P&G’den Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine 400 TL’lik yardım çeki

Pandeminin Türkiye’de görüldüğü günden bu yana ihtiyaç sahiplerine çeşitli kurumsal ve marka programlarıyla destek olan P&G, “Umutla Yarına” demeye devam ederek Kızılay aracılığıyla yaklaşık 2 bin aileye 400’er liralık market çeki dağıtacak. P&G bu desteğin yanı sıra pandemi sürecinde hijyen ihtiyacının artan öneminden hareketle düzenli olarak gerçekleştirdiği ürün bağışlarına ek olarak 5 bin aileye de ‘Umut 2020 Hijyen Paket’lerinden gönderecek. 

Dünyanın en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden olan ve bünyesinde Fairy, Ariel, Prima, Orkid, İpana gibi markaların barındıran Procter & Gamble (P&G), hayata geçirdiği desteklere bir yenisini ekledi. Türkiye’de COVID-19 vakasının görülmesiyle birlikte ilk olarak yurtlarda karantinada kalan vatandaşlara ürünlerinden ulaştıran ardından da on binlerce ihtiyaç sahibine hijyen paketleri gönderen şirket, bu Ramazan’da Kızılay rehberliğinde belirlenen yaklaşık 2 bin aileye 400 liralık market çeki dağıtacak. Toplam miktarı yaklaşık 800 bin TL’yi bulan destekle P&G, Türkiye’nin 16 farklı ilinden binlerce kişinin yaşamına değer katmayı hedefliyor. Kızılay aracılığıyla dağıtılacak çekler, Türkiye’de perakende sektörünün en yaygın market zinciri A101 marketlerde kullanılabilecek. 

5 bin kişiye de Hijyen Paketi gönderecek

P&G, ihtiyaç sahiplerinin günlük market alışverişlerine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği bu desteğe ek olarak 5 bin aileye de ‘Umut 2020 Hijyen Paketi’ bağışında bulunacak. P&G geçtiğimiz yıl pandemi sürecinde hijyen ihtiyacının artmasıyla vatandaşlara destek olmak için tam 40 bin kişiye içinde P&G ev bakım ve kişisel bakım ürünlerinin bulunduğu hijyen paketi göndermişti.

İyilik adına global eylem çağrısı

P&G’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği bu destek, şirketin global olarak başlattığı “LeadWithLove” (SevgiyleLiderlikEt) kampanyasının Türkiye’deki bir adımını temsil ediyor. P&G’nin bu “İyilik Hareketleri”, 2021 yılının; toplum, eşitlik ve gezegenimiz adına daha fazlasını ve daha iyisini başarma amacıyla bir araya geldiği bir yıl olması amacıyla bir eylem çağrısı niteliği taşıyor. Avrupa’da duyurulan bu kampanya çerçevesinde ek fonla desteklenen P&G Türkiye ise “Umutla Yarına” diyerek iyilik hareketlerini yıl boyunca devam ettirecek.

İhtiyaç Sahipleri İçin

2021’e girerken global anlamda bir iyilik hareketi başlattıklarını belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, bu kampanyalarıyla birlikte toplumun tümünde kalıcı ve olumlu etkiler bırakacakları 2.021 İyilik Hareketi’ni tüm Dünyada gerçekleştirmeyi taahhüt ettiklerini söyledi. Turnaoğlu şöyle devam etti: “P&G olarak küresel erişimimizi ve gücümüzü iyilik için kullanmak istiyoruz ve iyilikle güçlenebileceğimize inanıyoruz. Bu kapsamda COVID-19 pandemisinin başından bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşların yarınlarına umut aşılamak için çeşitli desteklerde bulunuyor, projeler gerçekleştiriyoruz. “Umutla Yarına” diyerek attığımız bu adımlarımızın bir yenisini de dayanışmanın en çok hissedildiği Ramazan ayının hemen öncesinde duyuruyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz ve Ramazan gibi ailelerin masanın etrafında bir araya gelip iftarlarını yaptığı bir ayda biz de kurulacak sofralara bu şekilde misafir olmak istedik. İhtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız alışveriş çekleriyle kurulan iftar sofraları marka olarak bizim bu anlamlı dönemde en büyük kazancımız olacak.” 

Son 1 yılda topluma değer katan projeleriyle yaklaşık 10 milyon liralık destek sağladıklarını belirten Turnaoğlu, “P&G Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi, içinde bulunduğumuz böylesine özel dönemlerde ve elbette gelecekte de ürünlerimizle ve fayda projelerimizle topluma katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.