Vivo, Erkek A Milli Takım’ın Yeni Ana Sponsoru

Dünyanın en büyük 5 akıllı telefon üreticisi arasında yer alan vivo, Türkiye Erkek A Futbol Milli Takım’ın “Ana Sponsoru” oldu. Türkiye pazarına 3 ay önce iddialı bir giriş yapan vivo’nun, TFF ile gerçekleştirdiği sponsorluk sektör açısından önem taşıyor. 

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle online olarak düzenlenen imza töreni ve basın toplantısına TFF Başkanı Nihat Özdemir, vivo Türkiye CEO’su Andrew Liu, vivo Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Dayıoğlu Kıran, TFF Sponsorluk ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alkın Kalkavan, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve milli futbolcu Mert Günok katıldı. Düzenlenen online imza töreni ve basın toplantısında vivo markasının Erkek A Milli Futbol Takım’ının ana sponsoru olduğunu duyurmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten belirten vivo Türkiye CEO’su Andrew Liu, “Bu güzel ülkeye ve insanlarına sağlam bir bağlılıkla Ağustos 2020’de Türkiye pazarına girmekten onur duyduk ve bugün kararlılığımıza ve adanmışlığımıza yönelik somut bir adım atıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ile bizi “resmi akıllı telefon ortağı”, daha da önemlisi önümüzdeki iki yıl boyunca Türkiye A Milli Takımı’nın güvenilir ortağı yapacak bir anlaşma imzalıyoruz.” dedi.

Global Değerler Önemli

vivo’nun dünyada futbola önemli yatırımları olduğunu belirten Liu, “vivo olarak insanları kendine saygı duymaya ve enerjik bir yaşam tarzına sahip olmaya teşvik etmenin önemine inanıyoruz. FIFA World Cup ™ ‘ın 2018’in resmi sponsoruyduk ve geçen ay UEFA 2021’e sponsorluğumuzu duyurmuştuk. Spor ve uluslararası turnuvalarda desteğimizi sağlamaya kararlıyız ve vermeye devam edeceğiz. Futbol tutku ve coşku dolu bir spor ve dünya çapında milyonlarca taraftara neşe ve heyecan veriyor. Futbolun ruhu, titiz ve sürekli ilerlemeyle yakından alakalı. Bunlar hem Türk Futbolu’nun hem de vivo’nun ulusal ve global arenada paylaştığı değerler. ” şeklinde konuştu

Ortaklık Uzun Yıllar Sürsün

İmza töreni ve basın toplantısına video konferans yöntemiyle katılan TFF Başkanı Nihat Özdemir ise, TFF olarak futbolda değerli yatırımları olan vivo ile iş birliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken, “Federasyonumuz her zaman dünyanın en iyi markalarıyla iş birliği yapmıştır. vivo’nun Türkiye pazarına girme kararı bizi bir araya getirdi. Çinli bir ortakla ilk kez iş birliği yapmanın heyecanını yaşıyoruz. vivo küresel, öncü bir teknoloji şirketi ve onlarla olan ortaklığımız, Milli Takımımız için Dünya Kupası Elemeleri ve EURO 2020 öncesinde ekstra bir motivasyon olacaktır. Umarım FIFA Dünya Kupası Katar 2022’de birlikte olacağız. Çok güçlü bir markanın desteğini almaktan memnuniyet duyuyoruz. vivo’ya Türk Futboluna verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum ve ortaklığımızın uzun yıllar devam etmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.