Oyun bilgisayarı satın alacaklar için başlangıç modeli rehberi

Kısa süre öncesine kadar oyun bilgisayarları sadece bu amaca hizmet ediyordu. Şimdilerde ise oyun bilgisayarları hem büyük alana ihtiyaç duyan bu eğlenceye platformu hizmetini verirken, aynı zamanda da bir ev ile iş bilgisayarı olarak da kullanılıyor. Bu nedenle oyun bilgisayarı seçmek daha önemli hale geldi. Aynı zamanda dövizdeki dalgalanmaya bağlı artan fiyatlar da oyun bilgisayarı pazarında çok etkili oluyor. Peki, hangi bilgisayarı tercih etmek lazım?

Yaz aylarında hem eğlence, hem iş, hem de karne hediyesi olarak oyun bilgisayarı almak isteyenler için HardwareLab bir ürün derlemesi gerçekleştirdi.

Acer Nitro yapay zeka ile oyun zevkini artırıyor

Türkiye’de en çok satan oyun bilgisayarı markalarının başında Acer geliyor. Acer’in Nitro serisi oyun severlerin ilk tercihi arasında bulunuyor. Acer Nitro AN515 oyun bilgisayarı, 12. Nesil Intel® Core™ i7 işlemci1 ile NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Serisi GPU’ların (maksimum MGP için tamamen optimize) güçlerini birleştirerek oyun dünyasının lideri olma fırsatı sunuyor. Üründe iki adet 4. Nesil M.2 PCIe yuvası ve 32 GB’ye kadar DDR4 3200 RAM bulunurken, bu ürün ile en yüksek hıza ve devasa depolama kapasitesine ulaşılıyor. Yeni nesil oyunlar için tasarlanan Acer Nitro oyun bilgisayarında 12. Nesil Intel® Core™ işlemciler, hem üstün oyun performansı hem de kusursuz çoklu görev yürütme esnekliği sunuyor. Yeni inovatif mimari, doğru çekirdeği doğru iş yüküyle eşleşiyor. Böylece arka plan görevleri, oyununuzu kesintiye uğratmıyor. Sohbet ederken, internette gezinirken, canlı yayın yaparken, video kaydederken, düzenleme yaparken ve oyun oynarken performans kaybı yaşatmıyor. Yapay zekaya da sahip üründe daha iyi bir deneyim için ayar ve çözünürlük kalitesi de hayli yüksek. Çift fanlı soğutma sistemi de yoğun oyun deneyimlerinde ürünü koruyan bir özellik. Acer Nitro oyun bilgisayarının satış fiyatı ise 22.750 TL’den başlıyor.

Oyun canavarı Monster Abra A5, kalitesiyle üstün performans sunuyor

Türkiye’de çok tercih edilen ve üstün performans sağlayan bir başka oynu bilgisayarı ise yerli canavar Monster Abra A5 serisi. Yeni 11 nesil Intel Core Tiger Lake işlemci ile oyunlarda maksimum performans sağlayan Monster Abra A5, Nvdıa GeForce RTX 3050Tİ Max Performance 4GB donanıma sahip. Üstün salitede ses ve görüntü akışı bulunan üründe, daha hızlı veri akımı özelliği yer alıyor. 64 GB’ye kadar genişletilebilir RAM ile daha yüksek performans sunan Abra A5 serisi, 3. nesil Xcooling soğutma sistemi ile performans hiç düşmeden oyun zevkinin yaşanmasını sağlıyor. Surround ses sistemine sahip ürün hem oyun, hem de film video deneyimlerini de üst seviyeye çıkartıyor. Monster Abra A5’in satış fiyatı ise 24.000 TL’den başlıyor.

Fiyat performans ürünü Lenovo İdeapad

Oyun bilgisayarı konusunda yapılabilecek bir başka tercih ise Lenovo’nun İdeapad Gaming serisi. Bir fiyat performans ürünü olan bilgisayar, 15.6 inç ekrana, 4 GB ekran kartı hafızasına sahip. Ekran kartı Nvdia GeForce RTX 3050 modeli olan Lenovo İdeapad Gaming’in klasik aydınlatmalı klavyesi, 6 saate kadar şarj kullanımı ve resmi distribütör garantisi gibi özellikleri bulunuyor. Lenovo İdeapad Gaming’in satış fiyatı ise 20.000 TL’den başlıyor.