanı sağlar. Dizüstü bilgisayarlar, Thunderbolt™ 4 destekli çift USB Type-C bağlantı noktası, HDMI 2.1 ve bir SD kart okuyucu (SD7.0) gibi çok çeşitli bağlantı seçenekleri sunar. Gürültü azaltma için tasarlanmış sessiz klavye ve touchpad, kullanıcının iş akışı ile ilgili konsantrasyonunu kesintiye uğratabilecek en küçük dikkat dağınıklığını dahi ortadan kaldırır. 6 inç genişliğindeki Corning® Gorilla® Glass touchpad, daha rahat ve güvenli oturum açma işlemleri için bir parmak izi okuyucu da içerir.

ConceptD 7 Ezel Dönüştürülebilir Dizüstü Bilgisayar

Acer’ın amiral gemisi dönüştürülebilir içerik üretici dizüstü bilgisayar modeli ConceptD 7 Ezel (CC715-72G), güçlü yeni 11. Nesil Intel® Core™ i7-11800H işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 3080 Dizüstü Bilgisayar GPU’ya kadar olan grafik işlemci modelleri ile güncellendi. Acer, profesyonel uygulamalar ve destek için daha da yüksek performans isteyen yaratıcılara ise Intel® Xeon® W-11955M işlemci ile NVIDIA® RTX ™ A5000 ve A3000 Dizüstü Bilgisayar GPU seçeneklerine sahip  ConceptD 7 Ezel Pro (CC715-72P) modeliyle hitap ediyor. 2 TB’a kadar PCIe SSD’ler ve 32 GB’a kadar DDR4 bellek ile gelen cihaz, genellikle büyük boyutlu dosyaları işleyen ve aynı anda birden çok uygulama kullanan içerik üreticiler için ideal bir seçim olarak öne çıkıyor. Ayrıca, en yeni modeller 40 Gb/sn çift yönlü bant genişliği, daha hızlı aktarım hızları ve beş Thunderbolt cihazına kadar bağlanma yeteneğinin tamamını tek bir yuvadan sunan çift Thunderbolt™ 4 bağlantı noktasına sahiptir. Son olarak, yeni ultra hassas Corning Gorilla Glass touchpad, dosya içi ve web’de gezinmeyi sorunsuz ve zahmetsiz hale getirir. Yeni ConceptD 7 Ezel, Adobe® RGB renk gamının yüzde 100’ünü kapsayan ve Delta E<2 renk doğruluğuna sahip parlak 15,6 inç 4K PANTONE Onaylı dokunmatik ekran ile geliyor. Ayarlanabilir ekranı, geleneksel bir dizüstü bilgisayarın tanıdıklığını ve rahatlığı ile verimli ve üretken iş birliğini bir araya getiren askı, paylaşım, tablet, stant ve ekran modlarıyla birleştiren Acer’ın yenilikçi Ezel Menteşe tasarımı ile sunuyor. ConceptD 7 Ezel ayrıca eskiz, animasyon ve 3D modelleme için dijital bir kalemin hassasiyetine güvenen sanatçıların beğenisini kazanan bir Wacom EMR kalemi de içeriyor.

ConceptD 3 Ezel Dönüştürülebilir ve ConceptD 3 Dizüstü Bilgisayarlar

Acer ayrıca 14 inçlik dönüştürülebilir (CC314-72G) ve geleneksel (CN314-72G) tasarıma sahip ConceptD 3 serisini de güncelledi. Güncellenen seride karşımıza çıkan ConceptD 3 Pro (CN314-72P) ve ConceptD 3 Ezel Pro (CC314-72P) modellerinin her ikisi de 4,6 GHz’e ulaşabilen bir Intel® Core™ i7 işlemci ve NVIDIA T1200 Dizüstü Bilgisayar GPU’su kullanıyor. Tüm ConceptD 3 form faktörleri ve boyutları, 11. Nesil Intel Core H serisi işlemci taşıyacak şekilde güncellendi. Tüm modeller, yeni NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti GPU dahil olmak üzere, farklı iş yüklerine ve uzmanlıklara uygun, çeşitli grafik seçenekleriyle geliyor. Aynı şekilde tüm modeller bir PCIe Gen 4 SSD ve süper hızlı şarj için etkinleştirilmiş güç dağıtımına sahip bir Thunderbolt® 4 bağlantı noktası taşıyor.Bu seri, orta sınıf fiyat segmenti için güçlü özellikler ve içerik üreticilerin işini kolaylaştıracak özellikler sunuyor. Dönüştürülebilir modeller, çeşitli modlarda kullanıma olanak tanıyan Acer’ın yenilikçi Ezel Menteşesinin yanı sıra, dokunmatik ekran ve AES kalem ile geliyor. Tüm ConceptD 3 dizüstü bilgisayarlar, yüzde 100 sRGB renk gamına ve Delta E<2 renk doğruluğuna sahip FHD (1920×1080) Pantone Onaylı ekranlara sahip.

Fiyat ve Bulunabilirlik

The ConceptD 5 (CN516-72G) temmuz ayında EMEA bölgesinde 2.199 euro’dan

The ConceptD 7 Ezel (CC715-72G) ekim ayında EMEA bölgesinde 2.699 euro’dan

The ConceptD 3 (CN314-72G) eylül ayında 1.299 euro’dan

The ConceptD 3 Ezel (CC314-73G) eylül ayında EMEA bölgesinde 1.499 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Hareketli çalışanlar için TravelMate P6

Acer bugün yaptığı açıklamayla, çalışmalarının büyük bölümünü hareket halinde gerçekleştiren profesyoneller için tasarlandığı TravelMate P6 serisinin Windows 10 Pro işletim sistemli yeni dizüstü bilgisayar modellerini duyurdu. Dayanıklı, güvenli ve uzun pil ömrüyle dikkat çeken bu dizüstü bilgisayarlar, hareket halindeki kullanıcıların her türlü koşuluna dayanabilmesi için üretildi. Artık sunum, tablet, dizüstü bilgisayar ve çadır modlarında kullanılmak için 360 derece döndürülebilen Corning Gorilla® Glass® dokunmatik ekranlı dönüştürülebilir cihaz seçeneği de seride yer alıyor. Yeni dizüstü bilgisayarlar, not almak ve çizim yapmak için Windows Ink destekleyen ve cihazın kasasına yerleştirilebilen Acer Active Stylus ile geliyor. Ayrıca, yeni geleneksel kapaklı modeller 11. Nesil Intel® Core i7 vPro®’ya kadarişlemcilerle güncellenirken, cihazın daha kolay içerik paylaşımı için dümdüz yatırılmasını sağlayan 180 derecelik menteşe tasarımından faydalanarak birlikte çalışmayı kolaylaştırıyor.

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar ve BT Ürünleri Genel Müdürü James Lin, “Yeni Acer TravelMate Spin P6, not almadan çizime, sunumlardan kontrat imzalamaya ve video paylaşmaya kadar dahili modlarıyla toplantılarda pek çok işlem için uzun vakitler harcayan profesyoneller için ideal bir bilgisayar. Bilgisayarın iş seyahatleri için ideal olan dayanıklı, ince ve hafif kasası ile günlerce şarj etmeden kullanılabilmesi de çalışanların beğenisini kazanacak” dedi.

Birinci Sınıf Çalışan Deneyimi

Dizüstü bilgisayarın 14 inçlik, 16:10 FHD+ (1920 x 1200) ekranı, ekstra ekran alanı sağlayarak web sayfalarının, hesap tablolarının ve diğer içeriklerin daha az kaydırma ile görüntülenmesine olanak tanıyor. Dahili Acer PrivacyPanel’ı etkinleştirerek görüntü açıları 90 derece ile kısıtlanabildiği gibi, yüzde 100 sRGB renk gamına sahip IPS paneli, 170 dereceye kadar görüntü açılarında doğru renkler sunuyor. Tam boy ve arka aydınlatmalı klavye, yazı yazmayı konforlu hale getirirken, seyahat edenlerin uçak kabini gibi düşük aydınlatmalı ortamlarda rahatça çalışmasını sağlıyor. Ultra hızlı yanıt veren, çizilmelere dayanıklı Corning® Gorilla® Glass touchpad ise hassas hareket kontrolünü destekliyor.

Tüm yeni modellerde kristal netliğinde video konferans için çift hoparlör bulunurken, dört mikrofonlu ses sistemi, sesleri 2 metreye kadar mesafeden alabilirken, hızlı ve doğru sesli komutlar verilebilmesini sağlıyor. Yerleşik akıllı amfi, derin bas ile bozulmayan ses çıkışı sunarken, hoparlörler için ses seviyesi arttıkça ekstra koruma sağlıyor.

İnce, Hafif ve Dayanıklı

Yalnızca 16,8 mm inceliğindeki TravelMate Spin P6 (TMP614-52) ve TravelMate P6 (TMP614RN-52), ince ve taşınabilir olmanın yanı sıra, sırasıyla 1 kg ve 1,1 kg’dan[[i]] başlayan ağırlıklarıyla son derece hafifler. Cihazların kasaları, aynı kalınlıktaki standart alüminyum alaşımlı kasalara göre daha güçlü ve daha hafif olan bir magnezyum-alüminyum alaşımdan oluşuyor. 20 saate kadar varan uzun pil ömrü sayesinde TravelMate P6[[ii]] kullanıcıları, gün boyunca bilgisayarlarını sürekli şarj etmek zorunda kalmadan çalışabilir ve ihtiyaç duyduklarında hızlı şarj ile pili bir saat içinde yüzde 80’e kadar doldurulabilirler.

Yeni TravelMate P6 modelleri, en yeni 11. Nesil Intel® Core™ i7 vPro® işlemciler ve 32 GB’ye kadar DDR4x bellek sayesinde ister sunum ister video konferans görüşmesi yaparken yüksek güç ve performans sunuyor. NVMe teknolojisini kullanan 1 TB PCIe Gen3 x4 SSD, kullanıcıların tüm çalışmalarını tek bir yerde tutmasına imkan tanıyor.

Toza ve suya karşı ABD askeri standardı MIL-STD-810H[[iii]] uyumluluğu taşıyan TravelMate P6 modelleri, havaalanı güvenlik kontrollerinde alabilecekleri darbeler, düşmeler ve diğer aksiliklere karşı dayanıklıdır. MIL-STD-810H standardı, dizüstü bilgisayarın basınca, yağmura, neme ve aşırı sıcaklıklar gibi zorlu dayanıklılık testlerine karşı direncini ölçen katı prosedürleri takip eder.

Üst Seviye Güvenlik

TravelMate P6, parmak izi okuyucu ve kızılötesi web kamerası ile Windows Hello kullanarak hızlı ve güvenli oturum açma işlemleri için Windows 10 Pro’nun güçlü güvenlik özelliklerinden faydalanıyor. Acer User Sensing teknolojisi, dizüstü bilgisayarı uyandırmak veya kilitlemek için bilgisayarın önünde birinin olup olmadığını algılarken, Windows Hello, bu kişinin bilgisayarın sahibi olup olmadığını tespit edebiliyor. Ayrıca, sistemin web kamerası kullanılmadığında gizlilik için fiziksel olarak kapatılabiliyor. Trusted Platform Module (TPM) 2.0 yongası ve Intel vPro® platformuna entegre gelen Intel® Active Management Technology, güvenli kimlik doğrulamayı kolaylaştırırken, şirket verilerini koruma altına alıyor.

Yüksek Hızda Bağlantı

Wi-Fi 6 ve isteğe bağlı eSim/USim özellikli 5G bağlantısı[3] ofisten uzakta iş yapmayı ve birlikte çalışmayı kolaylaştırıyor. Ek olarak, USB 3.2 Gen 2 Type-C Thunderbolt 4 bağlantısı, cihaza takılan USB Tip-C cihazlarında 40 Gbps’ye kadar son derece hızlı veri aktarımına olanak sağlarken, 8K görüntü birimlerini çalıştıracak kadar da güç beslemesi yapabiliyor. Diğer bağlantılar arasında, MicroSD kart ve NFC (Yakın Alan İletişimi) yer alırken, içerik paylaşımı ya da mobil ödeme yapmak da mümkün oluyor.

Acer Connect M5 5G Mobil Yönlendirici

Acer Connect M5 5G mobil yönlendirici, seyahat eden çalışanlar için sadece 200 gramlık ağırlığında, taşınabilir bir 5G cihazdır. Dahili Wi-Fi 6 (802.11ax), tek seferde 32 farklı cihazın internete bağlanmasını desteklerken, Gigabit LAN (Ethernet) yuvası da ihtiyaç halinde stabil bir bağlantı sunabilmektedir. Cihazın uzun ömürlü bataryası, USB Tip-C yuvası ile kolayca şarj edilebilir.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Acer TravelMate P6 (TMP614-52) eylül ayında EMEA bölgesinde 999 euro’dan

Acer TravelMate Spin P6 (TMP614RN-52) ekim ayında EMEA bölgesinde 1.199 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Swift serisi görücüye çıktı

Acer, popüler Swift serisi dizüstü bilgisayarlarının en yeni üyesi olan Swift X’i tanıttı. Ultra taşınabilir bilgisayar tasarımını “Zen 3 mimarisi”[3] kullanan AMD Ryzen™ 5000 Serisi Mobil İşlemci[3] ile yeni bir seviyeye taşıyan bu ultra hafif ve ince dizüstü, en yeni NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti dizüstü bilgisayar GPU[3]’larından güç alıyor.

Acer Inc. Dizüstü Bilgisayarlar, BT Ürünleri İşletmesi Genel Müdürü James Lin, “Acer’ın yeni dizüstü bilgisayar modelleri, tüketicilere yüksek performans ile ultra taşınabilirlikte zengin seçenekler sunmak üzere tasarlandı. Profesyonel kullanıcılar, gün boyunca yanlarında taşıyabilecekleri kadar küçük, ancak aynı anda birden çok programı çalıştıracak kadar güçlü ve sade görünen bir dizüstü bilgisayara ihtiyaç duyuyor. Tasarladığımız her cihazla daima bu dengenin peşindeyiz” dedi.

AMD Müşteri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Saeid Moshkelani ise, “Son derece verimli ve güçlü olan AMD “Zen 3” çekirdek mimarisinden güç alan Acer Swift X, yüksek performanslı ve ultra taşınabilir tasarımı ile çarpıcı bir pil ömrü sunuyor. İçerik üreticiler, yayıncılar ve yaratıcı profesyoneller için birinci sınıf, ödün vermeyen çözümler sunmak için Acer gibi önemli ortaklarımız ile iş birliği yaptığımız için gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

İnce, Hafif ve Güçlü

Acer Swift X (SFX14-41G) dizüstü bilgisayar, serinin harici grafiklere sahip ilk modeli oluşu ve 1,39 kg’lık[3] etkileyici hafifliği ile Swift portföyü içerisinde yeni bir segmenti temsil ediyor. Taşıdığı NVIDIA’nın Ampere mimarisine dayanan NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti dizüstü bilgisayar GPU’sunun AMD Ryzen™ 7 5800U Mobil İşlemci ve 16 GB RAM ile birleşimi, video editörleri ve fotoğrafçılar gibi yaratıcı profesyonellere ihtiyaç duydukları gücü sağlıyor. Swift ailesinin konseptine sadık kalan cihazda, tüm bu donanımlar sadece 17,9 mm[3] inceliğindeki bir metal kasaya sığdırılmış.

Acer Swift X’in üretkenlik kabiliyetleri, kullanıcının tüm verileri yanında taşıyabilmesini sağlayan 2 TB’a kadar SSD ile destekleniyor ve hızlı şarj destekli 59 W bataryası ile 17 saate kadar[1] kullanım olanağı veriyor.

Renkler Hiç Olmadığı Kadar Canlı

Swift X, yüzde 85,7 ekran/gövde oranı, 300 nit[3] parlaklık ve yüzde 100 sRGB[3] özellikleri sunan 14 inç büyüklüğündeki FHD IPS[2] ekranıyla, 4K video düzenleme ve fotoğrafları en iyi şekilde görmek için yeterli. Zengin bağlantı yuvaları arasında yer alan tam işlevli USB Tip-C ile ultra hızlı veri aktarımı, video izleme ve pil şarj işlemleri yapılabilirken, Wi-Fi 6 desteği de genel olarak bağlantı hızının artması anlamına geliyor.

Dizüstü bilgisayar, ayrıca Windows Hello aracılığıyla daha güvenli oturum açma için bir parmak izi sensörü, daha akıcı görüntülü görüşmeler için yapay zekâ destekli gürültü engelleme ve uzun süren kurgu işleri esnasında göz yorgunluğunu azaltan Acer BlueLightShield teknolojilerini de taşıyor.

Serin, Sessiz Çalışma

Daha ağır iş yükleri düşünülerek tasarlanan yeni Swift X, termal verimliliğini optimize etmek için 59 adet 0,3 mm kanatlı bir fandan ve bir çift D6 bakır ısı borusundan yararlanıyor. Bununla birlikte, bir dizi başka yenilikle de dizüstü bilgisayarın soğutma verimliliğini artırıyor. Örneğin yeni Swift’te yer alan hava girişli klavye tasarımı, standart bir klavyeye göre yaklaşık yüzde 8-10 daha fazla ısının dışarı atılmasını sağlar ve fanın üst kısmında oturan, eğimli bir düzleme sahip olan stereo halka, hava akışında yüzde 5-10’a varan bir iyileşme sağlıyor.

Fiyat ve bulunabilirlik

Acer Swift X (SFX14-41G) EMEA bölgesinde 2021 yaz döneminde 899 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.


[i] Özellikler modele veya bölgeye göre değişiklik gösterebilir.

[ii] Listelenen pil ömrü, kablosuz mod açıkken MobileMark 2014® verimlilik modu testine dayanmaktadır. MobileMark 2014 testinin ayrıntıları www.bapco.com adresinde mevcuttur. Pil ömrü derecelendirmesi yalnızca karşılaştırma amaçlıdır. Gerçek pil ömrü, modele, yapılandırmaya, uygulamaya, güç yönetimi ayarlarına, çalıştırma koşullarına ve kullanılan özelliklere göre değişir. Bir pilin maksimum kapasitesi zamanla ve kullanıldıkça azalır.

6 Yüksek ve düşük sıcaklıklar, nem, titreşimler, düşmelerde mekanik şoklar, yağmur, toz ve kum gibi çevresel koşullar için MIL-STD 810H kapsamında belirli test prosedürleri kapsamında nitelikli bağımsız laboratuvarlar tarafından test edilmiştir.