Mirket App hızlı büyüyor

Şubat 2020’de hayata geçen ve 3 milyon TL’nin üzerinde melek yatırım alan Mirket uygulaması, güncel konuları yakından takip eden başta gençler olmak üzere her yaştan kullanıcının Covid-19 günlerinde bir araya gelmesini aynı zamanda sosyal etkinleklerde bulunmasını sağlıyor.

Girişimci Berker Gürcihan tarafından sosyal gündemi takip etmek ve arkadaşlığın aktiviteye de dönüşmesini sağlamak için kurulan Mirket uygulaması, bir yılda hızlı adımlarla yol aldı. Şubat 2020’de kurulan ve 3 milyon TL’nin üzerinde melek yatırım alan Mirket uygulaması, gençler arasında hızla popüler bir girişim haline geldi. Şirketten yapılan açıklamada, Mirket’in eğlenceli ve öğretici bir platform olmak için var olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: “Günlük rutinlerimizden profesyonel hayatımıza kadar yaşamımızın her noktasına temas eden sosyal medya platformlarını daha eğlenceli, öğretici ve görüşleri gerçek hayata dönüştüren bir hale getirme fikriyle ortaya çıkan Mirket, toplumun nabzını tutmayı ve bunu kullanıcılarıyla paylaşmayı hedefliyor. Çevremizdekilerin ve takipte olduğumuz, alanında uzman kişilerin gündemdeki konular hakkında ne düşündüğünü öğrenmek istemez miydiniz?

Mirket Kurucusu Berker Gürcihan (ortada), şirket çalışanlarıyla beraber.

İşte yeni bir sosyal medya platformu olan Mirket burada devreye giriyor.

Gündem ve ilgi alanlarınız hakkında toplumun nabzını tutabileceğiniz bir sosyal medya platformu olan Mirket ile fikir, düşünce ve tecrübelerinizi Mirklere vereceğiniz görüşlerle aktarıyor, Mirklerle gündemi takipte kalabiliyor, Mirk oluşturduktan sonra sonuçlarını izleyebiliyorsunuz. 2020 şubat ayında iş insanı Berker Gürcihan tarafından melek yatırımla kurulan Mirket, Ekim ayında hayata Beta sürümüyle merhaba demişti.Kullanıcıların yorumları ve kullanım kolaylığı ile daha da geliştirilen Mirket, 2021 Nisan ayında etkin şekilde uygulama marketlerinden indirilebilecek.

GÜNDEM MİRKET’TEN SORULACAK

Uygulamadaki görüş ve tahmin Mirkleri, hem iş hem de sosyal hayat takipçileri için uygun içerikler sağlıyor. Genç, dinamik ve gündemi takip eden bir ekip tarafından hayata geçirilen Mirket, kısa sürede Türkiye merkezli bir uygulama olarak büyük sosyal medya platformlarının rakipleri arasına girmeyi hedefliyor.

MİRKET NEDİR?

İLGİ ALANINIZA ÖZEL İÇERİK

Mirket’e üye olduğunuzda, ilgi alanlarınızı merak eden bir ekran sizi karşılıyor. İlgilendiğiniz alanları belirledikten sonra size özel kişiselleştirilen içerikler ana sayfanızda yer almaya başlıyor. Bu içeriklerde soru-cevaplarla etkileşime girerek gündemin oluşturulmasına fayda sağlıyor ve trendlere yön verebiliyorsunuz.

BİLGİNİN GÜCÜ ADINA

Mirket, bilginin gücüne inanır ve bunu kullanıcılarına sunar. Merak ettiğiniz sorulara alınan cevapları yaş aralığı, cinsiyet ve şehir bilgilerine göre filtrelemenize ve sonuçların kitlelere göre nasıl ayrıştığını gözlemlemenize olanak tanır. Bunu yaparken de hiçbir zaman kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmaz.

UZMANLIK SİSTEMİ

Mirket’in geleceğe yönelik hedeflerinden biri de ilgi alanları havuzundaki uzman profillerin öne çıkarılmasıdır.Bu amaca istinaden ilgi alanlarına özel oluşturdukları geleceğe yönelik tahmin mirklerine doğru cevap veren kullanıcılarına uzmanlık puanı toplamasına imkân sağlayacak olan Mirket, bu özelliği ile de uzman profilleri ortaya çıkaracak.Yarışma sistemini de uygulamaya dahil eden ekip, düzenlenecek yarışmalarla uygulamanın eğlence seviyesini ve kullanıcı etkileşimini artırmayı amaçlıyor.

SOSYAL MEDYAYI GERÇEK HAYATA TAŞIMAK

Pandemi sonrası planlamasında ise kullanıcıların fikirleri doğrultusunda gerçekleşecek etkinlik ve aktivitelerle kullanıcıların fikirlerini hayata geçirmesini sağlamayı amaçlıyor.Yeni nesil bir dijital platform olarak geleneksel sosyal medyadan farklı bir amaç edinen ve kısa zamanda Türkiye’de büyüyüp yurtdışı kullanımına açılacak olan Mirket, App Store ve Google Play Store’dan indirilebiliyor.