Vertiv, CoolTera Ltd’yi satın alarak sıvı soğutma portföyünü güçlendiriyor

Anlaşma, Vetiv’in yapay zekanın (AI) geniş ölçekte dağıtımını destekleme yeteneklerini güçlendirecek.

Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv (NYSE: VRT), şirketin yan kuruluşlarının, veri merkezi sıvı soğutma teknolojisi için soğutma sıvısı dağıtım altyapısı sağlayıcısı CoolTera Ltd. (CoolTera) şirketinin tüm hisselerini ve belirli varlıklarını satın almak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Bu varlıklar arasında, bazı sözleşmeler, patentler, ticari markalar ve CoolTera’nın bir iştiraki tarafından sağlanan fikri mülkiyetler de yer alıyor.

Soğutma çözümleri çeşitleniyor

2016 yılında kurulan ve İngiltere merkezli olan CoolTera, sıvı soğutma altyapı çözümleri sağlamasının yanında veri merkezi sıvı soğutma çözümleri için soğutma sıvısı dağıtım üniteleri (CDU), ikincil akış ağları (SFN) ve manifoldlar tasarlayıp üretiyor. Üç yıldır teknoloji ortağı olan CoolTera ve Vertiv, veri merkezlerine ve süper bilgisayar bilgi işlem sistemlerine yönelik çok sayıda küresel uygulama gerçekleştirdiler. CoolTera’nın satın alınması, Vertiv’in zaten güçlü olan termal yönetim portföyüne, yüksek yoğunluklu bilgi işlem soğutma gereksinimleri için kontrol ve sistemler, ileri soğutma teknolojisi ve derin uzmanlık getiriyor. Ayrıca, bu satın alım, uygulamalar için ekosistem genelin mevcut olan önemli endüstri ortaklarını da çekiyor. CoolTera, güçlü müşteri hizmetleri ve mühendislikte kendini kanıtlamış bir geçmişe sahip, nitelikli sıvı soğutma mühendislerinden oluşan bir ekibe sahip.

Vertiv CEO’su Giordano Albertazzi, “Bu satın alım, gerçek anlamda değer yaratmaya yönelik uzun vadeli stratejik vizyonumunu yansıtıyor. Ayrıca, yüksek yoğunluktaki soğutma çözümlerindeki uzmanlığımızı daha da güçlendiriyor. Bu satın alım, sıvı soğutma portföyümüzü daha da güçlendirmenin yanı sıra küresel veri merkezi müşterilerimizin ihtiyaçlarına hizmet etme yeteneğimizi artırarak, ölçeklenebilir yapay zeka ihtiyaçlarını destekleme konusundaki pozisyonumuzu ve yeteneklerimizi güçlendirmek açısından önem taşıyor” dedi.

CoolTera Genel Müdürü Mark Luxford, “Vertiv ailesine katılmak, aldığımız mantıklı bir karardı. Veri merkezi termal yönetimi konusundaki lider konumda olmaktan mutluluk duyuyoruz. Vertiv, yapay zeka uygulamalarının ihtiyaç duyduğu hızda teknolojileri ölçeklendirme yeteneğini gösterdi. Sektörün talep ettiği ölçekte, birlikte çalışarak yeni nesil sıvı soğutma teknolojilerini sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Vertiv, endüstri büyümesini desteklemek için oldukça iyi bir konumda yer alıyor” dedi.

Satın alma işleminin, olağan kapanış koşullarına tabi olarak 2023’ün dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.