Baklava Rekabeti İnstagram’a Taşındı

Türkiye’nin coğrafi işaretli ürünü Gaziantep Baklavası’nın en güzel örneklerini veren asırlık firmalar, ticarette yaşadıkları rekabeti sosyal medyaya taşıdı. İnstagram, bu günlerde on binlerce takipçisi bulunan baklava üreticilerinin renkli olduğu kadar iştah açan paylaşımlarını konuşuyor. İnstagram’da tatlı bir rekabete giren baklava üreticileri, hazırladıkları ürünlerini buradan geniş kitlelere duyururken, ciddi oranda da satış yapıyor.

Gaziantep’in önemli baklava imalatçılarından Çelebihan Baklava, İnstagram’ı en çok kullanan firmalar arasında yer alıyor. Bugün 84 bin takipçisi için paylaşımlarda bulunan Çelebihan Baklava, geleneksel ürünlerinin yanında çikolatalı fıstık ezmesi ve dondurmalı burger künefe gibi özel ürünlerini de sergiliyor. Firma @celebihann adresinde yayın yapıyor.

İnstagram’ı aktif kullanan bir başka baklava markası ise @imamcagdas1887 adresiyle İmam Çağdaş. Gaziantep’e gidenlerin uğramadan dönmediği mekanlar arasında yer alan İmam Çağdaş 1887 Baklava ve Kebap’ın İnstagram’da 133 bin takipçisi bulunuyor. Baklava, kadayıf ve fıstıklı kurabiye ürünlerinin yanı sıra İmam Çağdaş, İnstagram hesabında bol bol kebap paylaşımı da yapıyor ve takipçilerini online satış alanına yönlendiriyor.

Türkiye’nin en iyi baklavacıları arasında bulunan Koçak Baklava da @kocakbaklava adresiyle İnstagram’ı çok aktif kullanan firmalar arasında bulunuyor. 96 bin takipçisi bulunan Koçak Baklava, İnstagram hesabından bol bol çekiliş de düzenliyor. Takipçilerinden beğenide bulunmasını ve en az iki arkadaşını etiketlemesini isteyen Koçak Baklava, sık aralıklarla kiloluk baklava hediye gönderiminde bulunuyor.

Baklavanın İstanbul’daki en büyük temsilcilerinden Karaköy Güllüoğlu da İnstagram’ın yıldızları arasındaki gıda markalarından. 68 bin takipçisi bulunan Karaköy Güllüoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü’nün özel üretim baklavalarını sergilerken, Baklava Burger ve Kış Baklavası gibi kuruma özel ürünleri de tüketiciyle fotoğrafla buluşturduktan sonra online satış alanına yönlendiriyor.

Bursa merkezli Hacı Hasanoğlulları Baklava da Türkiye’nin en çok takipçisi bulunan gıda markalarından. @Hacihasanogullariofficial adresiyle İnstagram’ı çok aktif kullanan firmanın, 20 bin takipçisi bulunuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş’ın Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya koyduğu Harem Güzeli, Gelin Bohçası gibi özel ürünler, İnstagram’daki takipçileriyle buluşuyor. 50 yıllık bir kuruluş olan Hacı Hasanoğulları Baklava, aynı zamanda dünyanın 17 ülkesine ihracat yapıyor.  14 Şubat Sevgililer Günü’nde çekilişle bir çifti Bursa Uludağ tatiline de gönderen Hacı Hasanoğulları, İnstagram sayfası üzerinden takipçilerine bol bol tatlı hediye ediyor. Firma aynı zamanda internetten de satış yapıyor. https://www.hacihasanogullari.com.tr/