OPPO ColorOS 11 Türkiye’de

OPPO, yeni işletim sistemi arayüzü ColorOS 11’in Türkiye’de Aralık ayı itibariyle hem Find X2 hem de Reno4 Lite modelinde kullanılacağını duyurdu. ColorOS 11’in hızla geliştirilmesi sayesinde OPPO kullanıcıları akıllı telefonlarında yeni Android 11 deneyimleri yaşayabilecek.

OPPO, Google ile yakın iş birliği çerçevesinde eylül ayında tüketiciler için Android 11 beta lansmanını gerçekleştirdi ve geri dönüşleri dikkate alarak ColorOS 11’i oluşturdu. Sistemi Türkiye’ye de getiren firma kullanıcıların Android deneyimlerini güçlendiriecek. OPPO Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou “ColorOS 11 kullanıcılara kişiliklerini serbest bırakma ve yaratıcılıklarını sergileme olanağı veriyor; gizlilik ve kontrol düzeylerini artırıyor. Türkiye’deki varlığımız hızla büyüyor. Dijital teknolojiyle kullanıcılarımızın hayatlarını kolaylaştıran bir işletim sistemi sunarak onları desteklemek istiyoruz” dedi.

Sürekli Açık Ekran Özelliği

Akıllı telefon kullanıcılarında kişiselleştirme düzeyini artırma isteği olduğunu tespit eden OPPO, ColorOS 11’i kullanılması kolay ve büyük ölçüde kişiselleştirilebilir bir arayüz olarak tasarladı. Duvar kağıtları, çalma tonları, uygulama ikonları ve Sürekli Açık Ekran özelliği gibi özelliklerin tümü kişisel ihtiyaçlara göre düzenlenebiliyor. OPPO ayrıca üç renkli ve değişik kontrast düzeylerine sahip Karanlık Mod seçeneği de sunuyor. ColorOS 11 kullanıcıların yaratıcılığını artıran ve hareket halinde bile etkin olmasını sağlayan işlevlere sahip. Bunların arasında güçlendirilmiş pil ömrü, hızlı sohbet balonları ve Flexdrop yer alıyor. Flexdrop kullanıcıların aynı anda hem video izlemelerini hem de metin okumalarını mümkün kılan bir özellik. OPPO ve Google tarafından yaratılan ve Google Lens ile çalışan Üç Parmakla Çeviri özelliği sayesinde ise bir metnin ekran görüntüsünü çekip çevirisini yapılabiliyor.