Dışı mini, içi dev aile arabası Toyota Yaris Hybrid

İstanbul gibi trafiğin yoğun, park alanının az olduğu yerlerde A sınıfı otomobiller tercih sebebi. Üstelik Toyota markası ile üretilen ve dünyada çok tutulan Yaris gibi bir araç, kullanmak için oldukça ideal. Biz de Yaris ile Kozyatağı-Çorlu-Kadıköy bölgesinde test sürüşleri gerçekleştirdik. E5 ile TEM’de gerçekleşen sürüşümüzde, Toyota Yaris Hybrid’in tam bir yakıt cimrisi olduğunu gördük. Araç, neredeyse yakıt tüketmiyor eskilerin değimiyle yakıtı kokluyor. Bir depo benzin ile 600 Km yol yapmak mümkün. Bu da tasarruf günlerinden geçerken, Yaris Hybrid’i yakıt konusunda önemli bir noktaya koyuyor.

Toyota’nın dışardan küçük görünün hacmi, içine girildiğinde ise oldukça farklı bir duruma dönüşüyor. Araç, birçok C ve D sınıfın bile kolay sahip olmadığı iç mekan ferahlığına sahip. Otomobilin geniş ayak uzatma bölümü, arka koltukta da rahat ve ferah mekanı bu aracı 4 değil 5 kişinin rahatça kullanabileceği hale getiriyor. Diz ve baş mesafesinin oldukça iyi ayarlandığı Toyota Yaris’i 1.90 cm uzunluğa kadar boy oranına sahip kişiler çok rahatlıkla kullanabilir ve tercih edebilirler.

Önemli bir iş başarılmış

Aracın bir başka özelliği de geniş bir bagaj hacmine sahip olması. Kalabalık ailelerin aylık alışverişleri, çeşitli eşyalar ve daha başka birçok şeyi Toyota Yaris’in geniş bagaj hacmi ile taşımak mümkün. Bu nokta da Toyota mühendisleri gerçekten önemli bir iş başarmışlar ve takdiri hak etmişler.

Park konusunda biraz çalışmak gerek

Otomobilde Toyota Touch 2 multimedya sistemi bulunuyor. Harita, görseller ve geri görüş kamerası aracın artıları arasında bulunuyor. Öte yandan geri görüş kamerasının park sırasında araç ve nesnelere fazla yaklaşıldığı zaman kaza uyarısı sinyali vermemesi, yine sanal şekilde parkı gösteren çizgilerinin hareket etmemeleri bu teknolojik otomobilde sayılan özelliklerin neden eksik kaldığı sorusunu gündeme getiriyor.

Sağlamlık hissi veriyor

Bunun yanında Toyota Yaris Hybrid’te kullanılan iç malzemenin oldukça kaliteli olduğunu, direksiyon simidinin de yine önemli malzemelerden üretildiğini ve sağlamlık hissi verdiğini dile getirmek gerekiyor. Aracın bir başka eksisi olarak görülebilecek yönü ise şerit takip sisteminin sadece sesli uyarı vermesi. Şerit ihlali yaptığınızda direksiyonun emin misiniz anlamında bir saniyelik kilitlenmesinin dışında, uyuma ya da dalgınlık gibi durumlar nedeniyle emniyet kemerinin daralması ile uyarı verilmemesi, bu aracın eksileri arasında yer alıyor.

İlk otomobil olmak için tüm özellikler onda

Özetle, Toyota Yaris Hybrid, hem satış fiyatı, hem yakıt cimrisi olması, hem kaliteli malzeme kullanılması, hem iç hacminin genişliği, hem de oldukça şık görünen yeni makyajlı hali ile otomobil severler tarafından halihazırda çok tercih edilen bir otomobil. Öte yandan bir kişinin ilk sıfır otomobili olma noktasında ise Toyota Yaris ile yola çıkmakta fayda var. Araç, birçok açıdan kullanıcısına avantajlar sağlayarak, onun iyi bir sürücü olmasına katkı sağlayacak şekilde üretilmiş ve kullanıcıya sunulmuş durumda. Araçla ilgili daha fazla bilgi için https://www.toyota.com.tr/new-cars/yaris/index.json