Vertiv’den Hindistan’a yeni üretim tesisi ve test laboratuvarı yatırımı

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, Hindistan’ın Pune kentinde bulunan Chakan bölgesinde yeni bir üretim tesisi açtığını duyurdu. Bu tesis, Hindistan ve APAC bölgesi de dahil olmak üzere küresel çapta artan veri merkezi talebini ve destekleyici altyapı çözümlerini karşılamak için faaliyet gösterecek. Yeni tesis, termal yönetim ürünlerinin yanı sıra sunucu barındırma merkezleri, bulut, telekom ve kurumsal veri merkezleri için özel olarak tasarlanmış çözümler üretecek. Yeni tesis, Ambernath ve Pune’deki mevcut üretim tesislerine ek olarak, Vertiv’in Hindistan’daki üçüncü tesisi olma özelliğini taşıyor.

4.8 dönümlük bir alanı kapsayan tesis, 200W ila 2MW+ arasında değişen soğutma çözümlerinin üretimini destekliyor. Tesisin sunduğu çözümler arasında adyabatik serbest soğutma sistemleri, büyük ölçekli özel hava işleme üniteleri (AHU), termal wall üniteleri, yeni bir dizi büyük doğrudan genleşme (DX) ve ekonomizer üniteleri ile yeni bir dizi serbest soğutma, sıralı soğutma, duvara monte üniteleri ve kabin soğutma sistemleri bulunuyor. Tesis ayrıca performans testi sağlayan son teknoloji psikometri laboratuvarlara, özel müşteri deneyim merkezine ve tasarım destek yeteneklerine sahip. Tesis, sürdürülebilirlik ve çevreye etkiyi azaltmaya odaklanan Hindistan Yeşil Bina Konseyi (IGBC) uyumlu bir parkta bulunuyor.

Artan talepler karşılanacak

Vertiv CEO’su Giordano (Gio) Albertazzii yeni tesis hakkında şunları söylüyor: “Artan küresel dijitalleşme ve Yapay Zeka’nın (AI) hızlı benimsenmesi ile birlikte, veri merkezi endüstrisi ciddi manada büyüme yaşıyor. Bunun sonucunda, veri merkezi termal ve güç altyapısı da dahil olmak üzere daha fazla kapasiteye yönelik yoğun bir talep yaşanıyor. Hindistan’ın APAC bölgesinde üçüncü bir üretim tesisi inşa etmemiz, ülkenin veri merkezi ekosistemini geliştirmeye yönelik taahhüdümüze olan bağlılığımızı gösterirken aynı zamanda küresel talebi karşılamamıza büyük ölçüde destek oluyor.”