Twitter, Covid-19 Yalanlarına Savaş Açtı

Dünyanın en büyük sosyal medya sitelerinden Twitter, kullanıcılarının Covid-19 ile ilgili yalan ve yanlış paylaşımlarını kaldıracağını açıkladı. Böylece Covid-19 aşıları üzerindeki olumsuz algının kırılması bekleniyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile ilgili sosyal medya da dezenformasyona karşı harekete geçmeye karar verdi. Twitter’den yapılan açıklamada Covid-19 ile ilgili yalan ve yanlış haberlere savaş açıldığı bildirildi. ABD merkezli sosyal medya merkezi Twitter, özellikle Covid-19 aşısına karşı yapılan yanlış ve yalan haberleri yayından kaldıracağını ilan etti. Böylece dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile mücadele sağlık alanının dışında sosyal medyada algı yönetiminde de başlamış oldu.

Diğer Mecralar Ne Yapacak

Twitter’de sayısız hesaptan Covid-19’u yenmekte kullanılan ilaçlarla ilgili birçok yalan ve yanlış yan etki haberleri yayılırken, yine aşı ile ilgili de olumsuz pek çok senaryo Twitter üzerinden yayılıyordu. Böylece aşı karşıtlığı ve hastalığın aslında olduğundan daha büyük gösterildiğine ilişkin senaryolar da dolaşıma sokuluyordu. Artık bu dezanformasyona son verilmiş olacak. Şimdi gözler aynı konuyla ilgili Facebook, İnstagram ve diğer sosyal medya meceralarına çevrilmiş durumda.