Kargo şirketleri Kurban Bayramı mesaisinde

Türk kargo sektörü, Covid-19 döneminde yükselen yoğun temposunu Kurban Bayramı’nda da vites artırarak sürdürüyor. Bayram öncesinde hareketlenen perakende sektörüne ve online alışveriş dünyasına en iyi hizmeti vermek için 100 bin kişiyi aşkın kargo ordusu, gece gündüz durmaksızın çalışıyor.  Türkiye’nin önde gelen lojistik kuruluşlarından GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, sektörün büyümesini Kurban Bayramı’nda da sürdüreceğini söyledi. Büyüme hızı ile dünyaya örnek olan sektörün yatırımlarına devam ettiğini anlatan Akyürek, “Kurban Bayramı hareketliliği 520 milyar TL’yi aşan kargo sektörünün büyüme hedeflerini çok ileriye taşıyacak. Ekonomik çarkların dönmesi için; lojistiğin bir makinenin parçaları gibi düzgün işlemesi çok önemli. Özellikle yoğunluğun arttığı bu dönemlerde, yüzde 100 müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çalışıyoruz. Bu noktada kurum ve kişilere özel ihtiyaç odaklı ‘butik hizmet’ modelimizi uyguluyoruz. Butik hizmet modeli bizim müşteriyle kesintisiz iletişimde kalıp, sıfır sorunla teslimatları gerçekleştirdiğimiz bir uygulama. Böylece kargo sektöründe sürdürülebilir müşteri memnuniyeti sağlama konusunda örnek şirket olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi. 

Kurban Bayramı vesilesiyle perakende sektöründe ve internet satışlarında tepe noktası görüldü; böylece tam kapanma dönemlerinde duraklayan ekonominin çarkları hızla dönmeye başladı. On milyarlarca TL’lik bu ticaret hacmi özveriyle hizmet üreten kargo sektörü ve onun 100 bini aşkın çalışanın 7/24 ara vermeden sürdürdüğü mesaisi sayesinde gerçekleşiyor. Kurumsal siteler üzerinden siparişinin yoğunlaştığı bu dönemde, kargo çalışanları teslimat için fazla mesai yaparak, sokakları arşınlıyor.

TATİLCİLERDEN ÖNCE BAVULLARI TESLİM EDİLİYOR

Türkiye’de kargo sistemini değiştirme amacıyla yola çıkan; bugüne kadar da yüzde 100 müşteri memnuniyeti ve sıfır şikâyetle yoluna devam eden GKN Kargo, Kurban Bayramı’nda durmaksızın çalışıyor. Büyüklüğü 520 milyar TL’yi aşarak Türkiye ekonomisine dev bir katkı sağlayan kargo sektörünün bayram dönemlerinde yoğun şekilde hizmet verdiğini belirten GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, “Ramazan Bayramı’nda da yoğun bir mesai yapmıştık. Normalleşme döneminde, herkes sevdikleriyle bayramı geçirmek istiyor. Bagajlarında yolculuk için yiyecek taşıyan ya da uçakta çantalarının kaybolma riskiyle uğraşmak istemeyen kişiler, bavullarını ve gidecekleri yerdeki büyüklerine aldıkları hediyeleri bize emanet ediyor. Onlar varış noktalarına ulaşmadan bavulları ve paketlerini yerlerine ulaştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yoğunluğun bayram tatilinin sonuna kadar süreceğini düşünüyoruz” dedi.

YOĞUNLUĞU AŞMAK İÇİN MESAİ 7 GÜN 24 SAAT SÜRÜYOR

Türkiye’nin 81 şehrine ve 220 ülkeye lojistik hizmeti verdiklerini anlatan GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek, “Covid-19 döneminde başlayan e-ticaret alışkanlığı, yeni normal döneminde de aynı hızla devam ediyor. Kuryelerimiz, e-ticaret şirketlerinin depolarından çıkan siparişleri müşterilere ulaştırmak için mesafe tanımadan çalışıyor”dedi. Kurban Bayramı öncesinde e-ticaret şirketlerinden alışverişin tavan yaptığını anlatan Akyürek, “Satın alınan ürünleri bayramdan önce adreslerine götürmek için İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Trabzon ve Konya’daki lojistik merkezlerimizde 7/24 mesaimiz devam ediyor. Diyebilirim ki, Kurban Bayramı’ndaki kargo gönderimi Ramazan Bayramı’ndan yüzde 100 daha fazla. Büyükşehirlerde 1 günde, uzak bölgelerde ise 3 gün içinde kargoları adreslerine teslim ediyoruz. Kargomuz yola çıktığında, yoldayken ve ulaşmadan önce mutlaka müşterimizi mesajla, telefonla bilgilendiriyor; memnuniyet politikamız uyarınca paketi-kargosu müşterimize ulaşana kadar kendileriyle irtibatımızı koparmıyoruz” ifadelerini kullandı.

ARAÇ SAYISI VE İSTİHDAM ARTACAK

Otomotiv Sanayii Derneği’nin verilerine göre Türkiye’de 2021 Ocak – Haziran döneminde kamyonet satışları yüzde 49, kamyon satışları ise yüzde 150 oranında artış gösterdiğini hatırlatan Gökhan Akyürek, bu artışta kargo sektörünün büyük payı olduğunu belirtti. Akyürek “Ticari araçların büyük kısmı kargo şirketlerince satın alındı. Çünkü Covid-19 döneminde yüzde 400’e varan e-ticaret artışlarıyla birlikte, sektörümüzde önemli büyümeler kaydetti. Başta GKN Kargo olmak üzere sektör temsilcilerinin araç yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Otomotiv sanayiinin istihdama nasıl büyük bir katkı yaptığı düşünüldüğünde, kargo sektörünün Türkiye ekonomisi için çalıştığı daha net anlaşılıyor” bilgisini verdi. Kargo sektöründeki büyümenin e-ticarete paralel olarak hızla artacağının altını çizen Akyürek, “Şirket olarak 2019-2020 arasında yüzde 230’luk bir büyüme yakaladık. 2021’de ise ilk 6 ayda yüzde 100’lük bir büyüme gerçekleştirdik. Yılsonunda da yine yüzde 150 oranında büyümeyi öngörüyoruz. Kargo şirketleri büyüdükçe, istihdam artacak. Araç satın alma ya da filo kiralama oranları yükselecek. Böylece Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlamanın haklı gururunu yaşayacağız” dedi.