Lenovo Türkiye Pazarında Güçlü Büyüdü

Teknoloji devi Lenovo, globalde 2021 yılına rekor düzeyde gelirle girerken, Türkiye’de de büyük bir başarı elde etti. Lenovo, Türkiye’de de dünyadaki büyük başarısını ve güçlü performansını sürdürerek, 2020 yılının toplam bilgisayar pazarının lideri oldu. Lenovo, Türkiye’de yılın son çeyreğini %25, 8 ve bütün yılı %25, 4 ile kapatarak zirvede bilgisayar pazarının birincisi olarak yer aldı. Lenovo globalde de 2020 yılının son çeyreğinde uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejisiyle tüm ana iş gruplarında rekor sonuçlar elde etti

2020 yılının son çeyreğinde dünyadaki güçlü performansını ve büyük başarısını Türkiye’de de sürdüren Lenovo, IDC sonuçlarına göre, yılın son çeyreğini %25, 8 ve bütün yılı da %25,4 ile kapattı. Lenovo, toplam bilgisayar pazarında % 25,4, toplam kurumsal PC pazarında %35,7, KOBİ PC pazarında %45,2, toplam tüketici PC pazarında %17, 8, toplam dizüstü bilgisayar pazarında %29,2 ve toplam masaüstü bilgisayar pazarında %16,2  paya sahip olarak ve bu segmentlerin hepsinde yılı birinci sırada tamamlayarak, globalde yakalanan büyük başarıyı, Türkiye’de de pazar liderliği ile sürdürdü. Lenovo Türkiye, Türkiye toplam bilgisayar pazarında, en yüksek pazar payı ile hem son çeyreğin hem de 2020 yılının pazar lideri oldu. Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, globalde de 2021 yılına rekor düzeyde gelir elde ederek girdi. 2020 yılının 4. çeyreğindeki cirosunun, önceki yıla göre yaklaşık %22 artışla 17,2 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Lenovo uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda tüm iş gruplarında güçlü bir büyüme ortaya koydu. Vergi öncesi gelir önceki yıla göre %52 artarak 591 milyon dolara ulaşırken, kârlılıkta da yeni rekorlar kırıldı. Lenovo’nun net geliri bir önceki yıla göre %53 artışla 395 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Büyüme Devam Edecek

Şirket globalde yapısal dönüşüm faaliyetlerinin önemli katkısıyla finansal sonuçlarda üst üste iki çeyrekte de rekor kırıldı. Lenovo, 2020 yılı son çeyrek finansal sonuçlarıyla tüm temel iş grupları, hem brüt, hem de net rakamlarda önceki yıla göre artış kaydetti. Şirketin yenilikçi ve zengin portföyü, hızla değişen dünyada evden çalışma, evden eğitim ve evde oyun oynama kültürüne hızla uyum sağlarken, dönüşüm yatırımlarının uzun vadeli büyüme fırsatlarına hız vermeyi sürdürmesi, Lenovo’nun istikrarlı büyümesini artıran etkenler oldu. Lenovo CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, sonuçlar hakkında şöyle konuştu: “Bir çeyrekte daha rekor kırmamız, tüm iş gruplarında büyüme sağlayan yenilikçi ürün portföyümüzün ve başarılı operasyon yönetimimizin bir yansıması. 2020, dünyada önemli değişikliklere yol açan zorlu bir yıl olsa da, yeni iş ve yaşam tarzı trendlerinin sağladığı değişime hızla yanıt veren Lenovo, güçlü sonuçlar elde etti. Dönüşüm yatırımlarımızın sonuçlarını almaya başladıkça, teknoloji ve inovasyona daha fazla yatırım yapacak, sektörler genelinde akıllı dönüşümü teşvik edecek ve sürdürülebilir büyüme sağlayacağız.”