Opel 125’inci yılında birçok modeli ile elektriklendi

Alman otomotiv devi Opel, her segmentte lider ve yenilikçi teknolojiler sunma konusundaki başarısını, konfor ve elektrikli sürüş keyfiyle birleştirerek sürdürüyor. Alman marka, elektrikli ürün gamında yer alan 15 modeliyle bugünün ve geleceğin elektrikli mobilite çözümlerini kullanıcılarla buluşturuyor. Türkiye’de ise 2024 yılında sunacağı  yeni elektrikli modellerle birlikte elektrikli pazarında vites yükseltiyor. En çok satan modelleri Corsa Elektrik ve Mokka Elektrik ile elektrikli araç beklentilerine cevap verirken Astra Elektrik ile birlikte göz alıcı bir teknoloji ve verimlilik sunuyor. Elektrikli ürün gamına yeni elektrikli ticari ailesini ekleyerek geniş bir yelpazeyi yakalamayı planlıyor. Sınıfının öncüsü olan Opel elektrikli modeller en güncel teknolojilerle donatılan asistan sistemlerine de sahip. Elektrikli hafif ticari araç modelleri ise günlük çalışma hayatında yükleme hacminden ve kapasitesinden ödün vermiyor. Elektrikli ticari modellerle birlikte Opel’in elektrikli ürün gamında her ihtiyaca yönelik bir araç bulunabilecek.

2024 yılından itibaren tüm modellerinde elektrikli bir seçenek ve 2028 yılına kadar Avrupa’da tamamen elektrikli araçlar sunmayı hedefleyen Opel, geniş elektrikli ürün yelpazesiyle tüm ihtiyaçlara cevap veriyor. Alman marka, halihazırda birçoğu tamamen elektrikli olan 15 elektrikli model sunuyor.

Opel, Türkiye’de ise 2024 yılı içinde mevcutta bulunan Corsa Elektrik, Mokka Elektrik ve Astra Elektrik’e ek Yeni Frontera başta olmak üzere dört yeni elektrikli model sunmayı planlıyor. Türkiye’de en çok elektrikli modele sahip markalardan biri olan Opel, yeni modellerle birlikte elektrikli pazarında vites yükseltiyor.

Opel’in elektrikli ürün gamı, çok yakında gelecek yeni hafif ticari modelleri ile geniş bir yelpazeyi kapsayacak. Bu da, Opel’in ürün gamında her ihtiyaca yönelik bir aracın bulunduğu anlamına geliyor.  Buna ek olarak, işletme sahipleri de hemen hemen her amaç için doğru modeli Opel’de bulabilecek. Modellerin tamamı sınıfının öncüsü ve en güncel teknolojilerle donatılan asistan sistemlerine sahip. En önemlisi de elektrikli hafif ticari araç modelleri günlük çalışma hayatında yükleme hacminden ve kapasitesinden ödün vermiyor.

Ayrıca Opel, otomobil üretiminin 125. yıl dönümü olan bu yılda şimşek logosu ile istikrarlı elektrifikasyon adımlarını sürdürmeye devam edecek. Opel, yıl sonuna kadar her otomobil modelinde en az bir tane tamamen elektrikli versiyon sunacak. Bu ürünlerden biri, tamamen yeni bir SUV olan Opel Frontera olacak. Tamamen yeni Frontera aynı zamanda elektrikli model seçeneğiyle de satışa sunulacak.

Opel Corsa Elektrik ve Mokka Elektrik segmentlerinde zirveyi temsil ediyor!

Opel Corsa’nın son yıllarda Almanya’nın en popüler B-HB modeli olması elbette rastlantı değil. Corsa, yenilikçi Opel Vizör’ü de dahil olmak üzere kendine özgü tasarımı, beş kişiye kadar oturma alanı ve her yolculuğu daha konforlu hale getiren teknolojileriyle öne çıkıyor. Buna ek olarak, iki model de emisyonsuz sürüş keyfi olanağı sağlıyor. Yeni Corsa Elektrik, 100 kW/136 HP gücündeki motor ve 50 kWsa kapasiteli batarya seçeneği ise 354 kilometreye kadar (WLTP), şehir içindeyse 492 kilometreye kadar (WLTP) menzil sunuyor. Opel Corsa Elektrik’i çok kısa bir mola vererek şarj etmek de mümkün. 100kW’lık bir hızlı şarj istasyonunda batarya kapasitesinin yüzde 80’i ortalama 25 dakika içinde şarj edilebiliyor.

Çarpıcı ve sade tasarımıyla Opel Mokka Elektrik, olağanüstü bir göz alıcılığa sahip. Bu model, 100kW/136 HP güç ve 260 Nm tork üretebilen elektrikli motoruna sahip ve bataryası tüm Opel modellerinde olduğu gibi, Mokka Elektrik’te de gövde altında konumlandırılıyor. Bu sayede yolcu ya da bagaj bölümünde alan kaybı oluşmuyor ve daha iyi bir yol tutuşla, üstün bir sürüş keyfi elde ediliyor.

Elektrikte çığır açan Opel Astra Elektrik

Sınıfının en çok tercih edilen otomobili Opel Astra, yeni neslinde de bu başarısını sürdürüyor. Diğer birçok elektrikli araç 150 km/s ya da 160 km/s azami sürat ile sınırlandırılırken, Astra Elektrik 170 km/s azami sürate ulaşabiliyor.. Böylece, Astra Elektrik, 418 kadar olan (WLTP) menziliyle, şarj için mola verme ihtiyacı duymadan uzun yolculuklara olanak sağlıyor. Bu yolculuklar, AGR sertifikalı rahat tasarımlı aktif spor koltuklar, göz almayan en yeni teknolojiye sahip IntelliLUX LED®Pixel farlar ve kullanımı kolay Pure Panel Pro kokpit ile maksimum konforun keyfini çıkarırken gerçekleşiyor.

Yeni Combo Elektrik ile Zafira Elektrik üstün konfor ve VIP yolculuk sunuyor

Yeni Opel Combo Elektrik ve Opel Zafira Elektrik, günlük kullanım, tatil yolculukları ya da servis aracı olarak kullanmak için mükemmel seçenekler arasında yer alıyor ve tüm bu olanakları göz alıcı konfor ve maksimum güvenlik eşliğinde sağlıyor. Yeni tanıtılan iki araçta da 18 adede kadar sürüş destek sistemi bulunuyor. Bu da sürücülerin daha konforlu ve güvenli bir yolculuk yapmasını sağlıyor. Bu sistemler arasında yüksek çözünürlüklü 180 derecelik geri görüş kamerası, Combo için sunulan sınıfının lideri olan Intelli-Lux LED® Matrix Far gibi yeni özellikler bulunuyor.

Yeni Opel Combo Elektrik, tüm ihtiyaçlara yenilikçi çözümler sunuyor. Bu yeni araç 775 litre yükleme hacmi ve bagaj kapağı üzerinde yer alan ve ayrı olarak açılabilen pencere sayesinde kargo alanına benzersiz bir erişim sağlıyor. Yatay olarak katlanabililen yolcu koltuğu sırtlığı ise özellikle aracın yüklenmesi sırasında pratik bir çözüm sunuyor. Yeni Combo Elektrik araç sahiplerine tek şarjla 346 kilometreye kadar (WLTP) seyahat etme imkanı sağlıyor. Ayrıca düşük sıcaklıklarda batarya verimliliğini korumaya yardımcı olan elektrikli aktarma sistemleri ve yüksek verimli ısı pompasının geliştirilmesiyle birlikte yerini aldığı modelden yaklaşık 60 kilometre daha fazla sürüş menzili sunuyor.

Yeni Zafira Elektrik 75 kWsa batarya ile sunuluyor. Daha fazla geliştirilen 75 kWs kapasiteli bataryası sayesinde, şarj molası vermeden 350 kilometreye kadar menzili (WLTP) mümkün kılıyor ve sekiz kişiye kadar kalabalık bir yolculuğa imkan tanıyor. Aracın iki yanında da bulunan sensörlü ve elektrikli kayar kapılar ise iki ve üçüncü sıra koltuklara inip binmeyi kolaylaştırıyor. Yeni Zafira Elektrik’in yalnızca 1,90 metre olan yüksekliği, zemin altı otoparklar için tamamen uygun bir yapı sunarak daha fazla pratiklik sağlanıyor.

Yeni Combo Elektrik, Vivaro Elektrik ve Movano Elektrik ile ticari ihtiyaçlara kesin çözüm

Geçtiğimiz günlerde görücüye çıkan Opel’in hafif ticari araçları, yeni Combo Elektrik, Vivaro Elektrik ve Movano Elektrik, Opel’in diğer elektrikli ürün gamıyla aynı derecede etkileyici yönlere sahip. Tüm yeni gelen araçların ortak özelliği, hafif ticari araç segmentine yeni tasarımlarıyla taze bir soluk getiriyor olmaları. Her biri ilk kez karakteristik Opel Vizör marka yüzüyle sunuluyor. Daha fazla geliştirilmiş modern görünümlü kokpitlerin en önemli özellikleri arasında, kablosuz akıllı telefon entegrasyonu ile Apple CarPlay ve Android Auto destekli bilgi-eğlence sistemleri bulunuyor. 10” inç’e kadar olan renkli dokunmatik ekranlar dikkat dağıtmayan ve kolay kullanım olanağı sunan özellikleriyle en iyi multi-medya deneyimini garanti ediyor. Ayrıca geniş çaplı en yeni teknolojiyle donatılan elektronik sürüş destek sistemleri en üst düzeyde güvenliğin garanti edilmesini sağlıyor.Tüm bunlar, mevcut hafif ticari araç özellikleriyle bir arada sunuluyor.

Combo Elektrik, Vivaro Elektrik ve Movano Elektrik, içten yanmalı motora sahip muadillerinin hareket kabiliyetini aynı şekilde sağlamayı sürdürüyor. Yeni nesil batarya teknolojileri ve artan sürüş verimliliği gibi iyileştirmeler sayesinde her üç model de sınıfının öncüsü ve emisyonsuz elektrikli mezile sahip. Combo Elektrik, şarj molası vermeden 346 kilometreye kadar, Vivaro Elektrik 350 kilometreye kadar menzil sunarken, bunlara ek olarak, üç araç da örnek olarak gösterilebilecek yükleme hacimlerinin yanı sıra, çekme kapasiteleriyle de öne çıkıyor. Bir panelvan olan yeni Combo Elektrik, 4,4 m3 yükleme kapasitesine sahip. Araç, 780 kilograma kadar taşıma yükü ve 750 kilograma kadar çekme kapasitesiyle sınıfında lider konumunda. Modele bağlı olarak, yeni Vivaro Elektrik 6,6 m3 yük kapasitesine sahip ve 1,2 tondan fazla yükü taşıyabiliyor. Opel müşterileri halihazırda geniş çaplı elektrikli ve emisyonsuz model yelpazesi arasından günlük kullanım, aile ve iş odaklı seçim yapabiliyor.