Zyxel’den işletmelere daha iyi kapsama alanı sunan yeni ürün: WiFi 6EAP 

Yeni WiFi 6E Boost AP’ler, okullar ve kalabalık ortamlarda çalışan işletmeler için geniş kapsama alanına sahip daha hızlı bir WiFi sunuyor.

Güvenli, yapay zekâ ve bulut destekli ağ çözümlerinde öncü şirketlerden biri olan Zyxel Networks, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni açılan 6GHz radyo spektrumundan faydalanmalarını sağlayan yeni WiFi 6E Access point (AP) serisini geliştirildiğini açıkladı. 

WiFi 6E, ağ trafiğindeki tıkanıklığı çözmek için tüm dünyada en çok başvurulan çözümlerden biri haline gelse de, bu teknolojiyi tüm ağda uygulamak kurumlar için maliyetli olabiliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler ile okullar gibi kısıtlı bir bütçeyle çalışan kurumlar için ise sıkışık access pointlerinde WiFi 6E AP’leri kullanmak daha uygun maliyetli bir çözüm oluyor. Bununla birlikte, 6GHz’in yüksek frekans yapısı göz önüne alındığında, çoğu WiFi 6E cihazının tipik olarak daha kısa bir menzili bulunuyor ve bu, değişen mesafelerde bağlananlar için parazitli bir kullanıcı deneyimine işaret edebiliyor.

Bu sorunu çözmek amacıyla Zyxel tarafından kullanıma sunulacak olan ürünler, işletmelerin ve okulların en az yatırımla WiFi 6E’nin tüm avantajlarından yararlanmalarına yardımcı olan güçlü  kablosuz menzil artışı sağlıyor. Şirketin üç yeni iç mekân AP modeli, mevcut WiFi 5 veya WiFi 6 ağlarından trafiği 6GHz’e boşaltmak isteyenler için her ikisi de BandFlex antenini destekleyen NWA220AX-6E ve WAX620D-6E’yi içeriyor. Serinin üçüncü ürünü olan WAX640S-6E ise parazit sorunlarına kesin bir çözüm sağlayan akıllı  anten teknolojisine sahip birinci sınıf üç bantlı bir model.

WiFi 6E’nin tam potansiyeli hizmetinizde: Zyxel 6E Boost

Üç yeni access point (AP), her AP’nin kapsayabileceği menzili en üst düzeye çıkarmak için kaliteli RF filtreleri ve optimize edilmiş bileşenlerle birlikte 6Ghz’de ince ayarlı 4×4 radyo ile donatılacak. Bu durum kullanıcı deneyiminde büyük bir fark ortaya koyuyor ve daha uzak bir mesafeden bağlanan cihazların eşit derecede bağlantı hızları elde edeceği anlamına geliyor. 

BandFlex özelliği ile 5GHz veya 6GHz arasında ihtiyacınız olan geçişi yapmak mümkün

WAX620D-6E ve NWA220AX-6E access pointler (AP), 5GHz veya 6GHz’de yapılandırılabilen endüstri lideri bir radyo tasarımı olan BandFlex’le geliyor. Bu, sıkışık alanlardaki WiFi trafiğini yeni açılan 6GHz’e boşaltmak isteyenler veya belirli bir alanda çalışan daha uyumlu istemci cihazları olduğunda şimdilik 5GHz dağıtmayı ve 6GHz’e geçmeyi tercih edenler için daha fazla esneklik sağlıyor. WAX620D-6E ve NWA220AX-6E ayrıca tam teşekküllü bir üç bantlı AP’den daha bütçe dostu bir seçim sunuyor. 

Hiçbir parazit olmadan sorunsuz çalışma

Aynı alanda çalışan cihaz ve uygulama sayısı ne kadar fazlaysa, parazit ihtimali de o kadar yüksek olur. Zyxel’in WiFi 6E AP’lerinde, Gelişmiş RF filtresi ve yakındaki 5GHz kanallarından ve 4G/5G mobil ağlardan gelen paraziti en aza indiren Gelişmiş Hücresel Birlikte Varolma (Advanced Cellular Coexistence) ile birlikte geldikleri için parazit çok daha az endişe verici olarak değerlendiriliyor. Birinci sınıf bir model olan WAX640S-6E ayrıca bağlantıyı sürekli izleyen ve ortak kanal parazitlerini azaltmak ve WiFi performansını artırmak için anten modellerini uyarlanabilir şekilde ayarlayan akıllı bir anten içeriyor. 

Yeni modellere ilişkin bir değerlendirme yapan Zyxel Kıdemli Başkan Yardımcısı Crowley Wu, şunları söyledi: “İşyerlerimizdeki, okullarımızdaki ve kampüslerimizdeki cihazlara ve uygulamalara artan bir bağlılık var ve bu da bizi WiFi özelliklerine her zamankinden daha fazla bağımlı hale getiriyor. İşletmeler ve kamu sektörü kuruluşları, yakınlık veya bağlı kişi sayısından bağımsız olarak yüksek kaliteli, yüksek hızlı bir hizmete ihtiyaç duyuyor. İşte, bu ihtiyaçları karşılamak üzere WiFi ağlarındaki yükü hafifletmek için yeni WiFi 6E AP’lerimizi piyasaya sunuyoruz.” 

Üç yeni Access point (AP), bağımsız, denetleyici ve Nebula bulut tabanlı yönetimini destekleyecek ve seçtikleri çözümü çalıştırırken tam esneklik sağlayacak. WAX640S-6E ve WAX620D-6E, bir yıllık Nebula Pro Pack lisansı ile gelirken, NWA220AX-6E ise ücretsiz Base Pack lisansı ile kullanıcılara ulaşacak. 

Daha fazla bilgi için lütfen https://www.zyxel.com/WiFi6E adresini ziyaret edin.