Kurumsal Dijital Pazarlama Eğitimlerine Talep Arttı

Ticaret hayatının online alana kaymasının ardından şirketler, bu noktada başarıyı sağlamak için eğitim alma taleplerini artırdı. Bu konuda eğitim veren Doğancan Ülker ise başarı için birçok birleşenin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’de Covid-19 etkisiyle e-ticaretin yüzde 71 oranında gösterdiği artış, beraberinde eğitimleri de gündeme taşıdı. Multiligo Kurucu Ortağı Doğancan Ülker, son yıllarda kurumsal dijital eğitim taleplerinin arttığını belirterek, “Her ölçekteki firmanın hatta bireysel satıcılar, dijital pazarlamanın sunduğu avantajlardan faydalanmak için dijital pazarlama eğitimlerine ağırlık veriyor” dedi. Doğancan Ülker, kurumsal dijital pazarlama süreçleri ve dijital pazarlama eğitimleri hakkında değerlendirmeler yaptı. Dijital pazarlamanın, bir markanın dijital ortamdaki pazarlama süreci olduğuna işaret eden Ülker, dijitalleşen dünyada en efektif pazarlama yönteminin dijital pazarlama olduğunu vurguladı.

Avantajlardan Faydalanmak İçin

Dijital pazarlamaya önem veren firmaların rekabette ön plana çıktığına işaret eden Ülker, “Markalar, dijital pazarlama ile kendilerini öne çıkarabilir, marka bilinirliğini artırabilir, müşterileri ile sistematik bir ilişki kurabilir. İnternet sitelerinden sosyal medyaya, PR çalışmalarından online dokümanlara kadar birçok dijital pazarlama aracı ve yöntemi var.” dedi. Dijital pazarlamanın, kurumsal açıdan yeni nesil pazarlama yöntemi olduğuna dikkat çeken Ülker, artık bu pazarlama modelinin vazgeçilemez bir konuma geldiğini vurguladı.  Ülker, son yıllarda kurumsal dijital eğitim taleplerinin ve yatırımlarının arttığını da kaydederek, her ölçekteki firmanın hatta bireysel satıcıların bile dijital pazarlamanın sunduğu avantajlardan faydalanmak için dijital pazarlama eğitimlerine ağırlık verdiğini ifade etti.

İş Pratiği Konusunda

Multiligo bünyesinde verilen dijital pazarlama eğitimlerine de değinen Ülker, “Şirketlerin ekiplerin ya da yönetici düzeyindeki kişilere dijital pazarlamaya girişten başlayarak arzu edilirse orta ve ileri seviyeye kadar eğitim planlıyoruz. Dijital pazarlamaya giriş eğitimini, ajans ve personel yönetimi açısından özellikle tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.  Ülker, pandemi döneminde uzaktan eğitimin önemine işaret ederek, hem ticari kurumlara hem de sivil toplum kuruluşlarına uzaktan eğitimler verdiklerini söyledi. Ülker, “Covid-19 sebebiyle eğitimde yaşanan dönüşümü yakinen takip ediyoruz. Kurucu ortaklarımızdan birinin uzaktan eğitimle ilgili akademik çalışmalarını iş hayatının pratikliğine entegre etmiş olmanın özgüveniyle sınıf içi eğitimlerin yanı sıra uzaktan eğitim araçlarını kullanarak da eğitimler gerçekleştirebiliyor. Ayrıca, kuruluşların hizmeti içi eğitimlerinde kullanabilecekleri uzaktan eğitim sistemlerini hayata geçirebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.