Sahibinden.com’da konut arayanların başı dertte

Türkiye’de emlak fiyatlarını belirleyen tekel durumuna gelen Sahibinden.com’da konutlara yapılan fahiş zamlar pes dedirtti. Üstelik konut balonunu şişiren birbirinden farklı ilanlara da site yönetiminin dur dememesi şaşkınlıkla izleniyor. Aynı konut için 70.000 TL fiyat farkı bulunan ilanların hazırlanması dolandırıcılık iddialarını da kuvvetlendiriyor.

Konuta son dönemde fahiş oranlarda zam yapıldı. Dövizi, altını hatta Bitcoin’i de geçen bu zam oranları Mayıs-Haziran arası yüzde 20’yi aşmış durumda. Covid-19 nedeniyle konut sıkıntısının yaşanması ve daralan piyasayı fırsat bilen ev sahipleri ise verdikleri ilanlarla ‘Bu kadar da olmaz’ dedirtiyor.

İstanbul Kozyatağı’ndaki bir ilan da tam bunun örneği olarak karşımıza çıktı. İlk verilen ve hala yayında olan ilanda aynı konut için 770 bin TL gibi bölgeye göre uçuk bir fiyat belirlenirken, asıl bomba ikinci ilan ile ortaya çıktı. Bir günde aynı konuta 70.000 TL tutarında zam yapılarak bir başka satış ilanı daha verildi. Üstelik bu zammın neye dayandığı bilinmiyor. İlk ilan da halihazırda yayında bulunuyor.

Birinci fotoğraftaki ilan 11 Temmuz tarihli. Konut için istenen fiyat ise 770 bin TL.

İkinci fotoğrataki ilan ise 14 Temmuz tarihli. Aynı konut için istenen fiyat ise 840 bin TL.

3 gün için aradaki zam farkı 70 bin TL. Bir başka değişle konuta 3 günde yüzde 10 zam yapılmış durumda.

Aynı iki ilan da sitede yer alırken, Sahibinden.com’da buna benzer durumda farklı fiyatlarda bulunan onlarca ilan konut sektörüne büyük zarar vermeye devam ediyor.