Kırgızistan ile dış ticaret hacmi 1 milyar dolar hedefine ulaşacak


Türk iş insanları, yeni göreve atanan Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ile online tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Başkanı ve Mıstaçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu, Türkiye ile Kırgızistan arasında hedeflenen yıllık dış ticaret hacminin 1 milyar dolar olduğunu söyledi.

Türkiye-Kırgızistan İş Konseyi Başkanı ve Mıstaçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu, düzenlenen online toplantıda Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ve Kırgızistan’da faaliyet gösteren iş insanlarıyla bir araya geldi.Büyükelçi Doğan’ın göreve yeni atanması nedeni ile düzenlenen online tanışma toplantısında, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ticari iş birlikleri ve fırsatları da konuşuldu. Büyükelçi Doğan’ı tebrik eden Aydın Mıstaçoğlu, Türkiye ile Kırgızistan arasında hedeflenen yıllık dış ticaret hacminin 1 milyar dolar olduğunu söyledi.

Lojistik merkezi kurulacak

Kırgızistan’da lojistik serbest bölge kurulması konusunu gündeme getiren Aydın Mıstaçoğlu, “DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) ve Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen, yurtdışında serbest bölgeler geliştirilmesi projesi kapsamında, Kırgızistan’da da bir serbest bölge kurulmasını konuştuk. Kırgızistan’da kurulacak bu serbest bölgede hedeflenen, ihracatçı Türk firmaların burada yer alması. Türk şirketlerinin bu serbest bölgeden tüm Orta Asya ülkelerine yönelik satış potansiyelini artırmak istiyoruz. Böylece ticaret hacmini güçlendirmiş olacağız.” dedi.

Ortak sanayi bölgesi hedefi

Türkiye, Kırgızistan’da en çok yatırım yapan ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Türkiye’nin köklü şirketlerinden Mıstaçoğlu Holding, Kırgızistan’da AVM, otel ve gayrimenkul geliştirme yatırımlarıyla dikkat çekiyor.Toplantının diğer konuları arasında ülkedeki havalimanlarının yenilenmesi, Türkiye ile ortak sanayi bölgesi kurulması ve karşılıklı yatırımların kolaylaştırılması yer aldı.