Drone Toy Adult Helicopter Electronics Technology Innovation Aeromodelling Fun Leisure Concept

Drone satın alma rehberi

HardwareLab, yaz tatilinin yaşandığı bugünlerde hangi drone’un alınması gerektiğine ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Her bütçeye uygun drone bulmak mümkün.

Bir arı sürüsü gibi ses çıkartmasına rağmen uçtuğu zaman kullanıcısına büyük bir zevk veren drone, yaz tatilini eğlenceli geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Peki, hangi drone’u almak gerekiyor? En pahalı drone’u almak tüm ihtiyaçları karşılar mı? Hardwarelab olarak, son dönemde en çok satan drone modellerini ve ücretlerini karşılaştırarak, tüketiciler için bir drone satın alma rehberi hazırladık.

Katlanabilme özelliği

İlk sırada mütevazı boyutlara ve satış fiyatına sahip Aden E58 Fly More Combo Drone geliyor. 5x27x15 CM boyutlara sahip drone katlanarak cepte taşınabilme özelliğine sahip. 720p görüntü kalitesine ve Wi-Fi’ye bağlanabilme özelliğine sahip drone, yörünge takip ve fotoğraf netleştirme modlarına sahip. Ürünün satış fiyatı ise 440 TL.

4K görüntü çekme özelliği

Çok satan ürünlerde ikinci sırada ise yine Aden marka E58 Pro 4K Fly More Combo Drone modeli bulunuyor. 245 gr ağırlığıyla yüksek çözünürlüklü görüntü çekme özelliğine sahip ürün, tek tuş ile iniş kalkışın yanı sıra değiştirilebilir batarya özelliğine de sahip. Ürünü diğer modellerden ayıran özelliği ise 4K görüntü çekme niteliği. Drone’un satış fiyatı ise 1.500-2.000 TL bandında değişiyor.

Otomatik iniş kalkış özelliği

Tüketicilerin tercih ettiği bir başka drone ise Corby CX014 Wifi Kameralı Katlanabilir 720P Smart modeli. Wi-Fi özelliğinin yanında, katlanabilme fonksiyonu da bulunan drone, 75 metre kontrol mesafesine ve 14 dakika uçma süresine sahip. HD720p kameraya sahip drone, otomatik iniş kalkış fonksiyonlarıyla da tüketici tarafından yeğlenen modeller arasında bulunuyor. Ürün 340 ile 500 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

Eve geri dönebiliyor

Profesyonel kullanımlar için uygun bir başka drone modeli ise Eachine E520. Dahili kamera ve anlık görüntü aktarım özellikleri bulunan üründe, rota takibi ve takla atabilme özellikleri bulunuyor. 1.200 TL satış fiyatına sahip ürün, engellerden kaçınma ve akıllı eve dönüş gibi nitelikleriyle kullanıcı dostu bir deneyim sunuyor.

Çekimler için ideal ürün

Film ve belgesel çekimleri için kullanılan profesyonel modellerde ise tercih edilen markaların başında DJI geliyor. Birçok modeli ile profesyonel kullanıma olanak sunan markanın Mavic 2Pro Smart modeli en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. 28.000 ile 30.000 TL arasında değişen fiyatlarla alıcı bulan drone, 20 MP sensör kameraya sahip. 1 inç sensöre de sahip olan ürün, 31 dakikalık uçuş süresi ile eşsiz görüntülerin kazanılmasında baş rolü oynuyor.