Google, Youtube ve Gmail Dünya Çapında Çöktü

ABD’li Google ve araçları dün dünya çapında çöktü. Kullanıcılar saatler boyunca Youtube ve Gmail’den hizmet alamazken, olayların siber saldırı olup olmadığı tartışma konusu haline geldi.

ABD’li ünlü teknoloji şirketi Google’un servisleri Youtube ve Gmail, 14 Aralık’ta bilinmeyen bir nedenle dünya çapında çöktü. ABD’de sabah saat 07.00 sularında meydana gelen arızanın neden kaynaklandığına ilişkin bir resmi açıklama yapılmazken; çökmenin önceki gün ABD’ye yönelik gerçekleşen siber saldırının bir sonucu olup olmadığı ise merak konusu oldu.

Twitter’de Gündem Oldu

Youtube, Google ve Gmail’in çökmesi ise anında dünya Twitter en çok konuşulanlar listesine girdi. YoutubeDown ve Gmail adılya açılan başlıklara dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda yorum girilirken, kullanıcılar ABD merkezli Google’un araçlarından hizmet alamadıkları için şikayetlerini dile getirdiler. Öte yandan servislerin çökmesi Türkiye’deki haber televizyonlarında da son dakika gelişmesi olarak yerini aldı.

40 Şirket ve Bakanlığa Saldırı Vardı

Önceki gün ABD’de bakanlıklara, İsrail’de de 40 şirkete yönelik son yılların en büyük siber saldırısı gerçekleşmişti. ABD’nin yaşadığı en büyük siber saldırı olduğu dile getirilen çöküş sonrasında ülke medyasında yapılan haberlerde, saldırılardan Rus hackerler sorumlu tutulmuştu.